Natur Tanya vegán gyomor- és bélbarát rost indiai guarbabból
NATUR TANYA® GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST Fermentált prebiotikus rost indiai
guarbabból. Szabadalommal védett prebiotikus rostanyag, amit a vastagbél hasznos
bélbaktériumai lassú fermentálással rövid láncú zsírsavakká alakítanak. A
galaktomannán típusú rost Low-FODMAP certifikált, vagyis fogyasztása nem jár
gázképződéssel, bélfeszüléssel, székrekedéssel vagy hasmenéssel, mely gondokat
okozna funkcionális emésztőrendszeri rendellenességekben (FGID), mint az
irritábilis bél szindrómában (IBS) és SIBO-ban szenvedő embereknél. 100%-BAN
TERMÉSZETES, VEGÁN TERMÉK HUMÁN-KLINIKAI VIZSGÁLATOKBAN SZEREPLŐ ÖSSZETEVŐ
LABORBAN BEVIZSGÁLT KÉSZÍTMÉNY! LOW-FODMAP CERTIFIKÁLT* JÓL TOLERÁLHATÓ ÉS
BIZTONSÁGOS ROST NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT IBS ÉS SIBO ESETÉN IS ALKALMAZHATÓ
3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ ADALÉKANYAG-ÉS HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL1
TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL Natur Tanya® Vegán Gyomor- és bélbarát
rost GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LOW-FODMAP TANÚSÍTVÁNY Régóta keresel olyan
rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat,
biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak? Mi ezt most
elhoztuk Neked! A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok
által fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző
tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen. A gyomorbarát rost a Monash Egyetem
LOW FODMAP tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és
gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző. FODMAP A diétát jól képzett
dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó,
rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy
kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz),
oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek
megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz. A GYOMOR- ÉS
BÉLBARÁT ROST VÍZOLDÉKONY PREBIOTIKUS ROST Az indiai guarbab gyomorbarát rost,
úgynevezett agglomerációs technológiával előállított prebiotikus rost. A
folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely
lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon. Az agglomerálás növeli
a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság.
Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik
a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A
vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez. Az
előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben
gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága,
nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága.
A Gyomor- és bélbarát rost vízoldékony prebiotikus rost MILYEN FOLYADÉKOKKAL,
ÉTELLEL KEVERHETEM EL A ROSTOT? A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan.
Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz
anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat. ételbe
keverve --------------------------- nem befolyásolja annak ízét és állagát
hőstabil, ezért -------------------------- forró kávéba, teába, italba is
elkeverhető savstabil, ezért -------------------------- gyümölcslébe, például
narancslébe is elkeverhető szénsavas italok -------------------------- nem
javasolt, megnehezítheti a rost oldódását Stabil és oldható különféle
PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a
magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek. A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LABORBAN
BEVIZSGÁLT ÖSSZETEVŐ A gluténmentességre vonatkozóan jóval a határértékek alatt
van a mennyisége, ez < 5 mg/kg-ot jelent, amely negyede a jelen érvényben levő
aktuális határértéknek. Az alapanyag rendszeresen többek között az alábbi
paraméterekre kerül laboratóriumi bevizsgálásra: Beltartalmi jellemzők (pl.
tápérték) Mikrobiológia Nehézfém Allergének (pl. laktóz, glutén) MILYEN
CERTIFIKÁCIÓKKAL RENDELKEZIK A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST? A gyomor- és bélbarát
guárbbab rostot a Nemzetközi Szabványügyi testület 100%-ban természetes
összetevőnek minősítette (technikai specifikáció ISO 19657:2017- Az
élelmiszer-összetevők természetesnek tekinthető meghatározása és technikai
kritériumai. Milyen certifikációkkal rendelkezik a gyomor- és bélbarát rost? A
GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST Allergén mentes 100% vegán- állati eredetű összetevők
nélkül Hordózóanyag mentes Adalékanyagmentes Dioxin mentes Melamin mentes
Nanorészecskéket nem tartalmaz Szintetikus összetvők nélkül Pálmaolaj mentes
Parabén mentes PCB mentes Dopping listás hatóanyagot nem tartalmaz Nagyon
alacsony glikémiás index Általánosan elfogadottan biztonságosnak tekintett, ún.
GRAS-státusszal rendelkezik A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP)
irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított
élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. HÁNY GRAMM ROSTOT TARTALMAZ EGY NAPI
ADAG? A vegán gyomor- és bélbarát rost > 85% vízoldékony rostot tartalmaz. A
napi adag 5 g, amely 4,4 g rostnak felel meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél
baktériumainak részleges fermentációja révén. A rosttartalom AOAC módszerrel
kerül meghatározásra. MIT JELENT AZ ÖSSZETEVŐK KÖZÖTT FELTÜNTETETT 4:1 ARÁNY? A
4:1-es arány az úgynevezett drog extraktum arány, amely azt fejezi ki, hogy 5 g
részlegesen hidrolizált gyomorbarát rost előállításához 20 g guarbab szükséges.
MIKOR ÉRDEMES FOGYASZTANI, MI AZ ÉTRENDI IDŐZÍTÉSE? A Natur Tanya® fermentált
gyomor- és bélbarát rost a nap bármely szakában fogyasztandó, de ajánlott a
reggeli órákban való alkalmazása, hogy az emésztőrendszer a megfelelő ?pályára?
állon és a kényelmesen induljon a nap. Keverjük somoothie-hoz, joghurtba, vagy
akár a gyümölcslébe. MI AZ ADAGOLÁSI IDŐRTARTAMA? A Natur Tanya® fermentált
gyomor- és bélbarát rost hosszú távon is biztonságosan fogyasztható. A termék
használatakor hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az
adaptációhoz, regenerálódáshoz. HASZNÁLHATÓ BELŐLE A NAPI JAVASOLT MENNYISÉGNÉL
NAGYOBB MENNYISÉG? A naponta szükséges kiegészítő rostbevitelt mennyiségét,
érdemes aszerint kialakítani, hogy a napi étrendben mennyi rost szerepel. A
magyar lakosság rostbevitele az OTÁP 2014-es reprezentatív vizsgálata szerint
elmarad az ajánlásoktól. A rostbevitel mindkét nem esetében elmarad a hazai
ajánlás napi 25 g-os értékétől, amely megegyezik az EFSA által ajánlott
célértékkel. VÁRANDÓSOK ÉS SZOPTATÓ KISMAMÁK FOGYASZTHATJÁK? Igen, a terméket
biztonságosan fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák.
A termék 3 éves kortól alkalmazható. Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1
teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez
(pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez,
főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében
is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva
ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát. Adagolási
időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is
biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki.
Adagok száma a termékben: 30 Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g RI: Referencia
beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal) Tárolás: Fénytől
és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó. Figyelmeztetés: Nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A
termék alkalmazható terhesség és szoptatás időszakában. 100%-ban Magyar
tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub]
kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Jellemzők
laktózmentes Igen vegán Igen gluténmentes Igen per 100 g kcal 203 kcal
szénhidrát 6,8 g ebből cukrok 6,8 g rost 87 g fehérje 0,5 g só 0,31 g
guarbabból. Szabadalommal védett prebiotikus rostanyag, amit a vastagbél hasznos
bélbaktériumai lassú fermentálással rövid láncú zsírsavakká alakítanak. A
galaktomannán típusú rost Low-FODMAP certifikált, vagyis fogyasztása nem jár
gázképződéssel, bélfeszüléssel, székrekedéssel vagy hasmenéssel, mely gondokat
okozna funkcionális emésztőrendszeri rendellenességekben (FGID), mint az
irritábilis bél szindrómában (IBS) és SIBO-ban szenvedő embereknél. 100%-BAN
TERMÉSZETES, VEGÁN TERMÉK HUMÁN-KLINIKAI VIZSGÁLATOKBAN SZEREPLŐ ÖSSZETEVŐ
LABORBAN BEVIZSGÁLT KÉSZÍTMÉNY! LOW-FODMAP CERTIFIKÁLT* JÓL TOLERÁLHATÓ ÉS
BIZTONSÁGOS ROST NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT IBS ÉS SIBO ESETÉN IS ALKALMAZHATÓ
3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ ADALÉKANYAG-ÉS HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL1
TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL Natur Tanya® Vegán Gyomor- és bélbarát
rost GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LOW-FODMAP TANÚSÍTVÁNY Régóta keresel olyan
rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat,
biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak? Mi ezt most
elhoztuk Neked! A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok
által fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző
tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen. A gyomorbarát rost a Monash Egyetem
LOW FODMAP tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és
gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző. FODMAP A diétát jól képzett
dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó,
rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy
kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz),
oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek
megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz. A GYOMOR- ÉS
BÉLBARÁT ROST VÍZOLDÉKONY PREBIOTIKUS ROST Az indiai guarbab gyomorbarát rost,
úgynevezett agglomerációs technológiával előállított prebiotikus rost. A
folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely
lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon. Az agglomerálás növeli
a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság.
Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik
a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A
vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez. Az
előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben
gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága,
nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága.
A Gyomor- és bélbarát rost vízoldékony prebiotikus rost MILYEN FOLYADÉKOKKAL,
ÉTELLEL KEVERHETEM EL A ROSTOT? A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan.
Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz
anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat. ételbe
keverve --------------------------- nem befolyásolja annak ízét és állagát
hőstabil, ezért -------------------------- forró kávéba, teába, italba is
elkeverhető savstabil, ezért -------------------------- gyümölcslébe, például
narancslébe is elkeverhető szénsavas italok -------------------------- nem
javasolt, megnehezítheti a rost oldódását Stabil és oldható különféle
PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a
magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek. A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LABORBAN
BEVIZSGÁLT ÖSSZETEVŐ A gluténmentességre vonatkozóan jóval a határértékek alatt
van a mennyisége, ez < 5 mg/kg-ot jelent, amely negyede a jelen érvényben levő
aktuális határértéknek. Az alapanyag rendszeresen többek között az alábbi
paraméterekre kerül laboratóriumi bevizsgálásra: Beltartalmi jellemzők (pl.
tápérték) Mikrobiológia Nehézfém Allergének (pl. laktóz, glutén) MILYEN
CERTIFIKÁCIÓKKAL RENDELKEZIK A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST? A gyomor- és bélbarát
guárbbab rostot a Nemzetközi Szabványügyi testület 100%-ban természetes
összetevőnek minősítette (technikai specifikáció ISO 19657:2017- Az
élelmiszer-összetevők természetesnek tekinthető meghatározása és technikai
kritériumai. Milyen certifikációkkal rendelkezik a gyomor- és bélbarát rost? A
GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST Allergén mentes 100% vegán- állati eredetű összetevők
nélkül Hordózóanyag mentes Adalékanyagmentes Dioxin mentes Melamin mentes
Nanorészecskéket nem tartalmaz Szintetikus összetvők nélkül Pálmaolaj mentes
Parabén mentes PCB mentes Dopping listás hatóanyagot nem tartalmaz Nagyon
alacsony glikémiás index Általánosan elfogadottan biztonságosnak tekintett, ún.
GRAS-státusszal rendelkezik A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP)
irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított
élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. HÁNY GRAMM ROSTOT TARTALMAZ EGY NAPI
ADAG? A vegán gyomor- és bélbarát rost > 85% vízoldékony rostot tartalmaz. A
napi adag 5 g, amely 4,4 g rostnak felel meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél
baktériumainak részleges fermentációja révén. A rosttartalom AOAC módszerrel
kerül meghatározásra. MIT JELENT AZ ÖSSZETEVŐK KÖZÖTT FELTÜNTETETT 4:1 ARÁNY? A
4:1-es arány az úgynevezett drog extraktum arány, amely azt fejezi ki, hogy 5 g
részlegesen hidrolizált gyomorbarát rost előállításához 20 g guarbab szükséges.
MIKOR ÉRDEMES FOGYASZTANI, MI AZ ÉTRENDI IDŐZÍTÉSE? A Natur Tanya® fermentált
gyomor- és bélbarát rost a nap bármely szakában fogyasztandó, de ajánlott a
reggeli órákban való alkalmazása, hogy az emésztőrendszer a megfelelő ?pályára?
állon és a kényelmesen induljon a nap. Keverjük somoothie-hoz, joghurtba, vagy
akár a gyümölcslébe. MI AZ ADAGOLÁSI IDŐRTARTAMA? A Natur Tanya® fermentált
gyomor- és bélbarát rost hosszú távon is biztonságosan fogyasztható. A termék
használatakor hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az
adaptációhoz, regenerálódáshoz. HASZNÁLHATÓ BELŐLE A NAPI JAVASOLT MENNYISÉGNÉL
NAGYOBB MENNYISÉG? A naponta szükséges kiegészítő rostbevitelt mennyiségét,
érdemes aszerint kialakítani, hogy a napi étrendben mennyi rost szerepel. A
magyar lakosság rostbevitele az OTÁP 2014-es reprezentatív vizsgálata szerint
elmarad az ajánlásoktól. A rostbevitel mindkét nem esetében elmarad a hazai
ajánlás napi 25 g-os értékétől, amely megegyezik az EFSA által ajánlott
célértékkel. VÁRANDÓSOK ÉS SZOPTATÓ KISMAMÁK FOGYASZTHATJÁK? Igen, a terméket
biztonságosan fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák.
A termék 3 éves kortól alkalmazható. Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1
teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez
(pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez,
főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében
is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva
ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát. Adagolási
időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is
biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki.
Adagok száma a termékben: 30 Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g RI: Referencia
beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal) Tárolás: Fénytől
és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó. Figyelmeztetés: Nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A
termék alkalmazható terhesség és szoptatás időszakában. 100%-ban Magyar
tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub]
kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Jellemzők
laktózmentes Igen vegán Igen gluténmentes Igen per 100 g kcal 203 kcal
szénhidrát 6,8 g ebből cukrok 6,8 g rost 87 g fehérje 0,5 g só 0,31 g
Adatlap
Ár: | 4.080 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.14 |
Eddig megtekintették 38 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Natur Tanya vegán gyomor- és bélbarát rost indiai guarbabból" című hirdetést látja. (fent)