Betöltés...

Biorit bio homoktövis velő 300 g

Összetevők: 100'io homoktövis velő, antioxidánsként: aszkorbinsav (1ezrelék)
Kiszerelés: 300gr Candidások és cukorbetegek is fogyaszthatják. Csak hígitva
használjuk, mert nagyon tömény. A termék tulajdonságai A gyümölcs leveses,
vékony héjú. A héj színe sárgától a narancsvörösig terjed. Virágai lombfakadás
elött március-áprilisban nyílnak. Csöves virágai aprók vörösbarnán pikkelyesek,
egyivarúak. A termős virágok tömött fürtben, míg a külön bokron fejlődő porzós
virágok rövid füzérekben állnak főleg a vesszők felső végén. Szélporozta növény.
A gyümölcsök gazdagok szénhidrátokban, fehérjében, szerves savakban,
aminosavakban és vitaminokban. Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom
C-vitamin tartalmának a tízszerese. A homoktövis gyümölcsében levő C vitamin
koncentrációja magasabb mint az eper, kivi, narancs, paradicsom, sárgarépa, és
galagonya gyümölcsében. A homoktövis E-vitamin tartalma (202.9 mg/100 g
gyümölcs), magasabb mint a búza, kukorica és szójabab E-vitamin tatalma. Miután
kétlaki növény, telepítésekor nő és hímivarú növényeket kell ültetni. A
biztonságos, bőséges terméshez 9 nőivarúhoz 1 hímivarú növényt kell ültetni a
szélirányt is figyelembe véve. Termése augusztus elejétől szeptember végéig érik
be, ílyenkor még kesernyés, savanykás, de dércsípetten édessé és fogyaszthatóvá
válik. Gyümölcsét elsősorban feldolgozva és nem nyersen nem fogyasztják.
Feldolgozva dzsem, bor, ivólé, likőr, zselé, sőt olajtermék is készül belőle.
Gyümölcslé, dzsem készíthető belőle általában más gyümölcsökből készült
termékekkel vegyesen, ugyanis a homoktövis gyümölcse savas, hasonlóan a
citromhoz. Gyümölcsét gyógyszeralapanyagként is hasznosítják: nehezen gyógyuló
sebek, fekélyek gyógyítására. A homoktövis növeli szervezetünk saját
védekezésének hatékonyságát, hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti
a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását. Sokan használják meghűléses
megbetegedéseknél. E-vitamin- és esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően
jótékony hatással van a száraz, berepedezett bőrre, továbbá véd a káros
UV-sugárzástól. Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek és
műtétek után jó immunrendszer-erősítő. A homoktövis nagy C-vitamin-tartalma
miatt ideális "téli gyógyszer". A homoktövis a szélesebb közönség előtt kevésbé
ismert hazánkban annak ellenére, hogy nagyobb folyóink mentén évezredek óta
megtalálható ez a nemes növény. A népi gyógyászat ugyan régóta hasznosítja a
gyümölcs húsát, magja olaját, mégis az emberek számára a narancs például sokkal
ismertebb, mint a homoktövis. Pedig a narancshoz képest tízszer annyi C-vitamint
tartalmaz. Ma már parkokban, kertekben is termesztik, erre a célra Tibetből,
illetve Ororszországból származó cserjetermetű növényt használnak, hiszen
előszőr a keleti gyógyászat fedezte fel jótékony hatásait. 100 g friss
homoktövis kb. 450 mg C-vitamint tartalmaz, mely magas tartalom ideálissá teszi
a meghűléses megbetegedések megelőzésében legfőképpen a téli időkben. Értékét
növeli a benne lévő béta-karotin, az E- és F-vitaminok. Az újabb kutatások a
vízben oldódó sárga flavonidokat, az értékes növényi olajokat és zsírokat,
valamint kedvező élettani hatását emelik ki. A homoktövis termését a keleti
gyógyítók már több, mint ezer éve alkalmazzák. A népgyógyászati tapasztalatok és
a publikációk alapján ismert gyógyhatásai: védi és erősíti az immunrendszert
zsíroldó hatás, fokozza az anyagcserét, így segít az optimális testsúly
megtartásában, kedvezően hat a gyomor- és nyombélfekélyre, védi a májat
kozmetikai szerként gátolja a hajhullást és lassítja a ráncok kialakulását,
erősíti a kötőszövetet, ezáltal csökenti a narancsbő kialakulását A bogyószerű
termésből készül étrendkiegészítő - legfőképpen tabletta - hús és magolaj,
valamint tea, bio ivólé, ajakrúzs, stb. Legkedveltebb az ivólé, amely
kétféleképpen készül, az egyik mézzel és acerolaval, míg a bio változat 90%-ban
tartalmaz homoktövist és 10%-ban acerolát. Fogyasztási javaslat: naponta
két-három evőkanállal tisztán túróhoz, müzlihez, joghurthoz, egyéb
gyümölcslevekhez keverve. Hogy tőlünk keletebbre mennyire ismert és közkedvelt
ez a növény, azt jól mutatja az a tény, hogy az orosz űrhajósok a 60-as években
rendszeresen fogyasztották kiegészítésképpen ezt a fizikai és szellemi
állóképesség javítót A "homok aranyának" is nevezett igen értékes gyógynövény
termését a tibeti gyógyítók több mint ezer éve ismerik és alkalmazzák. E
szerény, igénytelen növény gyümölcsének magas vitamintartalmát és gyógyhatásait
klinikai vizsgálatok igazolták. A HOMOKTÖVIS GYÓGYHATÁSAI: ˇ
immunrendszer-erősítő, ˇ javítja a szívműködést, ˇ gátolja bizonyos tumorok
növekedését, ˇ enyhíti a rákos betegek sugárterápiája által kiváltott
sugárkárosodásokat, ˇ gyógyítja a gyomor- és nyombélfekélyt, ˇ gyógyítja az
égési és fagyási sebeket, bőrfertőzéseket, ˇ gyógyítja a fogínygyulladást, ˇ
gátolja a kezdődő hajhullást, korai ráncosodást, ˇ zsíroldó hatású, rendszeres
használata segít az optimális testsúly megtartásában. ˇ Fáradság, kimerülés
esetén, segít az általános testi és lelki frissesség megőrzésében. Fő
hatóanyagai a termésben találhatók, a frissen szedett bogyók tízszer annyi
C-vitamint tartalmaznak, mint a citrom. Ezen kívül: B-, E-, F-vitamin-,
mikroelem-, Ca-, Mg-, Zn-, karotinoid-, zsírosolaj-tartalma együttesen alkotják
biológiailag kedvező hatását. Az érett terméseket a vitamin megőrzése céljából
azonnal dolgozzuk fel, vagy mélyhűtéssel tároljuk. A homoktövis gyümölcsből
kíméletes eljárással készíthetünk kompótot, befőttet, gyümölcslevet, lekvárt,
dzsemet. Hatóanyag- főleg C-vitamin-tartalmát legjobban fagyasztással tarthatjuk
meg: kis adagokban fagyasszuk le, és mindig csak annyit vegyünk ki a hűtőből,
amennyit aznap elfogyasztunk. A bogyókat ehetjük nyersen, vagy préseljük össze
és mézzel édesítsük. Borproblémák, égési vagy fagyási sebek, felfekvés esetén a
frissen szedett bogyó préselt és leszúrt levéből 10 ml körömvirágkenőcsbe vagy
orbáncfűolajba keverjünk 10 cseppet, a beteg részt naponta háromszor vékonyan
kenjük be, a gyógykenőcsöt tartsuk hűtőszekrényben. A túlzott napozás vagy
egészségtelen életmód okozta korai ráncosodáson, a következő pakolással
segíthetünk: 1 g sütőélesztőbe keverjünk el egy mokkáskanálnyi kefirt vagy
joghurtot, majd adjunk hozzá 10 csepp frissen préselt homoktövislevet. Kenjük be
egész arcunkat, a pakolást 30 percig hagyjuk fenn, majd langyos vízzel mossuk
le. A műveletet 2 hétig háromnaponta ismételjük meg, bőrünk sima és bársonyos
lesz, a ráncok eltűnnek.

Tovább
Adatlap
Ár: 1.830 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.04.28
Eddig megtekintették 18 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Biorit bio homoktövis velő 300 g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorit bio homoktövis velő 300 g" című hirdetést látja. (fent)



ÖsszetételIvóvíz, Edámi sajt (tej) (10,5%), Repceolaj, Módosított keményítő, Paradicsomvelő, Pirospaprika, Vöröshagyma, Tejfehérje, Jalapeńo paprika (1,7%), Zöld chilipaprika, Étkezési só, Cukor, Emulgeálószerek: E452, E472e, Aromák (tej), Kókuszolaj, Stabilizálószerek: E415, E412, Fűszerek,...

Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem