Nature Cookta szőlőmag finomőrlemény 250 g
A szőlőmag finom őrlemény a szőlőmagliszthez hasonlóan beilleszthető a paleolit
étrendbe, a különleges eljárás során csökken az omega6 tartalma. Készítése során
vegyszermentesen, hidegen sajtolják a szőlőmagból az olaját, és ezt a
zsírtalanított szőlőmagot őrlik finom állagú lisztté. A finom őrlemény abban
különbözik a liszttől, hogy még finomabb szemcsés lisztté őrlik. A
mindennapokban ránk ható káros ingerek, anyagok - például a szennyezett víz és a
levegő - , a pollen, a stressz vagy a tartósítószerek szabadgyököket termelnek a
szervezetben, így károsítva egészséges sejtjeinket. A polifenolok antioxidáns
hatású összetevői, melyek a szőlőmag kivonatban nagy arányban megtalálhatóak,
hozzájárulnak az oxidatív folyamatok meggátolásában. A vörös szőlőmagból készült
finom őrlemény körülbelül 2000 féle antioxidánst, poliofenolt tartalmaz. Átlagos
összpolifenol tartalma 2500 mg/100 g. A benne lévő polifenolok majdnem 100%-osan
felszívódnak szervezetünkben a mikroőrlési eljárásnak köszönhetően. Ezzel az
eljárással egy kiterített szőlőmag felületete körülbelül fél m2 lenne, ezt pedig
lehetővé teszi a polifenolok nagy százalékú felszívódását. A rutin, kaempferol,
kvercetin, rezveratrol, katechin, apicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, és
a B3 a legismertebb összetevői közé tartozik. Az őrlemény por állagú, íze olyan,
mint a friss szőlőmagnak. Kissé kesernyés, de nem savanyú, nem erjedt az íze.
Javasolt napi bevitel: 3-5 g/nap Felhasználási javaslat: Felhasználhatjuk
sütésnél, a liszt kb. 3%-ának megfelelő mennyiséget adjunk hozzá, így
készíthetünk vele süteményeket, palacsintát, de fonott kalács készítésénél a
kakaó egy részét is kiválthatjuk vele. A szőlőmag finom őrlemény nem csak
fogyasztható, hanem kozmetikai felhasználásra is jó. Vízzel, vagy mézzel
elkeverve frissítő arcpakolást készíthetünk. Tartalmaz: 100% szőlőmag őrlemény.
Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen
étrendbe, a különleges eljárás során csökken az omega6 tartalma. Készítése során
vegyszermentesen, hidegen sajtolják a szőlőmagból az olaját, és ezt a
zsírtalanított szőlőmagot őrlik finom állagú lisztté. A finom őrlemény abban
különbözik a liszttől, hogy még finomabb szemcsés lisztté őrlik. A
mindennapokban ránk ható káros ingerek, anyagok - például a szennyezett víz és a
levegő - , a pollen, a stressz vagy a tartósítószerek szabadgyököket termelnek a
szervezetben, így károsítva egészséges sejtjeinket. A polifenolok antioxidáns
hatású összetevői, melyek a szőlőmag kivonatban nagy arányban megtalálhatóak,
hozzájárulnak az oxidatív folyamatok meggátolásában. A vörös szőlőmagból készült
finom őrlemény körülbelül 2000 féle antioxidánst, poliofenolt tartalmaz. Átlagos
összpolifenol tartalma 2500 mg/100 g. A benne lévő polifenolok majdnem 100%-osan
felszívódnak szervezetünkben a mikroőrlési eljárásnak köszönhetően. Ezzel az
eljárással egy kiterített szőlőmag felületete körülbelül fél m2 lenne, ezt pedig
lehetővé teszi a polifenolok nagy százalékú felszívódását. A rutin, kaempferol,
kvercetin, rezveratrol, katechin, apicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, és
a B3 a legismertebb összetevői közé tartozik. Az őrlemény por állagú, íze olyan,
mint a friss szőlőmagnak. Kissé kesernyés, de nem savanyú, nem erjedt az íze.
Javasolt napi bevitel: 3-5 g/nap Felhasználási javaslat: Felhasználhatjuk
sütésnél, a liszt kb. 3%-ának megfelelő mennyiséget adjunk hozzá, így
készíthetünk vele süteményeket, palacsintát, de fonott kalács készítésénél a
kakaó egy részét is kiválthatjuk vele. A szőlőmag finom őrlemény nem csak
fogyasztható, hanem kozmetikai felhasználásra is jó. Vízzel, vagy mézzel
elkeverve frissítő arcpakolást készíthetünk. Tartalmaz: 100% szőlőmag őrlemény.
Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen
Adatlap
Ár: | 1.410 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 15 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta szőlőmag finomőrlemény 250 g" című hirdetést látja. (fent)