Klorofill amarant mag 250 g
Az amaránt a Föld egyik legősibb kultúrnövénye, amely tanúja volt az Azték és
Inka birodalmak felvirágzásának és bukásának. Onnan származik, ahonnan a
kukorica, a burgonya, a paprika, paradicsom és a bab érkeztek hozzánk. Kevesen
gondolnák, hogy a pulyka és az akác is Amerika felfedezéséhez kötődik. Nélkülük
az európai ember már nem tudná elképzelni az életét. Az amaránt teljes kiőrlésű
lisztté őrölhető és a pattogatott változattal együtt az élelmiszeripari
alkalmazások széles skáláját kínálja. Számos élelmiszerben használható fel,
beleértve a reggeli gabonapelyheket, húsok, halak, baromfi panírozásához,
cukrászati termékekhez (csokoládéhoz adva az ízének és szerkezetének javítása
céljából), salátaízesítőkhöz (pl. salátákat megszórni pattogatott amaránttal),
sütőipari termékekhez (kenyerek, teasütemények, apró sütemények, kekszek),
extrudált snack ételekhez chips-ekhez, tésztákhoz, egészséges élelmiszerekhez,
levesekhez és diétás termékekhez. Ételdekorációra is kiváló. Az amaránt
lehetséges alkalmazásai valójában korlátlanok egy kreatív élelmiszerkészítő
számára, akinek mindig észben kell tartani az amarántot, ha egy magas
beltartalmi értékű étel előállítására törekszik. Az olcsóbb, de gyengébb
beltartalmú gabona alapú élelmiszerek feljavítására is kiválóan alkalmas. Az
amaránt aminosav összetétele kedvezően hat a szervezet zsírháztartására, és ezen
keresztül az érelmeszesedés megelőzésre. Kiegyenlített, harmonikus aminosav
összetételének köszönhetően fehérjetartalma kiválóan hasznosul (75%). Az amaránt
kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás A gabona
félék között, az amaránt vas tartalmának rendkívül nagy a biológiai értéket
tulajdonítanak a kutatók. Ezt indokolhatja az tény, hogy a gabonaféléktől
eltérően C vitamint is tartalmaz, ami elősegíti a vas felvételét A hőkezelés
hatására a vas és más elemek hozzáférhetőségét meg gátló fitinsav lebomlik.
Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását
tekintve, a legjobb kalciumforrást jelentő élelmiszer. Az amaránt jó minőségű
fehérje tartalma, a mennyiségileg ugyan nem számottevő, de élettanilag jelentős
zsírsavai, elősegítik a kalciumfelszívódást. Glutént nem tartalmaz! A kiválóan
hasznosuló fehérje-, értékes olajtartalma, valamint a gabonafélékhez viszonyítva
alacsonyabb szénhidráttartalmának és magas ásványianyag-tartalmának
köszönhetően, az amaránt egy korszerű élelmiszer, melyet az étel allergiában
szenvedők is fogyaszthatnak!
Inka birodalmak felvirágzásának és bukásának. Onnan származik, ahonnan a
kukorica, a burgonya, a paprika, paradicsom és a bab érkeztek hozzánk. Kevesen
gondolnák, hogy a pulyka és az akác is Amerika felfedezéséhez kötődik. Nélkülük
az európai ember már nem tudná elképzelni az életét. Az amaránt teljes kiőrlésű
lisztté őrölhető és a pattogatott változattal együtt az élelmiszeripari
alkalmazások széles skáláját kínálja. Számos élelmiszerben használható fel,
beleértve a reggeli gabonapelyheket, húsok, halak, baromfi panírozásához,
cukrászati termékekhez (csokoládéhoz adva az ízének és szerkezetének javítása
céljából), salátaízesítőkhöz (pl. salátákat megszórni pattogatott amaránttal),
sütőipari termékekhez (kenyerek, teasütemények, apró sütemények, kekszek),
extrudált snack ételekhez chips-ekhez, tésztákhoz, egészséges élelmiszerekhez,
levesekhez és diétás termékekhez. Ételdekorációra is kiváló. Az amaránt
lehetséges alkalmazásai valójában korlátlanok egy kreatív élelmiszerkészítő
számára, akinek mindig észben kell tartani az amarántot, ha egy magas
beltartalmi értékű étel előállítására törekszik. Az olcsóbb, de gyengébb
beltartalmú gabona alapú élelmiszerek feljavítására is kiválóan alkalmas. Az
amaránt aminosav összetétele kedvezően hat a szervezet zsírháztartására, és ezen
keresztül az érelmeszesedés megelőzésre. Kiegyenlített, harmonikus aminosav
összetételének köszönhetően fehérjetartalma kiválóan hasznosul (75%). Az amaránt
kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás A gabona
félék között, az amaránt vas tartalmának rendkívül nagy a biológiai értéket
tulajdonítanak a kutatók. Ezt indokolhatja az tény, hogy a gabonaféléktől
eltérően C vitamint is tartalmaz, ami elősegíti a vas felvételét A hőkezelés
hatására a vas és más elemek hozzáférhetőségét meg gátló fitinsav lebomlik.
Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását
tekintve, a legjobb kalciumforrást jelentő élelmiszer. Az amaránt jó minőségű
fehérje tartalma, a mennyiségileg ugyan nem számottevő, de élettanilag jelentős
zsírsavai, elősegítik a kalciumfelszívódást. Glutént nem tartalmaz! A kiválóan
hasznosuló fehérje-, értékes olajtartalma, valamint a gabonafélékhez viszonyítva
alacsonyabb szénhidráttartalmának és magas ásványianyag-tartalmának
köszönhetően, az amaránt egy korszerű élelmiszer, melyet az étel allergiában
szenvedők is fogyaszthatnak!
Adatlap
Ár: | 579 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.04 |
Eddig megtekintették 46 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Klorofill amarant mag 250 g" című hirdetést látja. (fent)