Naturmind gyümölcscukor fruktóz 1000 g
A fruktóz vagy gyümölcscukor egy egyszerű szénhidrát. Természetes formában
megtalálható a gyümölcsökben, néhány zöldségben, a mézben, részt vesz a
szacharóz (nádcukor, répacukor) felépítésében és az inulin is fruktóz
egységekből áll (bár különleges kémiai kötések miatt a hatása más, mint a többi
fruktózt tartalmazó vegyületnek). Színtelen, kristályos anyag, külalakra a
kristálycukorra hasonlít. Jól oldódik vízben. Könnyen, egyszerűen, széles körben
felhasználható. Előnyei: A gyümölcscukor édesebb, mint a nádcukor, ezért
kevesebb is elég belőle. A vércukorszintet lassabban emeli meg és a
hasznosításához nincs szükség inzulinra. Hátrányai: Ugyanannyi kalóriát
tartalmaz, mint a nád- és répacukor. Növelheti a vérzsír- és húgysavszintet,
fokozhatja az elhízást és a vesekőre való hajlamot. Cukorbetegeknek nem javasolt
a fogyasztása, mivel növeli az érelmeszesedés kockázatát, amire a cukorbetegek
egyébként is hajlamosabbak. Kb. 50g feletti adagban emésztési problémákat
okozhat (hasmenés, puffadás) A természetes formában fogyasztott fruktóznak (pl.:
gyümölcsökben) nincsenek ilyen negatív hatásai, illetve kis mennyiség esetében a
fruktóz édesítésre is használható. Felhasználás: Alkalmas sütemények, édességek
édesítésére. Figyeljünk arra, hogy a kristálycukornál kevesebb kell belőle és
egyszerre ne fogyasszunk belőle nagy mennyiséget. Folyadékok édesítésére inkább
másfajta édesítőszert használjunk. Összetevők: gyümölcscukor Jellemzők
gluténmentes Igen vegán Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen
csökkentett cukortartalmú Nem alacsony cukortartalmú Nem bio Nem per 100 g kj
1700 kJ kcal 400 kcal zsír 0 g ebből telített zsírsavak 0 g ebből egyszeresen
telített zsírsavak 0 g ebből többszörösen telített zsírsavak 0 g szénhidrát 100
g ebből cukrok 100 g rost 0 g fehérje 0 g só 0 g
megtalálható a gyümölcsökben, néhány zöldségben, a mézben, részt vesz a
szacharóz (nádcukor, répacukor) felépítésében és az inulin is fruktóz
egységekből áll (bár különleges kémiai kötések miatt a hatása más, mint a többi
fruktózt tartalmazó vegyületnek). Színtelen, kristályos anyag, külalakra a
kristálycukorra hasonlít. Jól oldódik vízben. Könnyen, egyszerűen, széles körben
felhasználható. Előnyei: A gyümölcscukor édesebb, mint a nádcukor, ezért
kevesebb is elég belőle. A vércukorszintet lassabban emeli meg és a
hasznosításához nincs szükség inzulinra. Hátrányai: Ugyanannyi kalóriát
tartalmaz, mint a nád- és répacukor. Növelheti a vérzsír- és húgysavszintet,
fokozhatja az elhízást és a vesekőre való hajlamot. Cukorbetegeknek nem javasolt
a fogyasztása, mivel növeli az érelmeszesedés kockázatát, amire a cukorbetegek
egyébként is hajlamosabbak. Kb. 50g feletti adagban emésztési problémákat
okozhat (hasmenés, puffadás) A természetes formában fogyasztott fruktóznak (pl.:
gyümölcsökben) nincsenek ilyen negatív hatásai, illetve kis mennyiség esetében a
fruktóz édesítésre is használható. Felhasználás: Alkalmas sütemények, édességek
édesítésére. Figyeljünk arra, hogy a kristálycukornál kevesebb kell belőle és
egyszerre ne fogyasszunk belőle nagy mennyiséget. Folyadékok édesítésére inkább
másfajta édesítőszert használjunk. Összetevők: gyümölcscukor Jellemzők
gluténmentes Igen vegán Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen
csökkentett cukortartalmú Nem alacsony cukortartalmú Nem bio Nem per 100 g kj
1700 kJ kcal 400 kcal zsír 0 g ebből telített zsírsavak 0 g ebből egyszeresen
telített zsírsavak 0 g ebből többszörösen telített zsírsavak 0 g szénhidrát 100
g ebből cukrok 100 g rost 0 g fehérje 0 g só 0 g
Adatlap
Ár: | 2.300 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.01 |
Eddig megtekintették 22 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Naturmind gyümölcscukor fruktóz 1000 g" című hirdetést látja. (fent)