Betöltés...

Csuta kölespehely 250 g

Csuta kölespehely 250gA köles a pázsitfűfélék családjába tartozik, egyike a
legrégebb óta termesztett ?gabonaféléknek. Ázsiában és Afrikában több, mint 4000
éve ismerik. Kiemelhető a vas-, fluor-, foszfor-, kén-, cink-, magnézium-,
kalcium-, szilícium- és B1, B2, B3, B6 -vitamintartalma. Emberi fogyasztásra a
hántolt köles a megfelelő, bár a hántolás a vitamintartalmának egy részét
lecsökkenti. Gluténmentes, a lisztérzékenyek étrendjébe is beilleszthető. Hogyan
fogyaszd a kölest?Elkészítése nagyon egyszerű, kb. kétszeres mennyiségű vízben
15-20 perc alatt megfőzhető. Közben akár két-háromszorosára is megduzzadhat,
emiatt kiváló kása készül belőle. Reggelire mézzel, lekvárral édesítve, asztalt
gyümölcsökkel, olajos magvakkal fogyasztható a szokásos müzli helyett vagy annak
kiegészítésére. A kölespehely szintén tehető müzlibe, de frissen préselt
gyümölcslébe , levesekbe, tejbe vagy joghurtba is keverhető. A köles lisztjéből
lepényt, palacsintát vagy akár kenyeret is süthetsz, utóbbit búza- vagy
rozsliszttel keverve. Emellett számos más felhasználási módja létezik: rizs
helyett vagy mellett párolva vagy főve köretként, zöldségekkel tálalva akár
vegetáriánus főételként is megállja a helyét. Jó választás rakott, töltött
ételekhez és vagdaltakhoz is.

Tovább
Adatlap
Ár: 563 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.12.11
Eddig megtekintették 0 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Csuta kölespehely 250 g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Csuta kölespehely 250 g" című hirdetést látja. (fent)



Atlantika vegiár vörös 110 g Tengeri moszatkivonattal készült vegán vörös kaviár helyettesítő. Összetevők: víz, só, maltodextrin, cukor, sűrítőanyag: E466, stabilizátorok: nátrium-alginát (tengeri moszat kivonat), kalcium-klorid, pektin; növényi ?kaviár? aroma, ízfokozó: nátrium-glutamát, ribotid...

Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem