Nature Cookta Mákolaj 250ml
A Nature Cookta Mákolaj 250ml hidegen sajtolt fűszere a különböző édességeknek
és a halaknak. A pirított mákra emlékeztető illatú és világossárga színű mákolaj
sokrétűen felhasználható a paleolit, vegán és vegetáriánus étkezésben is. A mák
történelme: Eredete pontosan nem ismerhető, őshazája Tádzsikisztán, Üzbegisztán,
Afganisztán területére tehető. Már Hippokratész i. e. 460-ban született írásában
is szerepel, hogy az egyiptomiak és a görögök is termesztették és használták a
mákot. Az ókoriak mákszemekkel megszórt kenyeret sütöttek ki és alapfogásként
adták az olimpiára készülőknek. A görögök a mákvirágot Afrodité istennővel
azonosították. A monda szerint a jövendőmondásra is használt mákszemek Adonisz
könnyeiből jöttek létre, amikor a szerelmét siratta. Kr. e. 4000-ben már a
sumérok rajzain is megjelent ez a Közép-Ázsiából származó növény. Az egyiptomiak
fehér lótuszának termesztése Nagy Sándor hódításai által a világ számos pontján
elterjedt. Kivonatát a 19. században lámpaolaj, szappan, lakk készítésére is
használták. A mák hazánk és a környékbeli országok konyhájának jellegzetes
alapanyaga. A szerencsét és a bőséget jelentette az, ha valaki fogyasztott
belőle. Számos süteményt készítenek belőle a magyarok, egyes országokban azonban
csak a péksütemények díszítésére használják fel. Egyszerűnek mondható
termesztése és sokrétű felhasználása tette népszerű alapanyaggá. A mákolaj a
konyhában: Az ókoriak mézzel vegyítve fogyasztották a mákot. Már ők is
felismerték, hogy íze nagyon jól harmonizál az édes ételekkel. Nincs ez
másképpen a belőle készített olajjal sem. A Nature Cookta Mákolaj egyedülálló
aromája a péksüteményeknél, salátáknál és a gyümölcsleveseknél érvényesül a
legjobban. Nagyon jó alkotóeleme a réteseknek, fagylaltoknak, palacsinta
töltelékeknek. Az önteteket ízesítsük a citromon és a gránátalmán kívül
mákolajjal is. Alacsony füstpontja (~120 °C) miatt magas hőfokú sütésekhez nem
ajánljuk. A mákolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a
változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Száraz, hűvös helyen tartandó! Átlagos
tápérték 100 g-ban: Energia: 3763 kJ/ 899 kcal Zsír: 99,86 g amelyből telített
zsírok: 11 g Szénhidrát: 0 g amelyből cukrok: 0 g Fehérje: 0 g Só: 0 g
Tartalmaz: 100% mákolaj Kiszerelés: 250 ml
és a halaknak. A pirított mákra emlékeztető illatú és világossárga színű mákolaj
sokrétűen felhasználható a paleolit, vegán és vegetáriánus étkezésben is. A mák
történelme: Eredete pontosan nem ismerhető, őshazája Tádzsikisztán, Üzbegisztán,
Afganisztán területére tehető. Már Hippokratész i. e. 460-ban született írásában
is szerepel, hogy az egyiptomiak és a görögök is termesztették és használták a
mákot. Az ókoriak mákszemekkel megszórt kenyeret sütöttek ki és alapfogásként
adták az olimpiára készülőknek. A görögök a mákvirágot Afrodité istennővel
azonosították. A monda szerint a jövendőmondásra is használt mákszemek Adonisz
könnyeiből jöttek létre, amikor a szerelmét siratta. Kr. e. 4000-ben már a
sumérok rajzain is megjelent ez a Közép-Ázsiából származó növény. Az egyiptomiak
fehér lótuszának termesztése Nagy Sándor hódításai által a világ számos pontján
elterjedt. Kivonatát a 19. században lámpaolaj, szappan, lakk készítésére is
használták. A mák hazánk és a környékbeli országok konyhájának jellegzetes
alapanyaga. A szerencsét és a bőséget jelentette az, ha valaki fogyasztott
belőle. Számos süteményt készítenek belőle a magyarok, egyes országokban azonban
csak a péksütemények díszítésére használják fel. Egyszerűnek mondható
termesztése és sokrétű felhasználása tette népszerű alapanyaggá. A mákolaj a
konyhában: Az ókoriak mézzel vegyítve fogyasztották a mákot. Már ők is
felismerték, hogy íze nagyon jól harmonizál az édes ételekkel. Nincs ez
másképpen a belőle készített olajjal sem. A Nature Cookta Mákolaj egyedülálló
aromája a péksüteményeknél, salátáknál és a gyümölcsleveseknél érvényesül a
legjobban. Nagyon jó alkotóeleme a réteseknek, fagylaltoknak, palacsinta
töltelékeknek. Az önteteket ízesítsük a citromon és a gránátalmán kívül
mákolajjal is. Alacsony füstpontja (~120 °C) miatt magas hőfokú sütésekhez nem
ajánljuk. A mákolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a
változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Száraz, hűvös helyen tartandó! Átlagos
tápérték 100 g-ban: Energia: 3763 kJ/ 899 kcal Zsír: 99,86 g amelyből telített
zsírok: 11 g Szénhidrát: 0 g amelyből cukrok: 0 g Fehérje: 0 g Só: 0 g
Tartalmaz: 100% mákolaj Kiszerelés: 250 ml
Adatlap
Ár: | 3.120 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 17 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Mákolaj 250ml" című hirdetést látja. (fent)