
Nature Cookta gesztenyeliszt 250 g
Először 15-20 napig 45-50°C-on szárítják, majd géppel hántolják. Ezután a
törmelékeket is eltávolítják, majd az egészet átszitálják. Műanyag zacskókban
vagy fém tárolókban elszállítják, majd kiválogatják. Géppel majd kézzel is
átválogatják, ezután finomra őrlik. Állaga nagyon hasonló a búzalisztéhez. Akár
100%-ban helyettesítheti a receptben megadott mennyiséget gesztenyeliszttel, de
keverheti is más lisztekkel. Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes
használni, akik szeretik a gesztenye ízét. Kifejezetten kenyerek és
péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyoró, mandula, gesztenye, méz és
csokoládé ízű ételekhez. A búzaliszttel összehasonlítva kevesebb emészthető
(nettó) szénhidrátot tartalmaz, mindössze 71,4 gramm szénhidrát van 100 gramm
gesztenyelisztben. Alacsony (csupán 344 kcal/1456 kj/100 g) kalóriatartalma
miatt kiválóan beilleszthető fogyókúrákba, diétákba. A gesztenyeliszt rostban
gazdag, 10,58% rostot tartalmaz. Mivel napjaink egyik fő problémája, hogy napi
táplálékunk igen kevés rostot tartalmaz, a gesztenyeliszt használatával ezt az
arányt javíthatjuk. A gesztenyeliszt Magyarországon egy újabb termék a
reformélelmiszerek palettáján, ami a krónikus gyomorhurutban szenvedőknek sem
okoz panaszokat, de Olaszországban többszáz éve ismerik, már a középkori
Itáliában is a búzaliszt konkurense volt. Franciaországban is a péksütemények
közkedvelt hozzávalója. A diófélékre allergiásoknak nem ajánlott!
törmelékeket is eltávolítják, majd az egészet átszitálják. Műanyag zacskókban
vagy fém tárolókban elszállítják, majd kiválogatják. Géppel majd kézzel is
átválogatják, ezután finomra őrlik. Állaga nagyon hasonló a búzalisztéhez. Akár
100%-ban helyettesítheti a receptben megadott mennyiséget gesztenyeliszttel, de
keverheti is más lisztekkel. Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes
használni, akik szeretik a gesztenye ízét. Kifejezetten kenyerek és
péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyoró, mandula, gesztenye, méz és
csokoládé ízű ételekhez. A búzaliszttel összehasonlítva kevesebb emészthető
(nettó) szénhidrátot tartalmaz, mindössze 71,4 gramm szénhidrát van 100 gramm
gesztenyelisztben. Alacsony (csupán 344 kcal/1456 kj/100 g) kalóriatartalma
miatt kiválóan beilleszthető fogyókúrákba, diétákba. A gesztenyeliszt rostban
gazdag, 10,58% rostot tartalmaz. Mivel napjaink egyik fő problémája, hogy napi
táplálékunk igen kevés rostot tartalmaz, a gesztenyeliszt használatával ezt az
arányt javíthatjuk. A gesztenyeliszt Magyarországon egy újabb termék a
reformélelmiszerek palettáján, ami a krónikus gyomorhurutban szenvedőknek sem
okoz panaszokat, de Olaszországban többszáz éve ismerik, már a középkori
Itáliában is a búzaliszt konkurense volt. Franciaországban is a péksütemények
közkedvelt hozzávalója. A diófélékre allergiásoknak nem ajánlott!

Adatlap
Ár: | 1.400 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.02.22 |
Eddig megtekintették 19 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta gesztenyeliszt 250 g" című hirdetést látja. (fent)