Nature Cookta special pektin 80 g
A lekvár készítésekor nagyszüleink a fortyogó, forró lábas mellett órákig
ácsorogtak és várták, hogy végre besűrűsödjön és üvegekbe tölthessék. Időt és
energiát takaríthat meg, ha a tökéletes kocsonyás állag elérésére nem csak a
gyümölcsökben található pektint használja. A Nature Cookta Special Pektin
segítségével otthoni körülmények között is csábítóan ízletes, különböző
színekben pompázó gumicukrokat is készíthet. A pektin előfordulása
Lekvárkészítésre már évszázadokkal ezelőtt használták a pektint, melyet először
Henri Bracconot jegyzett fel 1825-ben. A húsosabb gyümölcsök - mint az alma vagy
a körte - is magukban rejtik ezt az értékes, természetes zselésítő anyagot.
Megtalálható még a csipkebogyóban, sárgarépában és a zellerfélék családjába
tartozó murokban is. A tökéletesebb íz és állag elérése érdekében már az
elődeink is tettek alacsony pektintartalmú gyümölcsökből készült lekvárokhoz
magasabb pektin-tartalmúakat. A szárazföldi növények sejtfalában található
heteropoliszacharid mennyiségét és struktúráját meghatározza az adott növény
fajtája, kora és az is, hogy mely részében található. (A növény erősebb részei
több pektint tartalmaznak.) Minél érettebb a gyümölcs, annál alacsonyabb
koncentrációban van jelen, ezért az élelmiszeripar a citrusokból való kivonása
mellett a savanykás almából nyert pektint használja fel a legtöbbször. Széles
körben alkalmazza a lekvárok és dzsemek készítésénél. A pékáruknál a zsírok
helyettesítőjeként funkcionál. Stabilizáló hatása miatt a kozmetika ipar szintén
felfedezte magának. Ha a szivarozásnak hódolunk és a sérült dohányleveleket
szeretnénk visszatapasztani, akkor ez a természetes anyag ebben is segítségünkre
lehet.A pektin a konyháVízmegkötő képességét nap mint nap kamatoztatja a
zselésítésre használt pektin. Olyan megbízható, természetes alapú
stabilizálószer a konyhában, amellyel javíthatunk a lekvárok, zselék, dzsemek
minőségén, eltarthatóságán. Fantasztikusan finom édességeket készíthetünk a
felhasználásával. Elsősorban a gumicukrok előállításához ajánljuk a Nature
Cookta Special Pektint. Édesítővel és vízzel elegyítsük, majd állandó kevergetés
mellett, lassú tűzön forraljuk fel citromlével és kókusztejjel. Forrástól
számítva 5-6 percig főzzük, majd pár percig hűtsük, mielőtt formákba kiöntjük.
Hagyjuk addig állni, amíg a zselé meg nem dermed. Utolsó lépésként a formákból
kiborítva már darabolhatjuk is. Ha a megvalósításhoz bonbon és jégkockaformát
használunk, akkor nem csak beltartalmi értéke, hanem a külseje is különleges
lesz ennek a finomságnak. Olvasztott csoki felhasználásával adalékanyagmentes
szaloncukrot is készíthet belőle. Ez a különleges alapanyag nagyszerű
tortabevonókhoz, különleges desszertekhez és fagylaltokhoz is. A pektin
fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos,
kiegyensúlyozott étrendet. Tartalmaz: 100% citruspektin Kiszerelés: 80 gramm
Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen
ácsorogtak és várták, hogy végre besűrűsödjön és üvegekbe tölthessék. Időt és
energiát takaríthat meg, ha a tökéletes kocsonyás állag elérésére nem csak a
gyümölcsökben található pektint használja. A Nature Cookta Special Pektin
segítségével otthoni körülmények között is csábítóan ízletes, különböző
színekben pompázó gumicukrokat is készíthet. A pektin előfordulása
Lekvárkészítésre már évszázadokkal ezelőtt használták a pektint, melyet először
Henri Bracconot jegyzett fel 1825-ben. A húsosabb gyümölcsök - mint az alma vagy
a körte - is magukban rejtik ezt az értékes, természetes zselésítő anyagot.
Megtalálható még a csipkebogyóban, sárgarépában és a zellerfélék családjába
tartozó murokban is. A tökéletesebb íz és állag elérése érdekében már az
elődeink is tettek alacsony pektintartalmú gyümölcsökből készült lekvárokhoz
magasabb pektin-tartalmúakat. A szárazföldi növények sejtfalában található
heteropoliszacharid mennyiségét és struktúráját meghatározza az adott növény
fajtája, kora és az is, hogy mely részében található. (A növény erősebb részei
több pektint tartalmaznak.) Minél érettebb a gyümölcs, annál alacsonyabb
koncentrációban van jelen, ezért az élelmiszeripar a citrusokból való kivonása
mellett a savanykás almából nyert pektint használja fel a legtöbbször. Széles
körben alkalmazza a lekvárok és dzsemek készítésénél. A pékáruknál a zsírok
helyettesítőjeként funkcionál. Stabilizáló hatása miatt a kozmetika ipar szintén
felfedezte magának. Ha a szivarozásnak hódolunk és a sérült dohányleveleket
szeretnénk visszatapasztani, akkor ez a természetes anyag ebben is segítségünkre
lehet.A pektin a konyháVízmegkötő képességét nap mint nap kamatoztatja a
zselésítésre használt pektin. Olyan megbízható, természetes alapú
stabilizálószer a konyhában, amellyel javíthatunk a lekvárok, zselék, dzsemek
minőségén, eltarthatóságán. Fantasztikusan finom édességeket készíthetünk a
felhasználásával. Elsősorban a gumicukrok előállításához ajánljuk a Nature
Cookta Special Pektint. Édesítővel és vízzel elegyítsük, majd állandó kevergetés
mellett, lassú tűzön forraljuk fel citromlével és kókusztejjel. Forrástól
számítva 5-6 percig főzzük, majd pár percig hűtsük, mielőtt formákba kiöntjük.
Hagyjuk addig állni, amíg a zselé meg nem dermed. Utolsó lépésként a formákból
kiborítva már darabolhatjuk is. Ha a megvalósításhoz bonbon és jégkockaformát
használunk, akkor nem csak beltartalmi értéke, hanem a külseje is különleges
lesz ennek a finomságnak. Olvasztott csoki felhasználásával adalékanyagmentes
szaloncukrot is készíthet belőle. Ez a különleges alapanyag nagyszerű
tortabevonókhoz, különleges desszertekhez és fagylaltokhoz is. A pektin
fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos,
kiegyensúlyozott étrendet. Tartalmaz: 100% citruspektin Kiszerelés: 80 gramm
Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen
Adatlap
Ár: | 1.650 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 16 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta special pektin 80 g" című hirdetést látja. (fent)