Nature Cookta Holland kakaópor 20-22% (200 g)
A 10-12%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ egy különlegesen jó
minőségű termék, mely kitűnő ízű és aromájú, mélybarna színű holland kakaópor.
Felhasználása ennek a fajtának a leggyakoribb. A 20-22%-os kakaóvaj tartalmú
NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ pedig még különlegesebb ízt nyújt, így növelve az
ételek, italok élvezeti értékét. Felhasználási területe sokrétű, világszerte
/számos ízesítőanyag/ hozzáadásával készülnek közkedvelt italok kakaóporból,
emellett pedig kiválóan alkalmas sütemények, desszertek, krémek készítéséhez. A
termék teljes mértékben illeszkedik a paleolit étrendbe is, így kitűnően
alkalmazható paleolit édességek elkészítésénél is. A kakaóra sokan
boldogsághormon forrásaként is szívesen gondolnak. A NATURE COOKTA KAKAÓ a
termékcsalád egy olyan minőségi, holland kakaópora, mely bársonyos lágy íze és
kifogástalan aromája mellett, további pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy
különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódik. A holland
eljárás felfedezésének hatása a mai napig érezhető, ugyanis az Amerikai Egyesült
Államok mellett, Hollandia a világ legnagyobb kakaófeldogozó országa, így máig a
?holland? kakaót tartják a kakaóitalok és a csokoládégyártás legjobb minőségű
alapanyagának. Bár a kakaó Dél-Amerika őserdőiből származik, napjainkban a
világtermelés többsége mégis Afrikában realizálódik. A kakaót, valamint a
kakaóvajat ? a csokoládé két fontos alapanyagát ? a kakaófa terméséből, a
kakaóbabból nyerik. Európába először Kolumbusz Kristóf hozta a kakaómagokat,
ezzel elindította a kakaófogyasztás európai térhódítását. A mai napig kézzel
végzett kakaószüretelés után a kakaóbabból kiszedik a magokat, melyeket egy
héten keresztül, banánlevelek között fermentálnak. A fermentálásnak köszönhetően
kibontakozik a kakaó igazi aromája. Ezután a babokat kiterítik és további egy
héten keresztül a napon szárítják, miközben többször kézzel átforgatják. A
szárítási folyamat befejezésével, minőségi ellenőrzést követően kerülnek
kiszállításra a gyárakba. A gyártás első lépéseként a kakaóbabokat megtisztítják
a különböző szennyeződésektől, ezt követi a pörkölés, mellyel minimálisra
csökken a kakaó nedvességtartalma, így kialakul a kakaó végső aromája és színe.
A következő folyamat a törés, melyet követően a kakaómag-törmeléket kakaóvajjá
és kakaóporrá választják szét. A meleg masszát betöltik présekbe, majd további
melegítés közben nagyobb nyomáson összepréselik. A kivált kakaóvajat tovább
tisztítják, majd tömb alakúra formázzák. A kakaóvaj eltávolítása után egy
összepréselt kakaótészta darab marad, amiből kinyerik a kakaóport. A pogácsává
préselt massza zsírtartalma körülbelül 20%, valamint 14% fehérjét tartalmaz,
melyet ezt követően szárítanak, majd őrölnek. Így készül a kakaópor. Az eljárást
a termőhelyétől messze, a 19. századi Európában találta fel egy holland
csokoládégyáros-dinasztia tagja ? nem véletlen, hogy a ?holland kakaópor? ma is
világhírű. Kakaóvaj tartalom szerint többféle kakaót különböztetünk meg, melyek
különböző zsiradéktartalommal és ph-értékkel rendelkeznek, ezáltal különböznek
egymástól ízükben és színüknek is. A 0%-os kakaóport leggyakrabban italgyártó
cégek használják, az oldékonyságát és nedvesítő hatását használják ki. kakaópor
20% Összetevők: 100% kakaópor Tápanyagtartalom 100 gramm termékben (10-12%-os
kakaópor): Energia: 1079 kJ/258 Kcal, Fehérje: 25,2 g Zsír: 11 g Szénhidrát:
13,7 g /A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./ Tápanyagtartalom
100 gramm termékben (20-22%-os kakaópor): Energia: 1255 kJ/300 Kcal, Fehérje: 19
g Zsír: 21 g Szénhidrát: 15,9 g /A táblázatban szereplő adatok tájékoztató
jellegűek./ Származási hely: Malajzia
minőségű termék, mely kitűnő ízű és aromájú, mélybarna színű holland kakaópor.
Felhasználása ennek a fajtának a leggyakoribb. A 20-22%-os kakaóvaj tartalmú
NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ pedig még különlegesebb ízt nyújt, így növelve az
ételek, italok élvezeti értékét. Felhasználási területe sokrétű, világszerte
/számos ízesítőanyag/ hozzáadásával készülnek közkedvelt italok kakaóporból,
emellett pedig kiválóan alkalmas sütemények, desszertek, krémek készítéséhez. A
termék teljes mértékben illeszkedik a paleolit étrendbe is, így kitűnően
alkalmazható paleolit édességek elkészítésénél is. A kakaóra sokan
boldogsághormon forrásaként is szívesen gondolnak. A NATURE COOKTA KAKAÓ a
termékcsalád egy olyan minőségi, holland kakaópora, mely bársonyos lágy íze és
kifogástalan aromája mellett, további pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy
különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódik. A holland
eljárás felfedezésének hatása a mai napig érezhető, ugyanis az Amerikai Egyesült
Államok mellett, Hollandia a világ legnagyobb kakaófeldogozó országa, így máig a
?holland? kakaót tartják a kakaóitalok és a csokoládégyártás legjobb minőségű
alapanyagának. Bár a kakaó Dél-Amerika őserdőiből származik, napjainkban a
világtermelés többsége mégis Afrikában realizálódik. A kakaót, valamint a
kakaóvajat ? a csokoládé két fontos alapanyagát ? a kakaófa terméséből, a
kakaóbabból nyerik. Európába először Kolumbusz Kristóf hozta a kakaómagokat,
ezzel elindította a kakaófogyasztás európai térhódítását. A mai napig kézzel
végzett kakaószüretelés után a kakaóbabból kiszedik a magokat, melyeket egy
héten keresztül, banánlevelek között fermentálnak. A fermentálásnak köszönhetően
kibontakozik a kakaó igazi aromája. Ezután a babokat kiterítik és további egy
héten keresztül a napon szárítják, miközben többször kézzel átforgatják. A
szárítási folyamat befejezésével, minőségi ellenőrzést követően kerülnek
kiszállításra a gyárakba. A gyártás első lépéseként a kakaóbabokat megtisztítják
a különböző szennyeződésektől, ezt követi a pörkölés, mellyel minimálisra
csökken a kakaó nedvességtartalma, így kialakul a kakaó végső aromája és színe.
A következő folyamat a törés, melyet követően a kakaómag-törmeléket kakaóvajjá
és kakaóporrá választják szét. A meleg masszát betöltik présekbe, majd további
melegítés közben nagyobb nyomáson összepréselik. A kivált kakaóvajat tovább
tisztítják, majd tömb alakúra formázzák. A kakaóvaj eltávolítása után egy
összepréselt kakaótészta darab marad, amiből kinyerik a kakaóport. A pogácsává
préselt massza zsírtartalma körülbelül 20%, valamint 14% fehérjét tartalmaz,
melyet ezt követően szárítanak, majd őrölnek. Így készül a kakaópor. Az eljárást
a termőhelyétől messze, a 19. századi Európában találta fel egy holland
csokoládégyáros-dinasztia tagja ? nem véletlen, hogy a ?holland kakaópor? ma is
világhírű. Kakaóvaj tartalom szerint többféle kakaót különböztetünk meg, melyek
különböző zsiradéktartalommal és ph-értékkel rendelkeznek, ezáltal különböznek
egymástól ízükben és színüknek is. A 0%-os kakaóport leggyakrabban italgyártó
cégek használják, az oldékonyságát és nedvesítő hatását használják ki. kakaópor
20% Összetevők: 100% kakaópor Tápanyagtartalom 100 gramm termékben (10-12%-os
kakaópor): Energia: 1079 kJ/258 Kcal, Fehérje: 25,2 g Zsír: 11 g Szénhidrát:
13,7 g /A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./ Tápanyagtartalom
100 gramm termékben (20-22%-os kakaópor): Energia: 1255 kJ/300 Kcal, Fehérje: 19
g Zsír: 21 g Szénhidrát: 15,9 g /A táblázatban szereplő adatok tájékoztató
jellegűek./ Származási hely: Malajzia
Adatlap
Ár: | 1.251 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 94 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Holland kakaópor 20-22% (200 g)" című hirdetést látja. (fent)