
Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma - 800 mg szagtalan
800mg, standardizált fekete fokhagyma kivonat, növényi kapszulatokban,
szagtalan, kellemetlen utóíz nélkül! A szív és az immunrendszer normál
működéséért a homocisztein és koleszterinszint fenntartásáért. Vegán
készítmény Gluténmentes termék Mesterséges tartósítószer-, színezék- és aroma
nélkül Egyedülálló, növényi kapszulába zárt formula Magas, 800 mg
hatóanyagtartalom Ami 12000 mg porított fokhagyma őrleménynek felel meg Nincs
se szag, se kellemetlen utóíz TÖBB, MINT FOKHAGYMA! A fokhagyma széles körű
használata miatt igen népszerű összetevő. A fekete fokhagymát a friss
fokhagymá?ból állítjuk elő. A fermentációs gyártástechnológiai eljárás során
megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehé?res színe, és barnás-fekete árnyalatot
ölt. Míg csípős íze, édeskés-sós ízvilágba fordul át. Egy szagtalan kivonat
keletkezik, mivel a szúrós szagért felelős összetevők jelentősen csökkennek az
előállítás során. A folyamat, kontrollált hőmérsékleten (általában 60-90 °C),
magas páratartalom (70-90%) mellett történik, megközelítőleg 60 napon keresztül.
A nyers fokhagyma fekete fokhagymává történő előállításának következtében
biológiai aktivitása is jelentős mértékben megváltozik. A folyamat természetes
úton zajlik le, egyéb összetevő hozzáadása nélkül. A magas hőmérsékleten történő
kezelés olyan nem-enzi?matikus folyamatokat indít el, mint a Maillard-reakció, a
karamellizáció, és a fenolos összetevők oxidációja, amelyek a színváltozás
hátterében állnak. A fekete fokhagymával kapcsolatos kutatások egyre szélesebb
körben jelennek meg. Ennek köszönhetően olyan stabil, és vízoldékony, szerves
kéntartalmú vegyületek keletkeznek, mint amilyen az S-allil-cisztein is. A
fekete fokhagyma koncentrált S-allil-cisztein tartalma lényegesebben magasabb, a
friss fokhagymával összehasonlítva. A készítmény formulázásakor, nem a fokhagyma
porított őrlemé?nyét, hanem annak koncentrált kivonatát használjuk. A FERMENTÁLT
FEKETE FOKHAGYMA ÉLETTANI HATÁSAI A fermentált fekete fokhagyma kivonat
hozzájárul a szív és az immunrendszer normál működéséhez, fenntartja a normál
homocisztein- és koleszterinszintet. Termékünk 800 mg fekete fokhagyma kivonatot
tartalmaz, amely S-allil-ciszteinre standardizált (ez 2 kapszulában >800 mcg
tartalmat jelent). Az S-allil-cisztein jelentősége abban áll, hogy csak a fekete
fokhagymában található meg jelentős mennyiségben. KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA®
FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMA TERMÉKET? rendszeresen dohányzó személyeknek
cukorbetegeknek azoknak, akik nem szeretik a nyers fokhagyma ízét azoknak,
akik vegán, koncentrált fokhagyma kivonattal szeretnék kiegészíteni étrendjüket
azoknak, akik támogatni szeretnék a szívük és az immunrendszerük egészségét
azoknak, akik ügyelnek a megfelelő koleszterinszintükre A KAPSZULA TARTALMA
ANNAK SZÉTNYITÁSÁVAL BELEKEVERHETŐ HÚSOK PÁCÁBA, FŰSZERKEVERÉKEK KÉSZÍTÉS, VAGY
ÍZLÉS SZERINT KEDVENC SALÁTÁDHOZ IS. MIÉRT JÓ, HOGY A FERMENTÁLT FEKETE
FOKHAGYMÁT NÖVÉNYI KAPSZULATOKBA ZÁRTUK? A kemény kapszulák rendszerint állati
eredetű marha zselatinból, vagy valamilyen rostos növényi anyagból közvetlenül
előállított cellulózból, vagy esetleg pullulánból állnak. Fontos megjegyezni,
hogy a zselatin kapszula nedvességtartalma magasabb a növényi HPMC kapszulákkal
összehasonlítva. A zselatin kb. 10% nedvességet tartalmaz, így az negatív
hatással lehet a fekete fokhagyma organoleptikus (érzékszervi tulajdonságaira).
A fekete fokhagyma higroszkóp (nedvszívó), az ilyen tulajdonsággal rendelkező
anyagok miatt a zselatin kapszula törékennyé válhat, a nedvszívó anyagok
elvonhatják a nedvességtartalmat (víztartalmat) a kapszula falából, emiatt a
fekete fokhagyma csomóssá válhat, összeállhat a kapszulában levő portartalom,
amely negatívan befolyásolja a termék stabilitását is. ÍGY TÖBB SZEMPONTBÓL IS
ÉRDEMES INKÁBB AZ INNOVATÍVABB: ALACSONY NEDVESSÉGTARTALMÚ
HIDROXI-PROPIL-METILCELLULÓZ (HPMC) ANYAGÚ KEMÉNY KAPSZULÁKKAL FORMULÁZNI A
FEKETE FOKHAGYMA TERMÉKET. Ha ez nem lenne elég a Natur Tanya® SZERVES
FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMA terméket többrétegű bliszter csomagolásban került
csomagolásra, amely tovább védi az aktív összetevőket a külső környezeti
hatásoktól. Adagolási javaslat: Napi 1-2 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő
vízzel lenyelve. Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Hatóanyag a napi adagban 1 kapszulában 2 kapszulában
Fermentált fekete foghagyma kivonat - amelyből standardizált
S-allil-cisztein 400 mg 100 mcg 800 mg 800 mcg A termék
gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO
22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal
szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A
termék 3 éves kortól alkalmazható. A termék vérhígítók melletti használatával
kapcsolatban konzultájon kezelőorvosával A termék alkalmazható cukorbetegség
esetén. A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában. Tárolás:
Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Összetevők: fermentált
fekete fokhagyma (Allium sativum L.) gumó kivonat- standardizált
S-allil-cisztein tartalommal, csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok,
zsírsavak mono- és digliceridjei, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói),
növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz). *2 növényi kapszulában
szagtalan, kellemetlen utóíz nélkül! A szív és az immunrendszer normál
működéséért a homocisztein és koleszterinszint fenntartásáért. Vegán
készítmény Gluténmentes termék Mesterséges tartósítószer-, színezék- és aroma
nélkül Egyedülálló, növényi kapszulába zárt formula Magas, 800 mg
hatóanyagtartalom Ami 12000 mg porított fokhagyma őrleménynek felel meg Nincs
se szag, se kellemetlen utóíz TÖBB, MINT FOKHAGYMA! A fokhagyma széles körű
használata miatt igen népszerű összetevő. A fekete fokhagymát a friss
fokhagymá?ból állítjuk elő. A fermentációs gyártástechnológiai eljárás során
megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehé?res színe, és barnás-fekete árnyalatot
ölt. Míg csípős íze, édeskés-sós ízvilágba fordul át. Egy szagtalan kivonat
keletkezik, mivel a szúrós szagért felelős összetevők jelentősen csökkennek az
előállítás során. A folyamat, kontrollált hőmérsékleten (általában 60-90 °C),
magas páratartalom (70-90%) mellett történik, megközelítőleg 60 napon keresztül.
A nyers fokhagyma fekete fokhagymává történő előállításának következtében
biológiai aktivitása is jelentős mértékben megváltozik. A folyamat természetes
úton zajlik le, egyéb összetevő hozzáadása nélkül. A magas hőmérsékleten történő
kezelés olyan nem-enzi?matikus folyamatokat indít el, mint a Maillard-reakció, a
karamellizáció, és a fenolos összetevők oxidációja, amelyek a színváltozás
hátterében állnak. A fekete fokhagymával kapcsolatos kutatások egyre szélesebb
körben jelennek meg. Ennek köszönhetően olyan stabil, és vízoldékony, szerves
kéntartalmú vegyületek keletkeznek, mint amilyen az S-allil-cisztein is. A
fekete fokhagyma koncentrált S-allil-cisztein tartalma lényegesebben magasabb, a
friss fokhagymával összehasonlítva. A készítmény formulázásakor, nem a fokhagyma
porított őrlemé?nyét, hanem annak koncentrált kivonatát használjuk. A FERMENTÁLT
FEKETE FOKHAGYMA ÉLETTANI HATÁSAI A fermentált fekete fokhagyma kivonat
hozzájárul a szív és az immunrendszer normál működéséhez, fenntartja a normál
homocisztein- és koleszterinszintet. Termékünk 800 mg fekete fokhagyma kivonatot
tartalmaz, amely S-allil-ciszteinre standardizált (ez 2 kapszulában >800 mcg
tartalmat jelent). Az S-allil-cisztein jelentősége abban áll, hogy csak a fekete
fokhagymában található meg jelentős mennyiségben. KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA®
FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMA TERMÉKET? rendszeresen dohányzó személyeknek
cukorbetegeknek azoknak, akik nem szeretik a nyers fokhagyma ízét azoknak,
akik vegán, koncentrált fokhagyma kivonattal szeretnék kiegészíteni étrendjüket
azoknak, akik támogatni szeretnék a szívük és az immunrendszerük egészségét
azoknak, akik ügyelnek a megfelelő koleszterinszintükre A KAPSZULA TARTALMA
ANNAK SZÉTNYITÁSÁVAL BELEKEVERHETŐ HÚSOK PÁCÁBA, FŰSZERKEVERÉKEK KÉSZÍTÉS, VAGY
ÍZLÉS SZERINT KEDVENC SALÁTÁDHOZ IS. MIÉRT JÓ, HOGY A FERMENTÁLT FEKETE
FOKHAGYMÁT NÖVÉNYI KAPSZULATOKBA ZÁRTUK? A kemény kapszulák rendszerint állati
eredetű marha zselatinból, vagy valamilyen rostos növényi anyagból közvetlenül
előállított cellulózból, vagy esetleg pullulánból állnak. Fontos megjegyezni,
hogy a zselatin kapszula nedvességtartalma magasabb a növényi HPMC kapszulákkal
összehasonlítva. A zselatin kb. 10% nedvességet tartalmaz, így az negatív
hatással lehet a fekete fokhagyma organoleptikus (érzékszervi tulajdonságaira).
A fekete fokhagyma higroszkóp (nedvszívó), az ilyen tulajdonsággal rendelkező
anyagok miatt a zselatin kapszula törékennyé válhat, a nedvszívó anyagok
elvonhatják a nedvességtartalmat (víztartalmat) a kapszula falából, emiatt a
fekete fokhagyma csomóssá válhat, összeállhat a kapszulában levő portartalom,
amely negatívan befolyásolja a termék stabilitását is. ÍGY TÖBB SZEMPONTBÓL IS
ÉRDEMES INKÁBB AZ INNOVATÍVABB: ALACSONY NEDVESSÉGTARTALMÚ
HIDROXI-PROPIL-METILCELLULÓZ (HPMC) ANYAGÚ KEMÉNY KAPSZULÁKKAL FORMULÁZNI A
FEKETE FOKHAGYMA TERMÉKET. Ha ez nem lenne elég a Natur Tanya® SZERVES
FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMA terméket többrétegű bliszter csomagolásban került
csomagolásra, amely tovább védi az aktív összetevőket a külső környezeti
hatásoktól. Adagolási javaslat: Napi 1-2 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő
vízzel lenyelve. Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Hatóanyag a napi adagban 1 kapszulában 2 kapszulában
Fermentált fekete foghagyma kivonat - amelyből standardizált
S-allil-cisztein 400 mg 100 mcg 800 mg 800 mcg A termék
gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO
22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal
szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A
termék 3 éves kortól alkalmazható. A termék vérhígítók melletti használatával
kapcsolatban konzultájon kezelőorvosával A termék alkalmazható cukorbetegség
esetén. A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában. Tárolás:
Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Összetevők: fermentált
fekete fokhagyma (Allium sativum L.) gumó kivonat- standardizált
S-allil-cisztein tartalommal, csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok,
zsírsavak mono- és digliceridjei, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói),
növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz). *2 növényi kapszulában

Adatlap
Ár: | 3.774 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.03.04 |
Eddig megtekintették 33 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma - 800 mg szagtalan " című hirdetést látja. (fent)