RAPUNZEL BIOSNACKY CSÍRÁZT.TÁL KEIMGLAS
Az eszköz egy csíráztató üvegből és egy szűrőfedélből áll. Anyaga:
környezetbarát üveg és polypropilén fedél, ami kadmium-, formaldehid- és
biszfenolmentes A bioSnacky Csíráztató üvegedény előnyei: -környezetbarát
anyagból készül, -könnyű használni és tisztítani, mosogatógépben is elmosható,
-maximális fényáteresztő képességű, és tökéletes körülményeket nyújt a
termesztéshez. Csíráztatás menete: Áztatás: A csíráztatandó magokat az üvegbe
tesszük, vízzel alaposan átmossuk. A szűrőt rácsavarjuk az üvegre, és a kívánt
ideig (6-12 óra) áztatjuk. Csíráztatás : Az üveget tetővel együtt lefordítjuk,
hogy a víz kifolyjon, majd a csíráztató üveget világos, de közvetlen napfénytől
védett helyre állítjuk. A magokat rendszeresen vízzel mossuk át. A csíráztatás
ideális hőmérséklete 18-22 °C Fogyasztás: A csírák alapos öblítés után egyből
fogyaszthatóak. Hűtőszekrényben 2-3 napig tárolhatóak. Tisztítás: a
csíráztatásnál a higiénia nagyon fontos, ezért használat után mindig gondosan ki
kell tisztítani a csíráztató eszközöket. Leghatékonyabban gyümölcsecettel és egy
puha kefével ajánlott. Az eszköz mosogatógépben való tisztítása után tiszta
vízzel átöblítendő. Tippek: - A friss csírák sok vitamint, ásványi anyagot és
nyomelemet tartalmazó ételek és sokféleképp felhasználhatóak. Kenyérre, wrap-ba
tekerve, vagy meleg ételekhez, müzlibe, smoothie-ba is fogyasztható. - A magból
kikelt csíra térfogata akár 15-szörösére nőhet, ezért elég egyszerre egy kis
mennyiséget az üvegben csíráztatni, hogy minden szemnek elegendő levegő és hely
maradjon. - A megmosott és lecsöpögtetett csírák tárolásához használjunk üveg
vagy kerámia edényt, melyet béleljünk ki papírtörlővel, ami a megmaradt
nedvességet felszívja. A tárolóedény fedelét zárjuk le szorosan, hogy a
levegőáramlást ne korlátozzuk. - Némely csírafajtán bolyhos gyökerek jelenhetnek
meg. Ezeket a kis fehér gyökerecskéket néha összekeverik a penésszel. Végezzünk
szagtesztet: a penész dohos szagot áraszt, a mag pedig fajtától függően friss
vagy kifejezetten erős illatú. - Nyálkás magvak, mint zsázsa és rukkola és a
búzafű nem alkalmasak az üvegben való csíráztatásra. Ehhez használjunk
csíráztató tálat.
környezetbarát üveg és polypropilén fedél, ami kadmium-, formaldehid- és
biszfenolmentes A bioSnacky Csíráztató üvegedény előnyei: -környezetbarát
anyagból készül, -könnyű használni és tisztítani, mosogatógépben is elmosható,
-maximális fényáteresztő képességű, és tökéletes körülményeket nyújt a
termesztéshez. Csíráztatás menete: Áztatás: A csíráztatandó magokat az üvegbe
tesszük, vízzel alaposan átmossuk. A szűrőt rácsavarjuk az üvegre, és a kívánt
ideig (6-12 óra) áztatjuk. Csíráztatás : Az üveget tetővel együtt lefordítjuk,
hogy a víz kifolyjon, majd a csíráztató üveget világos, de közvetlen napfénytől
védett helyre állítjuk. A magokat rendszeresen vízzel mossuk át. A csíráztatás
ideális hőmérséklete 18-22 °C Fogyasztás: A csírák alapos öblítés után egyből
fogyaszthatóak. Hűtőszekrényben 2-3 napig tárolhatóak. Tisztítás: a
csíráztatásnál a higiénia nagyon fontos, ezért használat után mindig gondosan ki
kell tisztítani a csíráztató eszközöket. Leghatékonyabban gyümölcsecettel és egy
puha kefével ajánlott. Az eszköz mosogatógépben való tisztítása után tiszta
vízzel átöblítendő. Tippek: - A friss csírák sok vitamint, ásványi anyagot és
nyomelemet tartalmazó ételek és sokféleképp felhasználhatóak. Kenyérre, wrap-ba
tekerve, vagy meleg ételekhez, müzlibe, smoothie-ba is fogyasztható. - A magból
kikelt csíra térfogata akár 15-szörösére nőhet, ezért elég egyszerre egy kis
mennyiséget az üvegben csíráztatni, hogy minden szemnek elegendő levegő és hely
maradjon. - A megmosott és lecsöpögtetett csírák tárolásához használjunk üveg
vagy kerámia edényt, melyet béleljünk ki papírtörlővel, ami a megmaradt
nedvességet felszívja. A tárolóedény fedelét zárjuk le szorosan, hogy a
levegőáramlást ne korlátozzuk. - Némely csírafajtán bolyhos gyökerek jelenhetnek
meg. Ezeket a kis fehér gyökerecskéket néha összekeverik a penésszel. Végezzünk
szagtesztet: a penész dohos szagot áraszt, a mag pedig fajtától függően friss
vagy kifejezetten erős illatú. - Nyálkás magvak, mint zsázsa és rukkola és a
búzafű nem alkalmasak az üvegben való csíráztatásra. Ehhez használjunk
csíráztató tálat.
Adatlap
Ár: | 2.977 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.14 |
Eddig megtekintették 24 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "RAPUNZEL BIOSNACKY CSÍRÁZT.TÁL KEIMGLAS" című hirdetést látja. (fent)