Koval Rye (0,5L / 40%) Whiskey
A Koval Rye nem egy átlagos rozswhiskey (ahogy a lepárló maga sem). 100%-ban bio
rozsból készítik. Egészen könnyű és friss, juharszirupos édességgel és
fűszerekkel.Small Batch. Single Barrel. Szűretlen. Csak középpárlat. Organikus.A
Koval lepárlót egy házaspár, Robert és Sonat Birnecker alapította 2008-ban.
Mindketten a lepárlási technikák elismert szakértői nemzetközi szinten, akik
egyetemi karrierjüket adták fel azért, hogy létrehozzák saját, kézműves
főzdéjüket Chicagóban. Ezzel a Koval az első szeszfőzde, amely megnyitott
Chicagóban a szesztilalom óta. Egy tanácsadócég tulajdonosaként (is) számos
lepárlóberendezés tervezésében, telepítésében és elindításában segédkeztek
szerte a világon. Robert Ausztriából származik, és nagyapja révén közvetlen
lepárlási tapasztalatokat szerzett már egészen kis korától kezdve. Sonat
dédnagyapja a 20. század elején pedig Bécsből vándorolt ki az Újvilágba
szerencsét próbálni. Koval volt a beceneve, amely több európai nyelvben és a
jiddisben is kovácsot jelent, ami nem mellesleg a szákmája is volt. Ugyanakkor a
"koval" kifejezést "fekete bárány" értelemben is használták arra a jiddis
nyelvben, aki eltér a többiektől és más fajta utakat keres. Birneckerék úgy
érezték, hogy ez a felfogás rájuk is illik, hisz lepárlójukban számos újítást
vittek végbe, nem beszélve arról, hogy minden termékük organikus és van kosher
italuk is. Nem mellesleg Robert nagyapja a Schmid nevet viseli, ami szintén
kovácsot jelent. Így kovácsolódott össze Sonat és Robert, amelynek egyik
gyümölcse a Koval Distillery lett, amelyre méltán büszkék.A Koval nem hiába
került be a Whisky Magazine azon 100 lepárlójába, amelyet látogatásra
feltétlenül ajánl. A lepárlómester Robert mielőtt megnyitotta saját főzdéjét,
több mint 40 kézműves lepárló felépítésében nyújtott segítséget az USA-ban és
Kanadában. Sokoldalúságát mutatja, hogy az Osztrák Nagykövetség helyettes
sajtótitkáraként is dolgozott Washingtonban.Speciális lepárlóberendezésüket a
német Kothe cég készítette. A rézüst tetején különleges és szokatlan buborék
sapka van, valamint kapcsolódik hozzá két kisebb oszlopüst is, így a legjobb
aromákat tudják kinyerni.Mindegyik Koval whiskey single barrel, vagyis mindig
csak egy hordót palackoznak le, az összegyűjtött párlat pedig csak a
középpárlatot (ún. szív) tartalmazza, így a legértékesebb aromák kerülnek a 30
gallonos (113,55 liter) hordókba érlelődni. Ezentúl pedig olyan új, a whiskey
gyártásban eddig nem ismert gabonafajtákat próbálnak ki, mint a köles vagy a
zab.
rozsból készítik. Egészen könnyű és friss, juharszirupos édességgel és
fűszerekkel.Small Batch. Single Barrel. Szűretlen. Csak középpárlat. Organikus.A
Koval lepárlót egy házaspár, Robert és Sonat Birnecker alapította 2008-ban.
Mindketten a lepárlási technikák elismert szakértői nemzetközi szinten, akik
egyetemi karrierjüket adták fel azért, hogy létrehozzák saját, kézműves
főzdéjüket Chicagóban. Ezzel a Koval az első szeszfőzde, amely megnyitott
Chicagóban a szesztilalom óta. Egy tanácsadócég tulajdonosaként (is) számos
lepárlóberendezés tervezésében, telepítésében és elindításában segédkeztek
szerte a világon. Robert Ausztriából származik, és nagyapja révén közvetlen
lepárlási tapasztalatokat szerzett már egészen kis korától kezdve. Sonat
dédnagyapja a 20. század elején pedig Bécsből vándorolt ki az Újvilágba
szerencsét próbálni. Koval volt a beceneve, amely több európai nyelvben és a
jiddisben is kovácsot jelent, ami nem mellesleg a szákmája is volt. Ugyanakkor a
"koval" kifejezést "fekete bárány" értelemben is használták arra a jiddis
nyelvben, aki eltér a többiektől és más fajta utakat keres. Birneckerék úgy
érezték, hogy ez a felfogás rájuk is illik, hisz lepárlójukban számos újítást
vittek végbe, nem beszélve arról, hogy minden termékük organikus és van kosher
italuk is. Nem mellesleg Robert nagyapja a Schmid nevet viseli, ami szintén
kovácsot jelent. Így kovácsolódott össze Sonat és Robert, amelynek egyik
gyümölcse a Koval Distillery lett, amelyre méltán büszkék.A Koval nem hiába
került be a Whisky Magazine azon 100 lepárlójába, amelyet látogatásra
feltétlenül ajánl. A lepárlómester Robert mielőtt megnyitotta saját főzdéjét,
több mint 40 kézműves lepárló felépítésében nyújtott segítséget az USA-ban és
Kanadában. Sokoldalúságát mutatja, hogy az Osztrák Nagykövetség helyettes
sajtótitkáraként is dolgozott Washingtonban.Speciális lepárlóberendezésüket a
német Kothe cég készítette. A rézüst tetején különleges és szokatlan buborék
sapka van, valamint kapcsolódik hozzá két kisebb oszlopüst is, így a legjobb
aromákat tudják kinyerni.Mindegyik Koval whiskey single barrel, vagyis mindig
csak egy hordót palackoznak le, az összegyűjtött párlat pedig csak a
középpárlatot (ún. szív) tartalmazza, így a legértékesebb aromák kerülnek a 30
gallonos (113,55 liter) hordókba érlelődni. Ezentúl pedig olyan új, a whiskey
gyártásban eddig nem ismert gabonafajtákat próbálnak ki, mint a köles vagy a
zab.
Adatlap
Ár: | 17.490 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.04.28 |
Eddig megtekintették 5 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Koval Rye (0,5L / 40%) Whiskey" című hirdetést látja. (fent)