Betöltés...

Byom-immunorost komplex por - 400g - Táplálkozás-Beállítás?

Byom-immunorost komplex por - 400g - Táplálkozás-Beállítás? Freyagena A termék
neve Bio-immunorost komplex -ről Byom-immunorost komplex -re változott. Az
összetétel maradt! Szabadalmaztatott, vízben oldódó rostokat tartalmazó
termékünk túl azon, hogy támogatja az egészséges immunrendszer fenntartását,
elsősorban a bélrendszer egyensúlyának megőrzését célozza igen komplex módon
(bélflóra, bélfal épsége, rendszeres bélmozgás). A megfelelő rostok komplexen
járulnak hozzá egészségünk fenntartásához. Az egészséges táplálkozás részeként a
prebiotikumok szinergikusan és szelektíven táplálják a probiotikus
baktériumtörzseket. A termék összetevőit a GAL és a Táplálkozás-BeállításTM
szakmai támogatásával és ajánlásával választottuk ki, a rendelkezésre álló
legfrissebb orvos- és élelmiszerbiológiai kutatások figyelembe vételével.
További különlegesség, hogy az elfogyasztott prebiotikus rostok segítségével
bélbaktériumaink úgynevezett rövid láncú zsírsavakat (SCFA) állítanak elő,
melyek figyelemre méltó módon javítják egészségünket. Termékünkben felhasznált
szenegáli acacia (arabmézga) elsősorban a Lactobacillus, a részben hidrolizált
guar pedig a Bifidus törzseket táplálja. A gondosan összeállított keverék
esetében nagyon fontos még hangsúlyozni, hogy más termékekkel ellentétben (mint
például az inulin és egyéb oldható rostok) a fermentáció lassan és kíméletesen
zajlik a bélben, így szinte teljesen elkerülhető a kellemetlen puffadás vagy
egyéb emésztési panasz megjelenése. A Bio-immunrost-komplex összetevői a
legideálisabb prebiotikus rostszálakat tartalmazza, melyek előkelő résztvevői a
jövő mikrobiom kutatásainak. Szakmai céljaink fényében a rostkomplex teljes
mértékben alkalmas alacsony FODMAP-, SCD-, (neuro-)autoimmun vagy SIBO
étrendekben történő alkalmazásra, valamint allergizáló összetevőt sem tartalmaz.
Fogyasztási javaslat: napi 2 x 3-4 gramm (púpos teáskanálnyi) adag folyadékkal
elkeverve. Bizonyos esetekben 4-5 teáskanál is használható, hiszen nagyobb
dózisok is jól tolerálhatóak. Ideális dózisa egyénileg 4-16 gramm közötti; két
részre osztva. Gyermekeknek testsúly-arányosan. A rostkomplex nem befolyásolja
az italok ízét, így egyszerű megoldást kínál a rostbevitel növelésére. Könnyen
feloldódik, miközben megtartja eredeti rosttartalmát. Adott esetben
Galactooligoszacharidokkal (pl. Bimuno) is remekül kombinálható. Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől
elzárva tárolandó. Byom-immunorost komplex por - 400g - Táplálkozás-Beállítás?
Freyagena Emésztőrendszerünknek különféle, megfelelő rostokra van szüksége az
egyensúly fenntartásához. Freyagena ? Bio-immunrost komplex: a belek
egyensúlyának és stabilitásának őre Az elmúlt évek során szakmai érdeklődésünk a
vízoldékony rostok egy bizonyos csoportjára irányult: az úgynevezett szelektív
rostokra. Alapvetően két rostcsoportot különböztetünk meg: az imént említett
vízoldékony rostokat és az úgynevezett vízben nem oldható rostokat (mint például
a korpa). Egy sor tudományos bizonyíték utal arra, hogy a megfelelő rostbevitel
nagyon egészséges az emésztőrendszer (és az immunrendszer) számára, hiszen
bélbaktériumainknak kiegyensúlyozott forrásokra van szükségük. A ?vízoldékony
rostok? megfogalmazás azt jelenti, hogy az elfogyasztott rostok a ?barátságos?,
más néven probiotikus vagy kooperatív hatású bélbaktériumokat táplálják. Ezek a
baktériumok pedig támogatják az emésztés folyamatát, segítik a tápanyagok
felszabadulását az ételekből, valamint ők maguk is előállítanak bizonyos
tápanyagokat (B-vitaminok, K-vitaminok, rövid szénláncú zsírsavak). Mindezeken
túl védik a beleket a veszélyesebbnek tekinthető úgynevezett opportunista vagy
patogén kórokozóktól is, ezáltal támogatva immunrendszerünk működését. A
vízoldékony rostokon belül is megkülönböztetünk számos alcsoportot, többek
között például az alacsony FODMAP-étrend kategóriái szerint (ez esetben például
az inulin sokaknak okozhat konkrét emésztési panaszokat; nem minden esetben
ideális, mert nem kellően szelektív). A ?megfelelően szelektív rost? mint
megfogalmazás azt takarja, hogy ezek az elfogyasztott rostszálak szinte
kizárólag a ?barátságos?, azaz probiotikus baktériumtörzseket táplálják. Szakmai
nézőpontunk szerint ez a tulajdonság mindenféleképpen figyelemreméltó és nagyon
fontos az egészségmegőrzés szempontjából számos területen: immunológia,
gasztroenterológia, belgyógyászat, stb. A bél egy anaerob környezet, azaz
nincsen jelen benne oxigén. Az oxigén hiánya arra kényszeríti
bélbaktériumainkat, hogy saját oxigénnel rendelkező szénhidrátokat (azaz vízben
oldható rostokat) használjanak. A szénhidrátok erjesztésének melléktermékeként a
baktériumok ezáltal többek között rövid szénláncú zsírokat (short chain fatty
acid ? SCFA) hoznak létre: ilyen például a butirát (vajsav) vagy az acetát. Egy
rostforrás tehát akkor tekinthető szelektívnek, hogy ha ezen rövid szénláncú
zsírsavak termeléséhez bizonyítottan hozzájárul. Ezen zsírsavak be is kerülnek a
szervezetünkbe, illetve energiaforrásul szolgálnak a bélrendszer más részeinek.
Ideális körülmények között a rövid szénláncú zsírsavak a test kalóriaigényének
akár hét-nyolc százalékát is fedezhetik. Jelenlegi tudományos ismereteink
szerint nagyon kevés olyan rostforrás ismert, melyek valóban szelektíven (azaz
célzottan és elsődlegesen) ezeket a bélbaktériumokat táplálják (miközben a
panaszokat kiváltókat nem táplálják). A Freyagena ?Bio-immunrost komplex?-ben
ebből a néhány, rendelkezésre álló alternatívából választottunk kettőt és
kombináltuk egyedülálló módon. Néhány példa arra, hogy a rövid szénláncú
zsírsavak milyen sokféleképpen javíthatják egészségünket: megelőzik az elhízást
képesek regenerálni a beleket javítják a bélfal épségét enyhítik a székrekedést
gyulladáscsökkentő hatásúak előnyösek szív- és érrendszeri, valamint
idegrendszeri szempontból Szabadalmaztatott, vízben oldódó rostokat tartalmazó
termékünk túl azon, hogy támogatja az egészséges immunrendszer fenntartását:
hozzájárul a normál vércukorszint és testsúly kialakításához, emellett
természetesen elsősorban a bélrendszer egyensúlyának megőrzését célozza igen
komplex módon (bélflóra felépítése, bélfal épsége, rendszeres bélmozgás). A
megfelelő rostok igen komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához. Az
egészséges táplálkozás részeként a prebiotikumok szinergikusan és szelektíven
táplálják a probiotikus baktériumtörzseket (például lactobacillusok és
bifidobaktériumok). Immunológiai hatások: A megfelelően megválasztott és
helyesen alkalmazott pre- és probiotikumok az immunrendszerünk egyensúlyának
fenntartását is célozzák (mind celluláris, mind humorális oldalon). A
közelmúltban végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a különböző
élelmiszer-összetevők (köztük a prebiotikus rostszálak) befolyásolják az
immunválaszt. Ezek az összetevők különböző immunsejtekre hatnak, hatásuk pedig a
bél immunrendszerén és bizonyos esetekben a bél mikroflóráján keresztül
történik. Néhány ilyen összetevő erősíti az immunválaszt (Th-1 fehérvérsejtek),
ami jobb (fertőzések elleni) védekezéshez vezet; míg mások gátolják az
immunválaszt (Th-2 fehérvérsejtek), ezáltal megelőzik vagy mérséklik például az
allergiás és/vagy gyulladásos reakciókat, valamint szabolyázzok a bélgombák
aktivitását. Sunfiber® szabadalmaztatott, részben hidrolizált guargumi és
ökológiai minősítésű arabmézga (acacai senegal ? gumiarábikum) A gondosan
kiválasztott szelektív rostforrásokon belül a termék egy részről szenegáli
akáciát tartalmaz. Más néven gumiarábikum vagy arabmézga az élelmiszeriparban
egy régóta használt étkezési rost, azonban egyre több tanulmány áll
rendelkezésünkre arról, hogy jelentős prebiotikus tulajdonságokkal is
rendelkezik, így remek és igen biztonságos alternatíva a probiotikus baktériumok
populációinak növelésére. A British Journal of Nutrition egyik tanulmánya
kimutatta, hogy a gumiarábikum ilyen formájú étrendi kiegészítése hatékonyan
növelte a ?barátságos baktériumok? számát, különös tekintettel a Lactobacillus
acidophilus baktériumra, melyhez már önmagában is nagyon jelentős és igen
pozitív immunológiai hatásokat kötünk (többek között nőgyógyászati területeken).
Nemzetközi hírű német beszállítónk ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagot
biztosít számunkra (ennek száma: DE-ÖKO-005; DE-2017-144877-666558-E) A
rostkomplex másik összetevője a szabadalmaztatott SunFiber® márkanévre hallgató
részben hidrolizált guargumi. A guargumi hidrolizációja egy kontrollált,
természetes enzimekkel végrehajtott folyamat, amely előzetesen felbontja az
alapanyagot kisebb egységekre és így egy sokkal szelektívebb, azaz könnyebben
emészthető rostszálacska keletkezik. A részben hidrolizált guargumi ebből
kifolyólag jelentős mértékben jobban emészthető, ami azt eredményezi, hogy a
termék szinte semmilyen emésztési problémát nem okoz, megtartva a szelektív
rostok minden előnyös tulajdonságát. A SunFiber® rost és a termékünkben használt
szenegáli akácia az ausztrál Monash University alacsony FODMAP-étrendi
tanusítványával is rendelkezik. A gondosan összeállított keverék esetében nagyon
fontos újra hangsúlyozni, hogy más termékekkel ellentétben (mint például az
inulin és egyéb oldható rostok) a fermentáció lassan és kíméletesen zajlik a
bélben, így szinte teljesen elkerülhető a kellemetlen puffadás vagy egyéb
emésztési panasz megjelenése. A Bio-immunrost komplex összetevői a legideálisabb
prebiotikus rostszálakat közül azt a kettőt tartalmazza, melyek már most is
előkelő résztvevői a jövő mikrobiom kutatásainak. Szakmai céljaink fényében a
rostkomplex teljes mértékben alkalmas az alacsony FODMAP-étrenden túl, SCD-,
(neuro-)autoimmun vagy SIBO étrendekben történő alkalmazásra is, emellett
teljesen hypoallergén (minden más összetveőtől mentes). Az ideális mennyiségű
rostbevitel meghatározása A rendelkezésünkre álló tudományos információk szerint
szervezetünk egy bizonyos mennyiségű (azaz se túl kevés, se túl sok) rostbevitel
mellett működik megfelelőképpen, ezen belül a megfelelő rostforrások
megválasztása viszont kritikus szerepet tölthet be. Az emberi anyatej például
nagy mennyiségben tartalmaz speciális rostokat (galakto-oligoszacharidok - GOS
formájában. Valószínűleg ez a legszelektívebb rost az emberi bélflóra
tekintetében). Ezek az anyatejben lévő rostok kritikusak a fejlődő szervezet
emésztőrendszere, valamint immunrendszere szempontjából is. Ha az anyatej
rosttartalmát tekintenénk referenciaként az optimális rostbevitel mértékének
meghatározásához, akkor körülbelül három és fél kilógrammnyi növényt kellene
később elfogyasztanunk minden nap ennek a rostbevitelnek az eléréséhez: mindez
körülbelül 60-80 grammnyi rostot biztosítana egy adott napon. Természtesen
különböző népcsoportok rostbevitele is igen nagy mértékben különbözik, emellett
evolúciós nézőpontokból is hatalmas különbségek figyelhetők meg. A legtöbb
növényi eredetű étel (mint elsődleges rostforrások) körülbelül fél
kilógrammonként összesen 8-20 gramm rostot tartalmaz. A hazai lakosság
rostfogyasztása 10-15 g/nap, melyet a közegészségügyi ajánlások szerint is
minimum a duplájára, azaz napi 20-30 grammra kellene emelni (vízben oldható és
oldhatatlan rostok formájában). Érdekesség: A Harvard Egyetem egyik
antropológuscsoportja szerint a kalóriában, azaz keményítőben gazdag gumók
indították el az emberi agy növekedését az evolúció során. Azzal érvelnek, hogy
az éghajlat akkoriban szárazra fordult, így a gyümölcsök és az olajos magvak
mennyisége mellett valószínűleg bizonyos zsákmányállatok száma is jelentősen
csökkent. A keményítőtartalmú gumókat viszont (melyek mind a mai napig bőségesen
teremnek a világ különböző részein) szinte biztosan nem érintették az éghajlati
változások. Ezzel az elmélettel természetesen nem ért mindenki egyet, azonban
egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy már másfél millió évvel ezelőtt az
emberi fosszíliák mellett gumók sütésére utaló anyagokat találtak. Az elmélet
táplálkozástudományi szempontból azért is érdekes, mert - túl azon, hogy hő
hatására a nehezebben emészthető szénhidrátok könnyen felszívódó kalóriával
alakulnak ? bizonyított, hogy a keményítő tartalmú ételek számos olyan
természetes módon előforduló összetevőt tartalmaznak, amelyek az előbb említett
szelektív rostok és rövid szénláncú zsírsavakon belül összefüggésbe hozhatók az
emberi agy fejlődésével. A rezisztens keményítők olyan keményítőforrások,
amelyeket az emberi emésztőenzimek nem képesek feldolgozni - ellentétben a
bélbaktériumokkal (így tulajdonképpen speciális rostoknak tekinthetők). Érdekes
módon rezisztens keményítőforrások minden keményítős ételben képződnek főzés és
lehűtés hatására (a főzés a keményítőt könnyebben emészthetővé teszi, a lehülés
után viszont rostok képződnek). Rostkomplexünk elősegíti a rendszeres
bélmozgást, támogatja a teljes emésztőtraktus egészségét, segíthet a testsúly
csökkentésében az éhségérzet mérséklésén keresztül. A rostok emellett segítenek
csökkenteni a glikémiás választ anélkül, hogy befolyásolnák az alapvető
tápanyagok vagy ásványi anyagok felszívódását. Bio-immunrost komplexünk egy
természetes, íztelen porkeverék, mely így egyszerűen szinte bármilyen folyadékba
belekeverhető anélkül, hogy annak ízét jelentős mértékben befolyásolna. Igen jól
tolerálható, általában egyáltalán nem okoz semmilyen emésztőrendszeri panaszt,
így folyamatos használatra terveztük. Felhívás: Az étrend-kiegészítők a
hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan
élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és
koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy
élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a
hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek
gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL
SynergyTech Zrt. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a
fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat,
továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink
hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó
kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s
azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók
tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a
termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő
rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL
termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
Források: 1. The Human Microbiome Project, NIH, http://nihroadmap.nih.gov/hmp/.
2. Qin J et al. A human gut microbial gene catalogue established by metagenomic
sequencing. Nature2010 Mar 4;464(7285):59?65, http://pmid.us/20203603. 3. Andoh
A et al. Role of dietary fiber and short-chain fatty acids in the colon. Current
Pharmaceutical Design 2003;9(4):347?58, http://pmid.us/12570825. 4. McNeil NI.
The contribution of the large intestine to energy supplies in man. The American
Journal of Clinical Nutrition 1984 Feb;39(2):338?42, http://pmid.us/6320630. 5.
Gao Z et al. Butyrate improves insulin sensitivity and increases energy
expenditure in mice. Diabetes2009 Jul;58(7):1509?17, http://pmid.us/19366864.
Hat tip to Stephan Guyenet: Butyric acid: an ancient controller of metabolism,
inflammation and stress resistance, December 7, 2009,
http://wholehealthsource.blogspot.com/2009/12/butyric-acid-ancient-controller-of.html,
for links to this and other papers cited below. 6. Suzuki T et al. Physiological
concentrations of short-chain fatty acids immediately suppress colonic
epithelial permeability. British Journal of Nutrition 2008 Aug;100(2):297?305,
http://pmid.us/18346306. 7. Whitehead RH et al. Effects of short chain fatty
acids on a new human colon carcinoma cell line (LIM1215). Gut 1986
Dec;27(12):1457?63, http://pmid.us/3804021. 8. Kumar C et al. Modulatory effect
of butyric acid?a product of dietary fiber fermentation in experimentally
induced diabetic rats. The Journal of Nutritional Biochemistry 2002
Sep;13(9):522, http://pmid.us/12231422. 9. Säemann MD et al. Anti-inflammatory
effects of sodium butyrate on human monocytes: potent inhibition of IL-12 and
up-regulation of IL-10 production. The FASEB Journal 2000 Dec;14(15):2380?2,
http://pmid.us/11024006. 10. Hĺkansson A et al. Blueberry husks, rye bran and
multi-strain probiotics affect the severity of colitis induced by dextran
sulphate sodium. Scandinavian Journal of Gastroenterology 2009;44(10):1213?25,
http://pmid.us/19670079. 11. Gross LS et al. Increased consumption of refined
carbohydrates and the epidemic of type 2 diabetes in the United States: an
ecologic assessment. The American Journal of Clinical Nutrition 2004
May;79(5):774?9, http://pmid.us/15113714. 12. Breneman C. B., Tucker L. (2012).
Dietary Fiber Consumption and Insulin Resistance: The Role of Body Fat and
Physical Activity. British Journal of Nutrition, 110(02):375-383. 13. European
Food Safety Agency (2014). Scientific Opinion on the substantiation of a health
claim related to non-digestible carbohydrates and a reduction of post-prandial
glycaemic responses pursuant to Article 13(5) of Regulation (EC) No 1924/2006.
EFSA Journal, 12(1):3513-3526. 14. Cherbut, C., Michel, C., Raison, V.,
Kravtchenko, T. P., & Meance, S. (2003) Acacia gum is a bifidogenic dietary
fiber with high digestive tolerance in healthy humans. Microbial Ecol Health
Dis., 15(1): 43-50. 15. Food and Drug Administration (2013)- 21 CFR Part 172-
[Docket No. FDA-2011-F-0765] - Food Additives Permitted for Direct Addition to
Food for Human Consumption; Acacia (Gum Arabic) - Federal Register,
78(235):73434-73438. 16. Nasir, O; Artunc, F; Wang, K; Rexhepaj, R; Föller, M;
Ebrahim, A; Kempe, D S; Biswas, R; Bhandaru, M; Walter, M; Mohebbi, N; Wagner, C
A; Saeed, A M; Lang, F (2010). Downregulation of mouse intestinal sodium coupled
glucose transporter SGLT1 by gum Arabic. Cellular Physiology and Biochemistry,
25(2-3):203-210. 17. Ushida K., Hatanaka H., Inoue R., Tsukahara T., Phillips G.
O. (2011). Effect of long term ingestion of gum arabic on the adipose tissues of
female mice. Food Hydrocolloids, 25(5):1344-1349. 18. (in press) Parisi GC,
Bottona E, Carrara M, Cardin F, Faedo A, Goldin D, Marino M, Pantalena M, Tafner
G, Verdianelli G, Zilli M, Leandro G. Treatment effects of partially hydrolyzed
guar gum (PHGG) on symptoms and quality of life of patients with irritable bowel
syndrome (IBS). A multicenter randomized open trial. 19. Greenberg NA, Sellman
D. Partially hydrolyzed guar gum as a source of fiber. Cereal Foods World.
1998;43(9):703-707. 20. Takahashi H, Yang SI, Hayashi C, Kim M, Yamanaka J,
Yamamoto T. Effect of partially hydrolyzed guar gum on fecal output in human
volunteers. Nutr Res. 1993;13:649-657. 6. 21. Alam NH, Meier R, Rausch T,
Meyer-Wyss B, Hildebrand P, Schneider H, Bachmann C, Minder E, Fowler B, Gyr K.
Effects of a partially hydrolyzed guar gum on intestinal absorption of
carbohydrate, protein and fat: a double-blind controlled study in volunteers.
Clin Nutr. 1998;17:125-129. 7 22. Takahashi H, Wako N, Okubo T, Ishihara N,
Yamanaka J, Yamamoto T. Influence of partially hydrolyzed guar gum on
constipation in women. J Nutr Sci Vitaminol. 1994;40:251-259. 23. Tuohy KM,
Kolida S, Lustenberger AM, Gibson GR. The prebiotic effects of biscuits
containing partially hydrolysed guar gum and fructo-oligosaccharides ? a human
volunteer study. Br J Nutr. 2001;86:341-348.

Tovább
Adatlap
Ár: 7.890 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.12.21
Eddig megtekintették 34 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Byom-immunorost komplex por - 400g - Táplálkozás-Beállítás?
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Byom-immunorost komplex por - 400g - Táplálkozás-Beállítás? " című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem