varga aranymetszés bad. olasz.késői szüret é 0,75l
TermékleírásJellemzők Magyar termék Termék információk Kedves Vásárlónk!
Borcsaládunk nevét, az Aranymetszést, mint természeti törvényt és szerkesztési
elvet már a görög-római kultúrában ismerték és alkalmazták. A tökéletes
arányokat, átvitt értelemben a teljes harmóniát jelenti. A Badacsonyi
Olaszrizlingnél talán sikerült megközelítenünk ezt a harmóniát, megtalálni a
legjobb arányokat az illat és a testesség, a gyümölcsösség és az érleltség, az
alkohol és savgerinc, a fajta és a terroir között. A késői szüretelés
következtében egyrészt a cukor, a sav, az ízek és illatok koncentrálódnak,
másrészt a novemberi hajnalok hidege különleges, csak ezen a hőmérsékleten
kialakuló új ízeket hoz létre. Az Olaszrizling a késői szüretelésű borok
klasszikus alapanyaga a Badacsonyi borvidéken. Bogyói jól tűrik a késő őszi
időjárás viszontagságait és a töppedést, nem utolsó sorban pedig a legérdekesebb
ízkombinációkat mindig az Olaszrizling adja. A fajtára jellemző bonyolult
ízérzet, amelyben a keserű mandula a legkönnyebben felismerhető, érdekesen
párosul a jellegzetes fanyar badacsonyi minerális ízekkel, a maradék cukor mézes
édességével, késői szüretelésű borokra jellemző aszalt gyümölcsös érzetekkel.
Fogyasztását elsősorban édességekhez és zsíros, nehéz ételekhez 16 °C-ra hűtve
ajánlom. Kedves egészségére! Varga Péter Allergén összetevőkKén-dioxid /
Szulfitok Biztonsági információkAlkoholtartalmú termékeket a hatályos
jogszabályokra figyelemmel 18. életévét be nem töltött személy részére nem
értékesítünk és nem szolgálunk ki.
Borcsaládunk nevét, az Aranymetszést, mint természeti törvényt és szerkesztési
elvet már a görög-római kultúrában ismerték és alkalmazták. A tökéletes
arányokat, átvitt értelemben a teljes harmóniát jelenti. A Badacsonyi
Olaszrizlingnél talán sikerült megközelítenünk ezt a harmóniát, megtalálni a
legjobb arányokat az illat és a testesség, a gyümölcsösség és az érleltség, az
alkohol és savgerinc, a fajta és a terroir között. A késői szüretelés
következtében egyrészt a cukor, a sav, az ízek és illatok koncentrálódnak,
másrészt a novemberi hajnalok hidege különleges, csak ezen a hőmérsékleten
kialakuló új ízeket hoz létre. Az Olaszrizling a késői szüretelésű borok
klasszikus alapanyaga a Badacsonyi borvidéken. Bogyói jól tűrik a késő őszi
időjárás viszontagságait és a töppedést, nem utolsó sorban pedig a legérdekesebb
ízkombinációkat mindig az Olaszrizling adja. A fajtára jellemző bonyolult
ízérzet, amelyben a keserű mandula a legkönnyebben felismerhető, érdekesen
párosul a jellegzetes fanyar badacsonyi minerális ízekkel, a maradék cukor mézes
édességével, késői szüretelésű borokra jellemző aszalt gyümölcsös érzetekkel.
Fogyasztását elsősorban édességekhez és zsíros, nehéz ételekhez 16 °C-ra hűtve
ajánlom. Kedves egészségére! Varga Péter Allergén összetevőkKén-dioxid /
Szulfitok Biztonsági információkAlkoholtartalmú termékeket a hatályos
jogszabályokra figyelemmel 18. életévét be nem töltött személy részére nem
értékesítünk és nem szolgálunk ki.
Adatlap
Ár: | 1.720 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.01 |
Eddig megtekintették 24 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "varga aranymetszés bad. olasz.késői szüret é 0,75l" című hirdetést látja. (fent)