Betöltés...

Fűszerész fahéj ceyloni őrölt 20 g

Egy Ceylonban (Sri Lankában) honos, jellegzetes fa ágairól lefejtett héjkéreg,
amely jellemző illatú, édeskés és csípős ízű, ugyanakkor fanyar. A fahéjfákat
napjainkban trópusi ültetvényeken nevelik, egy-két évente a 2 méteresnél
hosszabb ágakat visszavágják. Ezeknek a kérgéből nyerik a fűszert. A kérget két
hosszanti vágással lehántják, összekötözik, és letakarva egy-két napig
fermentálják. Eután lekaparják a bőrszövetet, a para- és a zöld kéregrétegeket,
majd a megmaradt belső kéregdarabokat napon szárítják. Ennek hatására a
kéregdarabok felpöndörödnek. Darabokra vágva vagy púderfinomságúra őrölve
használják. Régóta összefüggésben áll az áldozat és a gyönyör ősi
szertartásaival. Az ősi Egyiptomban a fahéjat balzsamozásra használták. Egy Kr.
e. 1489 körüli gyönyörű fáraónő által építtetett templomon talált hieroglifák
szerint az uralkodónő hajókat küldött a mai Szomáliába, hogy hozzanak fahéj,
tömjén és mirhafákat. Az Ótestamentumból mindvégig az derül ki, hogy a fahéj
drágább volt az aranynál. Néró császár állítólag dührohamában megölte a
feleségét, majd megbánása jeléül megparancsolta, hogy az asszony temetésén
égessenek 1 évre való fahéjat. Világszerte számtalan ételhez használják.

Tovább
Adatlap
Ár: 408 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.11.24
Eddig megtekintették 18 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Fűszerész fahéj ceyloni őrölt 20 g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Fűszerész fahéj ceyloni őrölt 20 g" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem