Kandírozott vörös áfonya 100 g
Az áfonya a hangafélék családjába tartozó cserjeféle. Őshonos Észak-Amerikában
és Észak-Európában. Hazánkban a Zempléni-hegységben, a Mecsekben, valamint a
Nyugat-Dunántúl néhány pontján él. Több száz fajtája van, egyik legismertebb a
vörös áfonya, melynek egészségre gyakorolt hatása rendkívül sokrétű.Tudtad, hogy
a vörös áfonya az egyik legtöbb antioxidánsot tartalmazó gyümölcsünk? Ezen
túl sok értékes ásványi anyagot tartalmaz, melyek elengedhetetlenek szervezetünk
megfelelő működéséhez. A benne
találhatófoszfor, kalcium, mangán, cink, vas és K-vitamin hozzájárulnak
csontjaink egészségéhez és erősségéhez.Vitaminokban szintén
bővelkedik, gazdag forrása a látás egészségéért felelős A-vitaminnak,
kórokozók ellen harcoló C-vitaminnak. A B-vitamin család számos tagja
megtalálható benne, továbbá a sejthártyát védő, antioxidáns hatású E-vitamin is.
C-és B6-vitaminja, rost-, kálium-, folsavtartalma a szív és érrendszer
egészségét támogatja.A gyümölcsök és zöldségek közül kimagaslóan magas
antioxidáns tartalommal bíró vörös áfonya szerepeljen a Te bevásárló listádon
is, ha szeretnéd szuper erőssé tenni immunrendszered, megőrizni
fiatalságot, fittséged és energikus lenni a hét minden napján. Védi
sejtjeidet a káros szabad gyökök okozta károsodástól.Antioxidánsai közül
legjelentősebbek a fitonutriensek. Antocianinja egyes vizsgálatok szerint
hozzájárul atestsúly és a koleszterinszint csökkenéséhez. A kvercetin a vörös
áfonya legerősebb antioxidánsa,gyulladáscsökkentő hatású, egyes
feltételezések szerint pedig hatásos allergia ellen. A benzoesav
csökkenti a fertőzések kialakulásának esélyét, az epikatekinek pedig a szív és
érrendszeri betegségek, daganatok, valamint az Alzheimer-kór rizikóját.A vörös
áfonya rendszeres fogyasztása hozzájárul a húgyúti fertőzések megelőzéséhez
és kezeléséhez.Húgyúti fertőzés akkor alakul ki, ha baktériumok kerülnek a
húgycsőbe, melynek nyálkahártyája emiatt begyullad. Ezeknek a baktériumoknak a
növekedését gátolja a vörös áfonya magas savtartalma miatt. Meg kell említeni,
hogy bár a vörös áfonya fogyasztása segít, ilyen esetben mindenképp
orvoshoz kell fordulni, ajánlott továbbá megfelelő mennyiségű folyadék
bevitele.A vörös áfonya erősíti az immunrendszert, csökkenti a megfázás és
az influenza gyakoriságát, így fogyasztása az őszi, téli hónapokban is különösen
ajánlott. Immunerősítő hatását elsősorban polifenol vegyületeinek köszönheti,
melyek védik immunrendszerünk jelentős alkotójának, a bélrendszernek az
egészségét.Szerepe van az érrendszer egészségének megőrzésében, a
szívbetegségek megelőzésében. Számos tanulmány azt mutatja, hogy a vörös áfonya
rendszeres fogyasztása fokozza a vérkeringést. Természetes módon csökkenti a
szisztolés és a diasztolés vérnyomást, azonban elsősorban a magas vérnyomás
megelőzésére alkalmas, betegség esetén mindenképpen orvoshoz kell fordulni.Mivel
koncentráltan tartalmazzák összetevőiket, és energiatartalmuk is magasabb, mint
a friss gyümölcsöknek, fogyni vágyók és cukorbetegek számára mindenképpen
ajánlott az energia-/szénhidráttartalom figyelembe vétele. Az aszalt vörös
áfonyát fogyaszthatjuk magában nassolnivalóként, belekeverhetjük reggeli
müzlinkbe, joghurtba. Felhasználhatjuk továbbá sütemények, mártások
készítéséhez, húsételek töltelékeként, salátákba keverve.Fogyaszd Te is a
Természet Áldása aszalt vörös áfonyát egészséged megőrzése érdekében!
és Észak-Európában. Hazánkban a Zempléni-hegységben, a Mecsekben, valamint a
Nyugat-Dunántúl néhány pontján él. Több száz fajtája van, egyik legismertebb a
vörös áfonya, melynek egészségre gyakorolt hatása rendkívül sokrétű.Tudtad, hogy
a vörös áfonya az egyik legtöbb antioxidánsot tartalmazó gyümölcsünk? Ezen
túl sok értékes ásványi anyagot tartalmaz, melyek elengedhetetlenek szervezetünk
megfelelő működéséhez. A benne
találhatófoszfor, kalcium, mangán, cink, vas és K-vitamin hozzájárulnak
csontjaink egészségéhez és erősségéhez.Vitaminokban szintén
bővelkedik, gazdag forrása a látás egészségéért felelős A-vitaminnak,
kórokozók ellen harcoló C-vitaminnak. A B-vitamin család számos tagja
megtalálható benne, továbbá a sejthártyát védő, antioxidáns hatású E-vitamin is.
C-és B6-vitaminja, rost-, kálium-, folsavtartalma a szív és érrendszer
egészségét támogatja.A gyümölcsök és zöldségek közül kimagaslóan magas
antioxidáns tartalommal bíró vörös áfonya szerepeljen a Te bevásárló listádon
is, ha szeretnéd szuper erőssé tenni immunrendszered, megőrizni
fiatalságot, fittséged és energikus lenni a hét minden napján. Védi
sejtjeidet a káros szabad gyökök okozta károsodástól.Antioxidánsai közül
legjelentősebbek a fitonutriensek. Antocianinja egyes vizsgálatok szerint
hozzájárul atestsúly és a koleszterinszint csökkenéséhez. A kvercetin a vörös
áfonya legerősebb antioxidánsa,gyulladáscsökkentő hatású, egyes
feltételezések szerint pedig hatásos allergia ellen. A benzoesav
csökkenti a fertőzések kialakulásának esélyét, az epikatekinek pedig a szív és
érrendszeri betegségek, daganatok, valamint az Alzheimer-kór rizikóját.A vörös
áfonya rendszeres fogyasztása hozzájárul a húgyúti fertőzések megelőzéséhez
és kezeléséhez.Húgyúti fertőzés akkor alakul ki, ha baktériumok kerülnek a
húgycsőbe, melynek nyálkahártyája emiatt begyullad. Ezeknek a baktériumoknak a
növekedését gátolja a vörös áfonya magas savtartalma miatt. Meg kell említeni,
hogy bár a vörös áfonya fogyasztása segít, ilyen esetben mindenképp
orvoshoz kell fordulni, ajánlott továbbá megfelelő mennyiségű folyadék
bevitele.A vörös áfonya erősíti az immunrendszert, csökkenti a megfázás és
az influenza gyakoriságát, így fogyasztása az őszi, téli hónapokban is különösen
ajánlott. Immunerősítő hatását elsősorban polifenol vegyületeinek köszönheti,
melyek védik immunrendszerünk jelentős alkotójának, a bélrendszernek az
egészségét.Szerepe van az érrendszer egészségének megőrzésében, a
szívbetegségek megelőzésében. Számos tanulmány azt mutatja, hogy a vörös áfonya
rendszeres fogyasztása fokozza a vérkeringést. Természetes módon csökkenti a
szisztolés és a diasztolés vérnyomást, azonban elsősorban a magas vérnyomás
megelőzésére alkalmas, betegség esetén mindenképpen orvoshoz kell fordulni.Mivel
koncentráltan tartalmazzák összetevőiket, és energiatartalmuk is magasabb, mint
a friss gyümölcsöknek, fogyni vágyók és cukorbetegek számára mindenképpen
ajánlott az energia-/szénhidráttartalom figyelembe vétele. Az aszalt vörös
áfonyát fogyaszthatjuk magában nassolnivalóként, belekeverhetjük reggeli
müzlinkbe, joghurtba. Felhasználhatjuk továbbá sütemények, mártások
készítéséhez, húsételek töltelékeként, salátákba keverve.Fogyaszd Te is a
Természet Áldása aszalt vörös áfonyát egészséged megőrzése érdekében!
Adatlap
Ár: | 790 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 9 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Kandírozott vörös áfonya 100 g" című hirdetést látja. (fent)