Betöltés...

Organika kókuszolaj 1000 ml

Szűrt, színtelen, illatmentes kókuszolaj, amely egyaránt felhasználható
sütéshez-főzéshez, ugyanakkor bőrápoláshoz is. A szűrt kókuszolaj kifejezetten
stabil molekulákból áll, ezért jól hevíthető, illetve többször is
újrahasználható. Nehezen oxidálódik, 2-3 évig is friss marad, hűvös helyen még
tovább eltartható anélkül, hogy megavasodna. 24 Celsius-fok felett víztiszta,
átlátszó olajjá válik, ez alatt, pedig fehér, kemény zsírrá szilárdul. Bár a
kókuszzsír több mint 85%-a telített zsírsav, ennek ellenére kifejezetten
ajánlott epe és emésztőrendszeri problémákkal küzdők számára, mivel a
kókuszzsírban lévő telített zsírsavak szerkezete más, könnyebben emészthető,
könnyebben ég el, a szervezetben nehezebben raktározódik. Ennek a
tulajdonságának köszönhetően a különféle diétás étrendekhez is kiválóan
illeszkedik a kókuszzsír. A kókuszzsír kevesebb kalóriát tartalmaz a többi
zsiradékhoz képest, de ha számításba vesszük a korábban leírtakat, akkor már
nagyfokú eltérést tapasztalhatunk a kókuszsír és a többi zsiradékféle között. A
kókuszzsír, a kókuszolaj és a kókuszvaj csak megnevezésben térnek el egymástól,
ugyanarról az alapanyagról van szó. A kókuszzsír rengeteg módon használható a
konyhában: növényi pástétomok alapanyaga lehet, nyers sütemények esetén is
ideális kötőanyag. Állaga sokban emlékeztet az állati zsiradékokra, így ügyes
fűszerezéssel vega módon is hozzájuthatunk a kedvenc libazsírunkhoz,
pecsenyezsírunkhoz. De a kókuszzsír friss kenyérre kenve, kis sóval hintve is
kifejezetten finom. Mivel magas hőfokon is lehet vele dolgozni (170-180 fokig),
ideális megoldást kínál a bő zsiradékban történő sütéshez, így sült krumplit,
rántott húst, lángost vagy épp fánkot is süthetünk benne. De nem csak a bő
olajban sütendő fogásokhoz ideális, a kókuszzsír segítségével olajszag és füst
nélkül süthetünk palacsintát, tükörtojást vagy éppen tócsnit is. Kókuszolajjal
készíthetünk rántást, a krumplipüréhez, zöldségkrémekhez, tepsiben sült
köretekhez is tökéletes zsiradék, de a sütőbe szánt csirke bőre alá is tehetünk
egy keveset belőle, ha azt szeretnénk, hogy az szaftos maradjon sütés közben. A
sokrétű felhasználása nem áll meg a főételeknél: a kókuszzsír süteményekhez is
jól használható, sok esetben könnyedén helyettesíthető vele a desszertekhez,
édességekhez szükséges zsiradék. Kókuszolajat használhatunk kevert
süteményekhez, muffinokhoz, de kelt tésztákba is tehetjük. Kókuszzsírral
készülhet kalács, de túrós vagy épp krumplis pogácsában is tökéletesen megállja
a helyét. A sütést kívánó sütemények esetében érdemes odafigyelni arra, hogy a
kókuszzsír dermedt állapotában nehezen használható, így olyan receptek
átdolgozásával kísérletezzünk, amelyekben folyékony vagy puha zsiradékra van
szükség. Amíg a bő zsiradékban sütésnél nem különösebben izgalmas, addig a
kimért alapanyagokon nyugvó ételeknél érdemes tudni, hogy a kókuszsírból
kevesebbre van szükség, mint más zsiradékokból, így ezeket a recepteket ennek
fényében kissé át kell dolgozni. A kókuszzsír nem igényel hűtőben való tárolást.
Magas oxidációs pontjának köszönhetően sütés közben nem indít be káros oxidatív
folyamatokat, épp ezért leszűrve többször is felhasználható. A konyha mellett a
kókuszzsír a fürdőszobában is jól alkalmazható. A kókuszzsír remekül hidratál és
tartalmazza a kókusz jótékony hatásait, épp ezért nagyon jó alapanyaga különféle
pakolásoknak, szájápoló balzsamoknak, arckrémeknek és testápolóknak.
Kókuszolajjal hajpakolásokat is készíthetünk. Jellemzők hozzáadott cukor nélkül
Igen per 100 g kj 3700 kJ kcal 900 kcal zsír 100 g

Tovább
Adatlap
Ár: 2.230 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.06.24
Eddig megtekintették 9 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Organika kókuszolaj 1000 ml
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Organika kókuszolaj 1000 ml" című hirdetést látja. (fent)



Ételbe, salátába, levesbe, joghurtba keverve fogyasztandó Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen bio Igen

Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem