Citres szárított paradicsom napraforgó olajban 290 g
A paradicsom ragyogó vörös színe a likopin nevű karotinoidnak köszönhető. Magas
C-vitamin-tartalmának köszönhetően a paradicsom erősíti az immunrendszert és az
idegrendszert, segít elkerülni a stressz káros következményeit, ideális táplálék
lábadozás esetén. A likopin óvja és stabilizálja sejtjeink olajos-nedves
védőmembránját, így szinte páncélzatot képez a szabad gyökökkel szemben.
Tápanyag tartalom: Kalória/ 100 g 236 kcal Fehérje/ 100 g 3,5g Zsír/ 100 g 16,6g
Szénhidrát/ 100 g 14g Rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású. Antioxidánsként
hatást gyakorol a koleszterin-anyagcserére is. Mérsékelten csökkenti a
koleszterinértéket, így segít az érelmeszesedés elkerülésében. A likopin
legnagyobb mértékben a főtt paradicsomból hasznosul, ha némi zsiradékkal társul,
mert a melegítéssel a sejtburok felszakad, és így nagyobb mennyiségű likopin
szabadul fel. A zsír ugyanakkor elősegíti, hogy a lipofilén anyagokat a
szervezet könnyebben fel tudja venni. 100 g paradicsom több mint 1/2 g ásványi
anyagot tartalmaz, mindenekelőtt káliumot. Ez vízhajtó hatású, ennek révén
vérnyomáscsökkentő. Épp ezért is alkalmas az egyébként is kalóriaszegény
paradicsom fogyókúra céljára. Bár 94% vizet tartalmaz, mégis eléggé laktató.
C-vitamin-tartalmának köszönhetően a paradicsom erősíti az immunrendszert és az
idegrendszert, segít elkerülni a stressz káros következményeit, ideális táplálék
lábadozás esetén. A likopin óvja és stabilizálja sejtjeink olajos-nedves
védőmembránját, így szinte páncélzatot képez a szabad gyökökkel szemben.
Tápanyag tartalom: Kalória/ 100 g 236 kcal Fehérje/ 100 g 3,5g Zsír/ 100 g 16,6g
Szénhidrát/ 100 g 14g Rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású. Antioxidánsként
hatást gyakorol a koleszterin-anyagcserére is. Mérsékelten csökkenti a
koleszterinértéket, így segít az érelmeszesedés elkerülésében. A likopin
legnagyobb mértékben a főtt paradicsomból hasznosul, ha némi zsiradékkal társul,
mert a melegítéssel a sejtburok felszakad, és így nagyobb mennyiségű likopin
szabadul fel. A zsír ugyanakkor elősegíti, hogy a lipofilén anyagokat a
szervezet könnyebben fel tudja venni. 100 g paradicsom több mint 1/2 g ásványi
anyagot tartalmaz, mindenekelőtt káliumot. Ez vízhajtó hatású, ennek révén
vérnyomáscsökkentő. Épp ezért is alkalmas az egyébként is kalóriaszegény
paradicsom fogyókúra céljára. Bár 94% vizet tartalmaz, mégis eléggé laktató.
Adatlap
Ár: | 1.746 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.02.02 |
Eddig megtekintették 4 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Citres szárított paradicsom napraforgó olajban 290 g" című hirdetést látja. (fent)