Pörkölt, sós kesudió 100g
Pörkölt, sós kesudio?, max 1 % sótartalommalA kesu Ko?ze?p-Amerika?ban
o?shonos o?ro?kzo?ld no?ve?ny. A szo?mo?rcefe?le?k csala?dja?ba tartozik. A
kesufa 5-10 me?ter magasra no? meg. Valo?di terme?se, a kesudio?, a
megvastagodott kocsa?ny alja?n tala?lhato?.Az olajos magok ko?ze? tartozo?
kesudio? sza?mos jo?te?kony hata?st gyakorol szervezetu?nkre. Energiatartalma
magas, eze?rt fogyni va?gyo?knak csak me?rte?kkel aja?nlott a fogyaszta?sa.
Legfontosabb vitaminjai, a?sva?nyi anyagjai ko?ze? sorolhatjuk a B2-, B3-, B6-,
E-vitaminokat, biotint, folsavat, jo?dot, manga?nt, magne?ziumot, ka?liumot,
kalciumot, rezet, vasat, szele?nt, cinket. A flavonoidok ko?ze? tartozo?
proantocianoidjai a daganatos betegse?gek megelo?ze?se?ben ja?tszanak szerepet.
Hozza?ja?rul a szi?v-e?s e?rrendszeri betegse?gek megelo?ze?se?hez teli?tetlen
zsi?rsavtartalma e?s rostjai szi?vve?do? hata?sa re?ve?n. Ezenki?vu?l cso?kkenti
a ?rossz? LDL koleszterin szintje?t is. Arginin aminosavja kedvezo? hata?ssal
van a sejtek e?lettani folyamataira, ero?si?ti immunrendszeru?nket. Testu?nk
nitroge?n-oxid termele?se?ben is szerepet ja?tszik, mely leheto?ve? teszi, hogy
ereink ta?gak maradjanak. A nitroge?n-oxid e?s arginin egyu?ttesen javi?tja?k a
keringe?st. Kutata?sok szerint a kesudio?ban tala?lhato? savak hate?konyak a
Streptococcus bakte?rium fogszuvasoda?se?rt felelo?s fajta?ja ellen, valamint a
gyulladt fog gyo?gyula?sa?hoz is hozza?ja?rulhatunk fogyaszta?sa?val. Jelento?s
re?ztartalma a haj e?s a bo?r feste?kanyaga?nak, a melaninnak az
elo?a?lli?ta?sa?t segi?ti. Semlegesi?ti a szabadgyo?ko?ket, szerepet ja?tszik a
ve?rke?pze?sben e?s a ko?zponti idegrendszer mu?ko?de?se?ben is. Magne?zium e?s
kalciumtartalma a?ltal re?szt vesz a csontok e?s fogak fele?pi?te?se?ben, a
csontritkula?s megelo?ze?se?ben. A magne?zium szaba?lyozza a sejtek
ha?rtya?ja?nak a?tereszto?ke?pesse?ge?t e?s az idegrendszer sejtjeinek
mu?ko?de?se?ben is szerepe van. Az alacsony magne?zium bevitel hozza?ja?rulhat a
magas ve?rnyoma?s e?s szi?vroham kialakula?sa?hoz. A cink elo?segi?ti a sebek
gyo?gyula?sa?t, fokozza az agymu?ko?de?st, segi?t mego?rizni a bo?r
sze?pse?ge?t. B-vitaminjai az idegrendszer mu?ko?de?se?t segi?tik. B2-vitaminja
szu?kse?ges a zsi?rsavak lebonta?sa?hoz, a sze?nhidra?tok anyagcsere?je?hez,
nya?lkaha?rtya e?pse?ge?hez, szo?veti le?gze?shez. Gyermekeknek kiza?ro?lag egy
e?ves kor felett adhato?, ugyanis kiva?lthat a mogyoro?hoz hasonlo? allergia?t!
Fogyaszthatjuk maga?ban, mu?zlihez, sala?ta?khoz vagy zo?ldse?ges e?telekhez.
Viszonylag gyorsan e?s ko?nnyen puhul, i?gy levesekhez, ku?lo?nfe?le ragukhoz is
hozza?adhatjuk, vagy aka?r a ko?retnek sza?nt rizshez, krumplihoz. A
fo?ldimogyoro?bo?l ke?szi?theto? vaj minta?ja?ra a kesudio?bo?l is
ke?szi?thetu?nk vajat, amit felhaszna?lhatunk szo?szokhoz, su?teme?nyekhez, vagy
kenye?rre is kenhetju?k.
o?shonos o?ro?kzo?ld no?ve?ny. A szo?mo?rcefe?le?k csala?dja?ba tartozik. A
kesufa 5-10 me?ter magasra no? meg. Valo?di terme?se, a kesudio?, a
megvastagodott kocsa?ny alja?n tala?lhato?.Az olajos magok ko?ze? tartozo?
kesudio? sza?mos jo?te?kony hata?st gyakorol szervezetu?nkre. Energiatartalma
magas, eze?rt fogyni va?gyo?knak csak me?rte?kkel aja?nlott a fogyaszta?sa.
Legfontosabb vitaminjai, a?sva?nyi anyagjai ko?ze? sorolhatjuk a B2-, B3-, B6-,
E-vitaminokat, biotint, folsavat, jo?dot, manga?nt, magne?ziumot, ka?liumot,
kalciumot, rezet, vasat, szele?nt, cinket. A flavonoidok ko?ze? tartozo?
proantocianoidjai a daganatos betegse?gek megelo?ze?se?ben ja?tszanak szerepet.
Hozza?ja?rul a szi?v-e?s e?rrendszeri betegse?gek megelo?ze?se?hez teli?tetlen
zsi?rsavtartalma e?s rostjai szi?vve?do? hata?sa re?ve?n. Ezenki?vu?l cso?kkenti
a ?rossz? LDL koleszterin szintje?t is. Arginin aminosavja kedvezo? hata?ssal
van a sejtek e?lettani folyamataira, ero?si?ti immunrendszeru?nket. Testu?nk
nitroge?n-oxid termele?se?ben is szerepet ja?tszik, mely leheto?ve? teszi, hogy
ereink ta?gak maradjanak. A nitroge?n-oxid e?s arginin egyu?ttesen javi?tja?k a
keringe?st. Kutata?sok szerint a kesudio?ban tala?lhato? savak hate?konyak a
Streptococcus bakte?rium fogszuvasoda?se?rt felelo?s fajta?ja ellen, valamint a
gyulladt fog gyo?gyula?sa?hoz is hozza?ja?rulhatunk fogyaszta?sa?val. Jelento?s
re?ztartalma a haj e?s a bo?r feste?kanyaga?nak, a melaninnak az
elo?a?lli?ta?sa?t segi?ti. Semlegesi?ti a szabadgyo?ko?ket, szerepet ja?tszik a
ve?rke?pze?sben e?s a ko?zponti idegrendszer mu?ko?de?se?ben is. Magne?zium e?s
kalciumtartalma a?ltal re?szt vesz a csontok e?s fogak fele?pi?te?se?ben, a
csontritkula?s megelo?ze?se?ben. A magne?zium szaba?lyozza a sejtek
ha?rtya?ja?nak a?tereszto?ke?pesse?ge?t e?s az idegrendszer sejtjeinek
mu?ko?de?se?ben is szerepe van. Az alacsony magne?zium bevitel hozza?ja?rulhat a
magas ve?rnyoma?s e?s szi?vroham kialakula?sa?hoz. A cink elo?segi?ti a sebek
gyo?gyula?sa?t, fokozza az agymu?ko?de?st, segi?t mego?rizni a bo?r
sze?pse?ge?t. B-vitaminjai az idegrendszer mu?ko?de?se?t segi?tik. B2-vitaminja
szu?kse?ges a zsi?rsavak lebonta?sa?hoz, a sze?nhidra?tok anyagcsere?je?hez,
nya?lkaha?rtya e?pse?ge?hez, szo?veti le?gze?shez. Gyermekeknek kiza?ro?lag egy
e?ves kor felett adhato?, ugyanis kiva?lthat a mogyoro?hoz hasonlo? allergia?t!
Fogyaszthatjuk maga?ban, mu?zlihez, sala?ta?khoz vagy zo?ldse?ges e?telekhez.
Viszonylag gyorsan e?s ko?nnyen puhul, i?gy levesekhez, ku?lo?nfe?le ragukhoz is
hozza?adhatjuk, vagy aka?r a ko?retnek sza?nt rizshez, krumplihoz. A
fo?ldimogyoro?bo?l ke?szi?theto? vaj minta?ja?ra a kesudio?bo?l is
ke?szi?thetu?nk vajat, amit felhaszna?lhatunk szo?szokhoz, su?teme?nyekhez, vagy
kenye?rre is kenhetju?k.
Adatlap
Ár: | 885 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 17 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Pörkölt, sós kesudió 100g" című hirdetést látja. (fent)