Kandírozott mangó 1 kg
A mangó (Mangifera) a kétszikűek osztályába, és a szömörcefélék
(Anacardiaceae) családjába tartozó, édes ízű, egzotikus gyümölcs.
Őshazájában, Indiában több mint 4000 éve fogyasztják, szent növényként
tisztelik. Levelét a hagyományos orvoslásban cukorbetegség kezelésére, a vér
inzulinszintjének optimalizálására alkalmazták.Antioxidáns hatásánál fogva
fontos szerepet játszik számos betegség megelőzésében, mint például
daganatok, kettes típusú cukorbetegség és a máj betegségei.Egy tanulmány során
a májvédő hatását vizsgálva igazolták, hogy azontúl, hogy semlegesíti
a szervezet káros szabad gyökeit, a mangó védi a máj sejtjeit a kemikáliák
okozta károsodástól is. Egyes kutatók szerint a mangó rendszeres fogyasztása
kifejezetten előnyös a leukémia, tüdő, mell-, prosztata-, és vastagbéldaganat
megelőzése szempontjából.Tudtad, hogy a mangó
kitűnő rézforrás is? Ez a mikroelem elengedhetetlenül fontos
számos biokémiai reakcióban, részt vesz a sejtlégzés
folyamatában, vörösvérsejtek képzésében, az oxigén vérben történő
szállításában és felhasználásban, a DNS és RNS reprodukciójában, a sejtmembrán
integritásának fenntartásában, a szabad gyökök semlegesítése révén
pedig antikarcinogén és öregedéskésleltető hatása
érvényesül.A mangó rendszeres
fogyasztásával erősítheted az immunrendszeredet.Nagy
mennyiségű A-, és C-vitaminja mellett 25
különböző karotinoidja hozzájárul szervezeted erősítéséhez és
egészséged megőrzéséhez.Rostjai növelik a telítettségérzetet, javítják a
bélműködést, az emésztőrendszer megfelelő működését segítik, valamint
hozzájárulnak a székrekedés megelőzéséhez. Fitoszteroljai gátolják az LDL
(?rossz?) koleszterin abszorpcióját a bélrendszerben és csökkentik a
vérzsírszintet. Glutaminja fontos szerepet tölt be
a memória és koncentráció megőrzésében.A mangó kiváló
forrása továbbá az A-vitaminnak és a flavonoidoknak, mint például
béta-karotin, alfa-karotin és béta-kriptoxantin, melyek tovább erősítik az
antioxidáns hatást, sőt, a látás javulásában is fontos szerepet töltenek be!
Mindössze 100 gramm gyümölcs elfogyasztásával biztosíthatjuk az ajánlott napi
A-vitamin bevitel 25%-át.A Természet Áldása aszalt
mangót felhasználhatjuk sütemények, gyümölcssaláta, gyümölcskenyér
készítéséhez, ízesíthetjük vele müzlinket, belekeverhetjük joghurtba vagy akár
önmagában is fogyaszthatjuk!Fogyaszd Te is rendszeresen egészséged megőrzése
érdekében!
(Anacardiaceae) családjába tartozó, édes ízű, egzotikus gyümölcs.
Őshazájában, Indiában több mint 4000 éve fogyasztják, szent növényként
tisztelik. Levelét a hagyományos orvoslásban cukorbetegség kezelésére, a vér
inzulinszintjének optimalizálására alkalmazták.Antioxidáns hatásánál fogva
fontos szerepet játszik számos betegség megelőzésében, mint például
daganatok, kettes típusú cukorbetegség és a máj betegségei.Egy tanulmány során
a májvédő hatását vizsgálva igazolták, hogy azontúl, hogy semlegesíti
a szervezet káros szabad gyökeit, a mangó védi a máj sejtjeit a kemikáliák
okozta károsodástól is. Egyes kutatók szerint a mangó rendszeres fogyasztása
kifejezetten előnyös a leukémia, tüdő, mell-, prosztata-, és vastagbéldaganat
megelőzése szempontjából.Tudtad, hogy a mangó
kitűnő rézforrás is? Ez a mikroelem elengedhetetlenül fontos
számos biokémiai reakcióban, részt vesz a sejtlégzés
folyamatában, vörösvérsejtek képzésében, az oxigén vérben történő
szállításában és felhasználásban, a DNS és RNS reprodukciójában, a sejtmembrán
integritásának fenntartásában, a szabad gyökök semlegesítése révén
pedig antikarcinogén és öregedéskésleltető hatása
érvényesül.A mangó rendszeres
fogyasztásával erősítheted az immunrendszeredet.Nagy
mennyiségű A-, és C-vitaminja mellett 25
különböző karotinoidja hozzájárul szervezeted erősítéséhez és
egészséged megőrzéséhez.Rostjai növelik a telítettségérzetet, javítják a
bélműködést, az emésztőrendszer megfelelő működését segítik, valamint
hozzájárulnak a székrekedés megelőzéséhez. Fitoszteroljai gátolják az LDL
(?rossz?) koleszterin abszorpcióját a bélrendszerben és csökkentik a
vérzsírszintet. Glutaminja fontos szerepet tölt be
a memória és koncentráció megőrzésében.A mangó kiváló
forrása továbbá az A-vitaminnak és a flavonoidoknak, mint például
béta-karotin, alfa-karotin és béta-kriptoxantin, melyek tovább erősítik az
antioxidáns hatást, sőt, a látás javulásában is fontos szerepet töltenek be!
Mindössze 100 gramm gyümölcs elfogyasztásával biztosíthatjuk az ajánlott napi
A-vitamin bevitel 25%-át.A Természet Áldása aszalt
mangót felhasználhatjuk sütemények, gyümölcssaláta, gyümölcskenyér
készítéséhez, ízesíthetjük vele müzlinket, belekeverhetjük joghurtba vagy akár
önmagában is fogyaszthatjuk!Fogyaszd Te is rendszeresen egészséged megőrzése
érdekében!
Adatlap
Ár: | 4.460 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.01 |
Eddig megtekintették 15 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Kandírozott mangó 1 kg" című hirdetést látja. (fent)