Greenmark bio bulgur 500 g
Származási hely: Törökország A bulgur Törökországban és a Közel-keleten kedvelt
gabonatermék Az éretlenül leszedett búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy
gőzölnek, majd a napon megszárítanak. Számos keleti országban fogyasztják
köretként vagy különböző ételek alapanyagaként. Jótékony hatásai: Sok pozitív,
az egészségre gyakorolt hatással rendelkezik, többek között serkenti az
emésztést és a vérkeringést is. A bulgurnak magas a vas, magnézium, cink, réz,
mangán, rost, foszfor, B3 vitamin, kálium és fehérjetartalma. Valamint nagy
arányban tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, antioxidánst és rostot,
alacsony kalóriatartalma miatt pedig a fogyókúrázni vágyók is nagyin kedvelik
Tulajdonságai: Szabályozza a koleszterinszintet Az omega-6 tartalma miatt
karban tartja a vérereket Jó hatással van a vércukorszintre Csonterősítő
hatással bír, segít a csontritkulás megelőzésében Szívvédő hatása van
Immunerősítő a magas cinktartalma miatt Serkenti a vérkeringést, segít a
vérszegénység megelőzésében Kalóriaszegény Az antixodánsok miatt segít
leküzdeni a belső gyulladásokat Nagyon jól átveszi az ízeket, ezért népszerűek a
belőle készült saláták, sok zöldséggel és sok zöldfűszerrel. Magas rost tartalma
gondoskodik (természetesen elegendő folyadék fogyasztás mellett) az anyagcserénk
optimalizálásában és a belek egészségének megőrzésében. Felhasználási javaslat:
Tegyünk 1 csésze bulgurt egy tálba, adjunk hozzá két csésze forró vizet,
keverjük össze, és hagyjuk ázni körülbelül 20 percig, amíg megduzzad. Ízlés
szerint sóval, borssal, fűszerekkel és gyógynövényekkel fűszerezzük. Tálaljuk
köretként, salátákhoz, pörköltekhez, levesekhez és desszertekhez. Amikor a
mennyiségeket próbáljuk kikalkulálni, mindenképp vegyük figyelembe azt a tényt,
hogy a bulgur az áztatás során körülbelül kettő, de inkább háromszorosára dagad
száraz állapotához képest. Egy személyre így nagyjából 3-4 evőkanálnyi
mennyiséggel számoljunk Jellemzők laktózmentes Igen tejmentes Igen gluténmentes
Nem tartósítószer-mentes Igen tojásmentes Igen pálmaolajmentes Igen GMO-mentes
Igen vegán Igen paleo Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen
csökkentett cukortartalmú Nem alacsony cukortartalmú Nem szénhidrát csökkentett
Nem bio Igen dióféléktől mentes Igen földimogyorótól mentes Igen haltól mentes
Igen kéndioxid-szulfit Igen mustártól mentes Igen puhatestűektől mentes Igen
rákféléktől mentes Igen szezámmagtól mentes Igen zellertől mentes Igen
csillagfürttől mentes Igen méztől mentes Igen szójamentes Igen
gabonatermék Az éretlenül leszedett búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy
gőzölnek, majd a napon megszárítanak. Számos keleti országban fogyasztják
köretként vagy különböző ételek alapanyagaként. Jótékony hatásai: Sok pozitív,
az egészségre gyakorolt hatással rendelkezik, többek között serkenti az
emésztést és a vérkeringést is. A bulgurnak magas a vas, magnézium, cink, réz,
mangán, rost, foszfor, B3 vitamin, kálium és fehérjetartalma. Valamint nagy
arányban tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, antioxidánst és rostot,
alacsony kalóriatartalma miatt pedig a fogyókúrázni vágyók is nagyin kedvelik
Tulajdonságai: Szabályozza a koleszterinszintet Az omega-6 tartalma miatt
karban tartja a vérereket Jó hatással van a vércukorszintre Csonterősítő
hatással bír, segít a csontritkulás megelőzésében Szívvédő hatása van
Immunerősítő a magas cinktartalma miatt Serkenti a vérkeringést, segít a
vérszegénység megelőzésében Kalóriaszegény Az antixodánsok miatt segít
leküzdeni a belső gyulladásokat Nagyon jól átveszi az ízeket, ezért népszerűek a
belőle készült saláták, sok zöldséggel és sok zöldfűszerrel. Magas rost tartalma
gondoskodik (természetesen elegendő folyadék fogyasztás mellett) az anyagcserénk
optimalizálásában és a belek egészségének megőrzésében. Felhasználási javaslat:
Tegyünk 1 csésze bulgurt egy tálba, adjunk hozzá két csésze forró vizet,
keverjük össze, és hagyjuk ázni körülbelül 20 percig, amíg megduzzad. Ízlés
szerint sóval, borssal, fűszerekkel és gyógynövényekkel fűszerezzük. Tálaljuk
köretként, salátákhoz, pörköltekhez, levesekhez és desszertekhez. Amikor a
mennyiségeket próbáljuk kikalkulálni, mindenképp vegyük figyelembe azt a tényt,
hogy a bulgur az áztatás során körülbelül kettő, de inkább háromszorosára dagad
száraz állapotához képest. Egy személyre így nagyjából 3-4 evőkanálnyi
mennyiséggel számoljunk Jellemzők laktózmentes Igen tejmentes Igen gluténmentes
Nem tartósítószer-mentes Igen tojásmentes Igen pálmaolajmentes Igen GMO-mentes
Igen vegán Igen paleo Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen
csökkentett cukortartalmú Nem alacsony cukortartalmú Nem szénhidrát csökkentett
Nem bio Igen dióféléktől mentes Igen földimogyorótól mentes Igen haltól mentes
Igen kéndioxid-szulfit Igen mustártól mentes Igen puhatestűektől mentes Igen
rákféléktől mentes Igen szezámmagtól mentes Igen zellertől mentes Igen
csillagfürttől mentes Igen méztől mentes Igen szójamentes Igen
Adatlap
Ár: | 1.220 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 27 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Greenmark bio bulgur 500 g" című hirdetést látja. (fent)