Természet Áldása sárgaborsó 500g
Természet Áldása sárgaborsóA sárgaborsó az európai konyhákban már
régóta ismert és használt alapanyag. Az utóbbi években számos kutatás
igazolja a hüvelyesek, köztük a
sárgaborsó egészségre gyakorolt pozitív hatásait. A
sárgaborsó rengeteg, a szervezet megfelelő működéséhez szükséges értékes
tápanyagot, biológiailag aktív összetevőt tartalmaz. Összetett
szénhidrátokat tartalmaz, így lassan szívódik fel és emeli meg a
vércukorszintet, ezzel teltségérzetet biztosít és szerepet játszik a
cukorbetegség megelőzésében. Magas rosttartalmának köszönhetően hozzájárul
az emésztőrendszer egészségéhez, elősegíti az emésztést, segít a
székrekedés megelőzésében/kezelésében, valamint csökkenti a
koleszterinszintet. A magas rosttartalmú étrend hozzájárulhat a vastag-és
végbélbélrák kialakulásának csökkentéséhez, a szív és érrendszeri
betegségek rizikójának
mérsékléséhez. Kiváló fehérjeforrás, így vegetáriánusok számára
is ajánlott a fogyasztása. A fehérjék az izmok, csontok, kötőszövetek, inak, haj
szerkezeti elemei, valamint hormonok és enzimek alkotórészei. Ásványi
anyagokban bővelkedik, található benne magnézium, vas, foszfor, cink,
kalcium. Káliumban gazdag, amely kulcsfontosságú a szövetek,
elsősorban az ideg-, és izomszövet megfelelő működésében. Szükséges továbbá a
sejtek energiaellátásához, a folyadék-,és sav-bázis egyensúly
fenntartásához, a gyomorsav termelődéséhez, valamint
az optimális vércukorszinthez.Folsavjának és egyéb B-vitaminjainak
köszönhetően fogyasztása ajánlott tavaszi fáradtság ellen. A benne található
molibdén szerepet játszik a káros anyagok eltávolításban, segít a jó közérzet
fenntartásában.Összetevőinek köszönhetően a sárgaborsónak szerepe van egyes
betegségek megelőzésében. A napjainkban egyre nagyobb problémát jelentő elhízás
kialakulásához számos táplálkozási és életmódbeli tényező hozzájárul. A
hüvelyesek, köztük a sárgaborsó beépítésével az étrendünkbe azonban tehetünk az
elhízás visszaszorításáért, rostjainak és fitoösztrogén anyagainak
köszönhetően. A népbetegségnek tekinthető cukorbetegség, és a vezető
halálozási okként számon tartott szív-és érrendszeri betegségek megelőzéséhez
szintén hozzájárulhatunk fogyasztásával, az egészséges életmód keretein belül.A
többi hüvelyeshez hasonlóan, a sárgaborsót is érdemes egy éjszakára vízbe
áztatni, hogy megpuhuljon és csökkentsük a főzési idejét. Jól illik hozzá
a fokhagyma, rozmaring,
koriander, petrezselyemzöld, pirospaprika, chili, gyömbér, kurkuma, római kömény. Legismertebb
elkészítési módja a főzelék. Jó hír azonban, hogy a kevésbé egészséges,
klasszikus rántást és habarást akár el is felejthetjük, a sárgaborsó ugyanis
alapból elég sűrűre fő. Ha mégis ragaszkodunk a sűrítéshez, ajánlott önmagával
sűríteni az egészséges életmód jegyében. A főzeléken kívül készíthetünk
belőle krémlevest, pürét, fasírtot. Megállja a helyét egytál-,és rakott ételek,
saláták, levesek összetevőjeként is.Fogyaszd Te is rendszeresen egészséged
megőrzése érdekében!
régóta ismert és használt alapanyag. Az utóbbi években számos kutatás
igazolja a hüvelyesek, köztük a
sárgaborsó egészségre gyakorolt pozitív hatásait. A
sárgaborsó rengeteg, a szervezet megfelelő működéséhez szükséges értékes
tápanyagot, biológiailag aktív összetevőt tartalmaz. Összetett
szénhidrátokat tartalmaz, így lassan szívódik fel és emeli meg a
vércukorszintet, ezzel teltségérzetet biztosít és szerepet játszik a
cukorbetegség megelőzésében. Magas rosttartalmának köszönhetően hozzájárul
az emésztőrendszer egészségéhez, elősegíti az emésztést, segít a
székrekedés megelőzésében/kezelésében, valamint csökkenti a
koleszterinszintet. A magas rosttartalmú étrend hozzájárulhat a vastag-és
végbélbélrák kialakulásának csökkentéséhez, a szív és érrendszeri
betegségek rizikójának
mérsékléséhez. Kiváló fehérjeforrás, így vegetáriánusok számára
is ajánlott a fogyasztása. A fehérjék az izmok, csontok, kötőszövetek, inak, haj
szerkezeti elemei, valamint hormonok és enzimek alkotórészei. Ásványi
anyagokban bővelkedik, található benne magnézium, vas, foszfor, cink,
kalcium. Káliumban gazdag, amely kulcsfontosságú a szövetek,
elsősorban az ideg-, és izomszövet megfelelő működésében. Szükséges továbbá a
sejtek energiaellátásához, a folyadék-,és sav-bázis egyensúly
fenntartásához, a gyomorsav termelődéséhez, valamint
az optimális vércukorszinthez.Folsavjának és egyéb B-vitaminjainak
köszönhetően fogyasztása ajánlott tavaszi fáradtság ellen. A benne található
molibdén szerepet játszik a káros anyagok eltávolításban, segít a jó közérzet
fenntartásában.Összetevőinek köszönhetően a sárgaborsónak szerepe van egyes
betegségek megelőzésében. A napjainkban egyre nagyobb problémát jelentő elhízás
kialakulásához számos táplálkozási és életmódbeli tényező hozzájárul. A
hüvelyesek, köztük a sárgaborsó beépítésével az étrendünkbe azonban tehetünk az
elhízás visszaszorításáért, rostjainak és fitoösztrogén anyagainak
köszönhetően. A népbetegségnek tekinthető cukorbetegség, és a vezető
halálozási okként számon tartott szív-és érrendszeri betegségek megelőzéséhez
szintén hozzájárulhatunk fogyasztásával, az egészséges életmód keretein belül.A
többi hüvelyeshez hasonlóan, a sárgaborsót is érdemes egy éjszakára vízbe
áztatni, hogy megpuhuljon és csökkentsük a főzési idejét. Jól illik hozzá
a fokhagyma, rozmaring,
koriander, petrezselyemzöld, pirospaprika, chili, gyömbér, kurkuma, római kömény. Legismertebb
elkészítési módja a főzelék. Jó hír azonban, hogy a kevésbé egészséges,
klasszikus rántást és habarást akár el is felejthetjük, a sárgaborsó ugyanis
alapból elég sűrűre fő. Ha mégis ragaszkodunk a sűrítéshez, ajánlott önmagával
sűríteni az egészséges életmód jegyében. A főzeléken kívül készíthetünk
belőle krémlevest, pürét, fasírtot. Megállja a helyét egytál-,és rakott ételek,
saláták, levesek összetevőjeként is.Fogyaszd Te is rendszeresen egészséged
megőrzése érdekében!
Adatlap
Ár: | 250 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.11 |
Eddig megtekintették 18 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Természet Áldása sárgaborsó 500g" című hirdetést látja. (fent)