Biorganik bio porcukor nádcukorból 500 g
A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken
terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki
a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló
cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de
környezetvédelmi szempontból is hasznos. A nádcukrot a növény húsos szárában
található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen
adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz
(ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok
egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a
különleges, kellemes színét. A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két
cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak,
akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes,
szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.
Felhasználása: a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy
hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb,
különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Összetevők: nádcukor* Jellemzők
cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Nem
alacsony cukortartalmú Nem szénhidrát csökkentett Nem bio Igen per 100 g kj 1700
kJ kcal 400 kcal zsír 0 g ebből telített zsírsavak 0 g ebből egyszeresen
telített zsírsavak 0 g ebből többszörösen telített zsírsavak 0 g szénhidrát 98 g
ebből cukrok 98 g fehérje 0 g só 0 g
terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki
a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló
cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de
környezetvédelmi szempontból is hasznos. A nádcukrot a növény húsos szárában
található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen
adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz
(ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok
egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a
különleges, kellemes színét. A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két
cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak,
akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes,
szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.
Felhasználása: a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy
hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb,
különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Összetevők: nádcukor* Jellemzők
cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Nem
alacsony cukortartalmú Nem szénhidrát csökkentett Nem bio Igen per 100 g kj 1700
kJ kcal 400 kcal zsír 0 g ebből telített zsírsavak 0 g ebből egyszeresen
telített zsírsavak 0 g ebből többszörösen telített zsírsavak 0 g szénhidrát 98 g
ebből cukrok 98 g fehérje 0 g só 0 g
Adatlap
Ár: | 1.290 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 25 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio porcukor nádcukorból 500 g" című hirdetést látja. (fent)