Lecker's Bio teljes kiőrlésű szárított kovász 30g
enyér és zsemle készítéshez. Alaprecept kb.1200g rozskenyérhez: 500g rozsliszt,
250g búzaliszt, 1 tasak szárított kovász, 2 tasak száraz élesztő, ˝ Ek. nyers
nádcukor, 650 ml langyos víz, 20g só Elkészítési javaslat: - Az összetevőket a
víz és a só kivételével elkeverjük, hozzáadjuk a langyos vizet és jól átgyúrjuk.
- A tésztát lefedjük és kb. 20 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk a sót. - Még
egyszer átgyúrjuk és további 30 percig állni hagyjuk. - A tésztát egy
kilisztezett formába helyezzük és 30-40 percig harmadszor is kelni hagyjuk. - Ha
a tészta kb. a kétszeresére nőtt, egyből az előmelegített sütőbe tesszük és kb.
190 fokon légkeverős sütőben vagy 220 fokon felső-alsó hőfokú sütőben kb. 50
percig sütjük. Javaslat: Helyezzünk egy tűzálló tálban vizet a sütő aljára.
Összetevők:100% teljes kiőrlésű rozsliszt* *ellenőrzött biogazdaságból
250g búzaliszt, 1 tasak szárított kovász, 2 tasak száraz élesztő, ˝ Ek. nyers
nádcukor, 650 ml langyos víz, 20g só Elkészítési javaslat: - Az összetevőket a
víz és a só kivételével elkeverjük, hozzáadjuk a langyos vizet és jól átgyúrjuk.
- A tésztát lefedjük és kb. 20 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk a sót. - Még
egyszer átgyúrjuk és további 30 percig állni hagyjuk. - A tésztát egy
kilisztezett formába helyezzük és 30-40 percig harmadszor is kelni hagyjuk. - Ha
a tészta kb. a kétszeresére nőtt, egyből az előmelegített sütőbe tesszük és kb.
190 fokon légkeverős sütőben vagy 220 fokon felső-alsó hőfokú sütőben kb. 50
percig sütjük. Javaslat: Helyezzünk egy tűzálló tálban vizet a sütő aljára.
Összetevők:100% teljes kiőrlésű rozsliszt* *ellenőrzött biogazdaságból
Adatlap
Ár: | 957 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.10 |
Eddig megtekintették 3 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Lecker's Bio teljes kiőrlésű szárított kovász 30g" című hirdetést látja. (fent)