LUCULLUS DZSEMFIXÁLÓ 3:1 25G
TermékleírásJellemzők Több gyümölcs, kevesebb cukor, 3:1, 1250 g gyümölcs + 350
g kristálycukor, Magas gyümölcstartalmú dzsem, lekvár, zselé készítéséhez
ÖsszetételDextróz, Zselésítő anyag (pektin), Étkezési sav (citromsav),
Tartósítószer (kálium-szorbát), Savanyúságot szabályozó anyag (kálium-citrát),
Növényi zsír Elkészítés és tárolásElkészítés és felhasználás Hozzávalók: 1250 g
gyümölcs, 350 g kristálycukor Felhasználási javaslat: 1. Az előkészített
gyümölcsöt aprítsa a kívánt méretre, vagy pépesítse és ezután mérjen ki 1,1-1,25
kg-ot. 2. A kimért kristálycukorból vegyen ki három evőkanálnyi mennyiséget, és
keverje össze a tasak tartalmával 3. A gyümölcshöz adja hozzá a keveréket és egy
főzőedényben kevergetve melegítse forrásig. 4. Adja hozzá a maradék cukrot, és
az oldódástól számított 3-5 percig főzze folyamatos keverés mellett. 5. Az
előkészített üvegeket töltse peremig, majd azonnal zárja le, és pár percre
állítsa fejre. Tippek: - Gyümölcszselé készítésekor 1250 g gyümölcs levét
préselje ki, és a továbbiakban a felhasználási javaslat szerint járjon el. - A
jobb zselésedés érdekében javasoljuk, hogy nagyobb mennyiségű gyümölcsöt kisebb
adagokban készítsen el. 2-3 adagnyi mennyiségnél ne készítsen nagyobb
mennyiséget egy főzőedényben. - Őszibarack és nektarin eltevésekor javasoljuk,
hogy adagonként egy citrom levét adja a kimért gyümölcshöz. - A kész dzsemet
száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolja és felbontás után tartsa
hűtőszekrényben. - Dzsem fixálóval cukor hozzáadása nélkül is készíthet dzsemet.
Ebben az esetben a cukor mennyiséget helyettesítse 225 g szorbit tartalmú
asztali édesítőszerrel (pl. Édesem). - A felhasználni kívánt befőttes üvegeket
és tetőket alaposan mossa ki, a tetőket áztassa be legalább 15 percig. Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
g kristálycukor, Magas gyümölcstartalmú dzsem, lekvár, zselé készítéséhez
ÖsszetételDextróz, Zselésítő anyag (pektin), Étkezési sav (citromsav),
Tartósítószer (kálium-szorbát), Savanyúságot szabályozó anyag (kálium-citrát),
Növényi zsír Elkészítés és tárolásElkészítés és felhasználás Hozzávalók: 1250 g
gyümölcs, 350 g kristálycukor Felhasználási javaslat: 1. Az előkészített
gyümölcsöt aprítsa a kívánt méretre, vagy pépesítse és ezután mérjen ki 1,1-1,25
kg-ot. 2. A kimért kristálycukorból vegyen ki három evőkanálnyi mennyiséget, és
keverje össze a tasak tartalmával 3. A gyümölcshöz adja hozzá a keveréket és egy
főzőedényben kevergetve melegítse forrásig. 4. Adja hozzá a maradék cukrot, és
az oldódástól számított 3-5 percig főzze folyamatos keverés mellett. 5. Az
előkészített üvegeket töltse peremig, majd azonnal zárja le, és pár percre
állítsa fejre. Tippek: - Gyümölcszselé készítésekor 1250 g gyümölcs levét
préselje ki, és a továbbiakban a felhasználási javaslat szerint járjon el. - A
jobb zselésedés érdekében javasoljuk, hogy nagyobb mennyiségű gyümölcsöt kisebb
adagokban készítsen el. 2-3 adagnyi mennyiségnél ne készítsen nagyobb
mennyiséget egy főzőedényben. - Őszibarack és nektarin eltevésekor javasoljuk,
hogy adagonként egy citrom levét adja a kimért gyümölcshöz. - A kész dzsemet
száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolja és felbontás után tartsa
hűtőszekrényben. - Dzsem fixálóval cukor hozzáadása nélkül is készíthet dzsemet.
Ebben az esetben a cukor mennyiséget helyettesítse 225 g szorbit tartalmú
asztali édesítőszerrel (pl. Édesem). - A felhasználni kívánt befőttes üvegeket
és tetőket alaposan mossa ki, a tetőket áztassa be legalább 15 percig. Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Adatlap
Ár: | 279 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.02.02 |
Eddig megtekintették 11 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "LUCULLUS DZSEMFIXÁLÓ 3:1 25G" című hirdetést látja. (fent)