Betöltés...

Mannavita Nemes-Sörélesztő pehely 100g

A Mannavita Nemes-Sörélesztő pehely (Nutritional yeast), egy a sajthoz hasonló
ízű, vitaminokban, fehérjében és nyomelemekben igen gazdag szuperétel. A nemes
sörélesztő természetesen előforduló fehérje, valamint számos vitamin és nyomelem
forrása. A legjobb természetes B-komplex forrás. A nemes sörélesztő vitamin
tartalma, magasabb a sörélesztő vitamin tartalmához képest. A sörélesztővel
ellentétben (amely a söripar mellékterméke), a nemes sörélesztőnek nincs fanyar,
keserű íze, hanem kellemes, mellékíz mentes. A nemesített sörélesztő ideális
ízesítő, szinte minden ételhez. A Mannavita Nemes Sörélesztő termékek nem
tartalmaznak élő organizmusokat, hőinaktiválással készülnek, így Candida
fertőzésre hajlamos egyének is biztonsággal fogyaszthatják. Javasolt fogyasztási
módok: Önmagában naponta 1-2 evőkanállal. 1-2 evőkanál, vízben, tejben,
gyümölcslében, zöldséglében elkeverve Salátákra, reszelt sajt helyett vagy
reszelt sajt mellett Levesekben elkeverve Ragu ételekben, Pörköltben keverve
Nemes Sörélesztő pehely + B12 vitamin, 125g Hatóanyagok 5 grammban = 1 púpozott
evőkanál: B1 vitamin / Tiamin: 2,1 mg ( 191% * ) B2 vitamin / Riboflavin: 0,9 mg
( 64% * ) B3 vitamin / Niacin: 21,1 mg ( 132% * ) B5 vitamin / Pantoténsav: 7 mg
( 117% * ) B6 vitamin / Piridoxin: 1,7 mg ( 121% * ) B7 vitamin / Biotin: 9,8 µg
( 20% * ) B9 vitamin / Folsav : 165 µg ( 83% * ) B12 vitamin / Kobalamin : 2,2
µg ( 88% * ) Vas: 0,2 mg ( 1% * ) Cink: 6 mg ( 60% * ) * Napi javasolt mennyiség
százaléka, felnőttek részére. Természetes B-vitaminokat, vasat és cinket
tartalmaz, tehát nem hozzáadott, szintetikus forrásból származnak. Tápanyag
értékek 5 grammban = 1 púpozott evőkanál: Energia: 73 Kj / 17 kcal Zsír: 0,25 g
amiből telített zsírsav: 0,05 Szénhidrát: 0,95 g amiből cukor: 0,05 g Rost: 1 g
Fehérje: 2,35 g Só: 0,02 g Összetevők: inaktív nemes sörélesztő pehely. A nemes
sörélesztő előnyei A Nemes sörélesztő sajtos ízű, így számos receptben
tökéletesen helyettesíti a valódi sajtot. Kesudióval, fokhagymával és vízzel
kombinálva tökéletes sajtmártást készíthetünk vele tésztákhoz és párolt
zöldségekhez is.. A nemes sörélesztő néhány fő táplálkozási előnye a következő:
Teljes értékű fehérje: A nemes sörélesztő tartalmazza mind a kilenc esszenciális
aminosavat, amelyet az embernek táplálékból kell bevinnie. 1 evőkanál 2 gramm
fehérjét tartalmaz, így a vegánok számára egyszerű módja annak, hogy kiváló
minőségű fehérjét adjanak az étkezésekhez. Számos B-vitamint tartalmaz: Egy
evőkanál nemes sörélesztő a B-vitaminok ajánlott étrendi bevitelének 30-180%-át
tartalmazza. Különösen gazdag tiaminban, riboflavinban, niacinban, folsavban és
B6-vitaminban. Nyomelemeket is tartalmaz: Egy evőkanál a nyomelemek, például a
cink, a szelén, a mangán és a molibdén ajánlott étrendi bevitelének 2-30%-át
tartalmazza. A nyomelemek szerepet játszanak a génszabályozásban, az
anyagcserében, a növekedésben és az immunitásban. [02.] A nemes sörélesztő és a
hagyományos sörélesztő Nemes sörélesztő a Saccharomyces cerevisiae néven ismert
élesztőfaj segítségével készül. Ez ugyanaz az élesztőtípus, amelyet
kenyérsütéshez és sörkészítéshez használnak. Bár a sörélesztő, a pékélesztő és a
nemes sörélesztő technikailag ugyanabból az élesztőfajtából készül, mégis nagyon
különböző termékek. A hagyományos sörélesztő a sörkészítéshez használt élő aktív
élesztő, amelyet aztán hővel elpusztítanak és étrend-kiegészítővé alakítanak. A
nemes sörélesztő ezzel szemben, egy deaktivált élesztő, amelyet kizárólag a
tápanyagtartalma miatt termesztenek. Bár mind a nemes sörélesztőnek, mind a
hagyományos sörélesztőtermék ugyanabból a fajból származik, meglepően eltérő
tápanyagprofiljuk van. Ennek oka az egyes termékek előállításának módjában
rejlik. Mindkét termék előállításához Saccharomyces cerevisiae-t, egy egysejtű
gombafajtát használnak, amelyet közismertebb nevén élesztőnek neveznek. A
pékélesztővel ellentétben ezeket a mikroorganizmusokat, a sörélesztőben
hatástalanítják, ami azt jelenti, hogy nincs esély arra, hogy élesztőgombák
túlszaporodását okozzák az emberi szervezetben. Sütőélesztő: A sütőélesztőt élve
vásárolják, és kenyér kovászolásához használják. Az élesztő a sütés során
elpusztul, de földes, élesztős ízt ad a kenyérnek. Sörélesztő: Sörélesztőt élve
lehet megvásárolni, és sörfőzéshez használják. A sörfőzés során visszamaradó
elhalt élesztősejtek táplálékkiegészítőként fogyaszthatók, de nagyon keserű
ízűek. Nemes sörélesztő: Ezt az élesztőt kifejezetten élelmiszeripari
felhasználásra termesztik. Az élesztősejtek a gyártás során elpusztulnak, és nem
élnek a végtermékben. Főzéshez is használható, és sajtos, kellemes, pikáns íze
van. A nemes sörélesztő előállításához a S. cerevisiae sejteket több napig
cukorban gazdag táptalajon, például melaszon tenyésztik. [03.] A nemes
sörélesztő általában granulátum vagy pehely formájában kerül forgalomba. Élénk
sárga színű és pikáns ízű. Kiváló fehérje-, rost- és B-vitaminforrás. A
B12-vitamin leggyakoribb forrása az állati eredetű termékek, így azok számára,
akik kerülik az állati eredetű termékek fogyasztását, a B12 különösen fontos
lehet. Megfelelő mennyiségű B12-vitamin nélkül vérszegénység és egyéb
egészségügyi problémák alakulhatnak ki. Mikor nem ajánlott? Vannak azonban olyan
emberek, akiknek nem szabad nemes sörélesztőt fogyasztaniuk. A gyulladásos
bélbetegségben, különösen a Crohn-betegségben szenvedőknél immunreakció léphet
fel, ami gyulladáshoz vezethet. Egyes kutatások arra utalnak, hogy a nemes
sörélesztőben található tiramin (a fehérje egyik építőköve) fejfájást vagy
migrént válthat ki egyes embereknél. Ha el kell kerülnie a nemes sörélesztőt,
rengeteg más módja van annak, hogy elegendő B12-vitaminhoz jusson, mint például
a legtöbb erjesztett élelmiszer. Sörélesztő Ahogy a nevéből is kitalálható, a
sörélesztő általában sörgyártásra használt malátaárpa vagy más gabonafélék
közegén nő. Miután a sör erjedése befejeződött, az élesztőt leválasztják a
folyadékról, és hengerek segítségével megszárítják. Ez a folyamat inaktiválja,
azaz elpusztítja az élesztősejteket. A felhasznált szubsztrát miatt ezek az
élesztők általában keserűbb ízűek. Sok termék keserűtelenítési eljáráson megy
keresztül, hogy ízletesebbé váljon. A sörélesztő por, pehely vagy kapszula
formájában kerül forgalomba. Nemes sörélesztő A sörélesztővel ellentétben a
nemes sörélesztő mindig elsődlegesen termesztett, ami azt jelenti, hogy
kifejezetten táplálékkiegészítő előállítása céljából hozzák létre. A nemes
sörélesztő termesztésének leggyakoribb közege a répa- vagy nádcukormelasz.
Mindkettő a cukoripar olcsó mellékterméke, és rengeteg glükózt biztosítanak az
élesztőnek. Gyakran további szintetikus tápanyagokat adnak a szubsztrátumhoz,
hogy erősebb, tápanyagban gazdagabb végterméket állítsanak elő. A nemes élesztő,
természetes Béta-Glükán forrás Nemes sörélesztő két fő szénhidrátot is
tartalmaz: alfa-mannánt és béta-glükánt. [04.] Vizsgálatok szerint az
alfa-mannán és a béta-glükán takarmányhoz való hozzáadása csökkentheti a patogén
baktériumok, például az E. coli és a Salmonella okozta fertőzések gyakoriságát
sertésekben, valamint csökkentheti a daganatképződést egerekben. A béta-glükán
és az alfa-mannán többféleképpen segít a fertőzés elleni védelemben:
Megakadályozzák, hogy a kórokozó baktériumok a bélnyálkahártyához tapadjanak.
Serkentik az immunsejteket, így azok hatékonyabban harcolnak a fertőzés ellen.
Rákapcsolódnak bizonyos típusú toxinokra, amelyeket az élesztőgombák
termelhetnek az élelmiszernövényekben, és csökkentik azok káros hatásait.
Kapcsolódó Kutatások, publikációk Harvard.edu - B Vitamins Yeast (Saccharomyces
cerevisiae) protein concentrate: preparation, chemical composition, and
nutritional and functional properties Nutritional Yeast Biomass:
Characterization and Application Immune-modulatory effects of dietary Yeast
Beta-1,3/1,6-D-glucan

Tovább
Adatlap
Ár: 5.471 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2025.02.02
Eddig megtekintették 15 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Mannavita Nemes-Sörélesztő pehely 100g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Mannavita Nemes-Sörélesztő pehely 100g" című hirdetést látja. (fent)



Ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó, hidegen sajtolt lenmag étolaj. Főként saláták, joghurtok, túrók, müzlik, zöldségekízesítéséhez ajánlott.

Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem