Nature Cookta basic útifűmaghéj 150 g
Nature Cookta basic útifűmaghéj 150 g Konyhai felhasználása egészen a levesektől
a desszertekig terjed, ételeink laktatóbbá válnak a gazdag rosttartalmú útifű
maghéjnak köszönhetően. Az akár fehérliszt helyett is használható, sűrítésre,
zselésítésre kiválóan alkalmas konyhai alapanyag rosttartalma rendkívül magas,
ezért rostbevitelünk növelésére kifejezetten ajánlott. A Nature Cookta Útifű
maghéj 99%-os tisztaságú. Létezik egy növény, mely Indiánból és Iránból
származik, de egyre nagyobb ismertségnek örvend már hazánkban is. Ez a növény a
psyllium husk, avagy az útifű maghéj. Főképp gyógyászati célokra használják, de
ételeink elkészítésénél is sokoldalú felhasználási lehetőséget biztosít, segítve
ezzel a rostdús táplálkozást, melyben igencsak hiányt szenvedünk manapság.
Jótékony hatása nagy vízmegkötő képességének köszönhető: folyadékkal érintkezve
zselészerű anyaggá válik, melynek fogyasztásával javíthatunk emésztésünk
egyensúlyán. Kúraszerű alkalmazásához egy evőkanál útifű maghéjat keverjünk el 2
dl vízben vagy más folyadékban, és azonnal fogyasszuk el, hogy a zselésedés már
a gyomorban kezdődhessen meg. Az emberi szervezetnek naponta körülbelül 35%
rostbevitelre van szüksége. Egy átlagos embernél ez körülbelül 15%. Az útifű
maghéj kitűnő megoldás a napi rostbevitel növeléséhez, hiszen körülbelül 85%-a
rost. Így ha ételeink egy részében felhasználjuk, már nagyon sokat segítünk
szervezetünknek. Konyhai felhasználása egészen a levesektől a desszertekig
terjed, ételeink laktatóbbá válnak a gazdag rosttartalmú útifű maghéjnak
köszönhetően. Paleós kenyereknél gyakran előfordul, hogy vizessé válik a tészta.
Ez megelőzhető útifű maghéj használatával. A kenyérre kenhetünk maghéjjal
dúsított vajat, pástétomot, esetleg fűszeres olajt, és máris készen van a
rostban gazdag reggeli. Müzlibe szintén keverhető. Leves főzésénél rántás
helyett is használhatjuk, sőt, főzelékek sűrítésére fehérliszt helyett is. Akár
teljes mértékben helyette, vagy csak egy részével elkeverve. Tésztaételeink
szószainak sűrítésére is kiváló. Előnye, hogy teljesen jól elkeverhető hideg
folyadékban is, emiatt kitűnő lehetőség főzés nélküli pudingok elkészítéséhez:
például gyümölcsös, diós, mandulás keverékhez keverjünk kókusztejszínt, esetleg
almalében áztatott mazsolát, és annyi maghéjat, hogy puding állagú masszát
kapjunk. Nem csak finom, hanem rendkívül egészséges desszertet kapunk
végeredményként.
a desszertekig terjed, ételeink laktatóbbá válnak a gazdag rosttartalmú útifű
maghéjnak köszönhetően. Az akár fehérliszt helyett is használható, sűrítésre,
zselésítésre kiválóan alkalmas konyhai alapanyag rosttartalma rendkívül magas,
ezért rostbevitelünk növelésére kifejezetten ajánlott. A Nature Cookta Útifű
maghéj 99%-os tisztaságú. Létezik egy növény, mely Indiánból és Iránból
származik, de egyre nagyobb ismertségnek örvend már hazánkban is. Ez a növény a
psyllium husk, avagy az útifű maghéj. Főképp gyógyászati célokra használják, de
ételeink elkészítésénél is sokoldalú felhasználási lehetőséget biztosít, segítve
ezzel a rostdús táplálkozást, melyben igencsak hiányt szenvedünk manapság.
Jótékony hatása nagy vízmegkötő képességének köszönhető: folyadékkal érintkezve
zselészerű anyaggá válik, melynek fogyasztásával javíthatunk emésztésünk
egyensúlyán. Kúraszerű alkalmazásához egy evőkanál útifű maghéjat keverjünk el 2
dl vízben vagy más folyadékban, és azonnal fogyasszuk el, hogy a zselésedés már
a gyomorban kezdődhessen meg. Az emberi szervezetnek naponta körülbelül 35%
rostbevitelre van szüksége. Egy átlagos embernél ez körülbelül 15%. Az útifű
maghéj kitűnő megoldás a napi rostbevitel növeléséhez, hiszen körülbelül 85%-a
rost. Így ha ételeink egy részében felhasználjuk, már nagyon sokat segítünk
szervezetünknek. Konyhai felhasználása egészen a levesektől a desszertekig
terjed, ételeink laktatóbbá válnak a gazdag rosttartalmú útifű maghéjnak
köszönhetően. Paleós kenyereknél gyakran előfordul, hogy vizessé válik a tészta.
Ez megelőzhető útifű maghéj használatával. A kenyérre kenhetünk maghéjjal
dúsított vajat, pástétomot, esetleg fűszeres olajt, és máris készen van a
rostban gazdag reggeli. Müzlibe szintén keverhető. Leves főzésénél rántás
helyett is használhatjuk, sőt, főzelékek sűrítésére fehérliszt helyett is. Akár
teljes mértékben helyette, vagy csak egy részével elkeverve. Tésztaételeink
szószainak sűrítésére is kiváló. Előnye, hogy teljesen jól elkeverhető hideg
folyadékban is, emiatt kitűnő lehetőség főzés nélküli pudingok elkészítéséhez:
például gyümölcsös, diós, mandulás keverékhez keverjünk kókusztejszínt, esetleg
almalében áztatott mazsolát, és annyi maghéjat, hogy puding állagú masszát
kapjunk. Nem csak finom, hanem rendkívül egészséges desszertet kapunk
végeredményként.
Adatlap
Ár: | 1.680 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta basic útifűmaghéj 150 g" című hirdetést látja. (fent)