Taurin por utántöltő - 500g - GAL
Taurin por utántöltő - 500g - GAL - 3 g x 166 adag (1 g x 500 adag) Egy friss
kutatás szerint a japánok a hosszú életüket és öregkorban is meglévő fiatalos
aktivitásukat nagyrészt a táplálkozásukból adódó magasabb taurinfogyasztásnak
köszönhetik. Ezen kívül jó pár előnyös hatására mutatnak rá kutatások. Ízetlen
por, amely bármilyen italba keverhető. Különleges táplálkozási célú élelmiszer
különösen sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére. Segédanyagok nélkül.
A taurin leggazdagabb természetes forrásai a kagylók, rákfélék és egyéb tengeri
herkentyűk, valamint a szív. Számos tanulmány mutat rá, hogy a magasabb
taurinbevitel, azaz a szervezet magasabb taurinszintje többek közt javítja az
életminőséget, és fokozza a sportteljesítményt. Mi több, egy 2009-es tanulmány
megállapítása szerint a japánok nagyrészt a magasabb taurinbevitelüknek
köszönhetik kimagasló élethosszukat és fiatalos aktivitásukat öreg korban is
(Yamori és mtsi., 2009). Adagolás: Napi 1 teáskanálnyit (3 g) fogyasszunk,
folyadékban feloldva. Legjobb étkezéskor. Lehet több részletben is (pl. fél-fél
teáskanállal reggel és este). Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az
egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Taurin por utántöltő -
500g - GAL - 3 g x 166 adag (1 g x 500 adag) A taurint legtöbben a régen
megengedett, magas dózisú koffeint tartalmazó energiaitalokból ismerjük, így az
lehet a benyomásunk, hogy ez valami káros stimuláló hatású anyag. Azonban az
energiaitalokba a túlzott koffein tartalmuk által okozott kellemetlen
mellékhatások enyhítése miatt tették bele anno. Nélküle annyi koffein
kellemetlen hatású lett volna. A taurin egy aminosav szerű organikus sav, mely
az emberi szervezet tömegének kb. 0,1%-át adja ki és kulcsfontosságú szerepet
tölt be szervezetünk egészséges működésének számos területén. Az ember, sok
állattal ellentétben, elvesztette a taurin szintetizáló képességét, így
megfelelő szintjének fönntartásához külső (élelmi) forrására szorulunk. Taurint
kizárólag állati eredetű élelmiszerek tartalmaznak. A tejtermékek alig, a húsok
egy keveset (30-160 mg /100 g), míg az olyan tengeri herkentyűk, mint a rákok,
kagylók és lábasfejűek a húsokénak kb. tízszeresét tartalmazzák (300-900 mg /100
g). Ezek a magas taurin tartalmú élőlények pont azok, melyek őseink számára a
leginkább hozzáférhetőek voltak, hiszen partközelben találhatóak és még csak
kifogni sem kell őket, csak összegyűjtögetni. A biológusok által egyre
elfogadottabb ún. ?Aquatic ape? elmélete szerint ezek voltak főbb táplálékaink
és ezek magas omega-3 DHA tartalma miatt fejlődhetett ekkorára az agyunk. Talán
taurin tartalmuk is hasonlóan fontos tényező lehetett? Bárhogy is, úgy néz ki,
magas taurin tartalmú étrendre vagyunk ?tervezve?. A mai nyugati táplálkozásra a
kagyló, rák napi többszöri fogyasztása nem éppen jellemző, így a taurin
fogyasztás is alacsony (30-400 mg /nap). Az eddigiekből az következik, hogy
taurin pótlásra lenne szükségünk. Ha ez így van, akkor az alacsony taurin
szinttel rendelkező emberek körében magasabb kell legyen a civilizációs
betegségek előfordulása, a magas taurin fogyasztású népcsoportok meg
egészségesebbek kell legyenek. A taurin kiegészítésnek meg csökkentenie kell a
betegségek kockázatát, vagy a már kialakult betegségek tüneteit kell, hogy
enyhítse. Lássuk így van-e? Egy 2009-es tanulmány megállapítása szerint a
taurin, a japánok hosszú életének kulcsa. Egy korábbi 2006-os tanulmányban
szintén azt találták ázsiai országokat vizsgálva, hogy akik vizeletében a
legtöbb taurint mérték, azok a legegészségesebbek és köztük a legritkább a
koszorúér megbetegedések száma. Ezt megerősítette egy friss, 2012-es tanulmány
is, ahol ráadásul azt is észrevették, hogy a magasabb taurin szinttel rendelkező
emberek vérnyomása és testtömeg indexe is alacsonyabb, ahogyan a vérük lipid
profiljuk is jobb. Diabétesz, rák, vese-, szív- és májelégtelenség esetén mind
megfigyelhető a szervezet alacsony taurin szintje. Egy 2012-eben orvosi
szaklapban publikált áttekintés a taurint, a korábbi vélekedésekkel ellentétben
a szervezet egyik legfontosabb, esszenciális elemének tartja, mely optimális
szintje csak magas taurin tartalmú élelmiszerek vagy kiegészítők fogyasztásával
tartható fent. Már egy korábbi, 2002-es, hasonló áttekintés szerint is a taurin
hiány gyakoribb, mint gondolnánk, mert nehezen mérhető és nem tárolódik.
Különösen fontosnak tarják a csecsemők taurin pótlását (ma már jobb bébi
tápszerek tartalmazzák is). Láthatjuk tehát, hogy a szervezet taurin
ellátottsága erősen összefügg a civilizációs betegségek előfordulásával és így a
magasabb taurin tartalmú táplálkozás fontos lenne. Vajon ha csak simán
kiegészítjük táplálkozásunkat taurinnal, annak is hasonló előnyei vannak? Ennek
megválaszolására íme néhány humán klinikai vizsgálat a taurin pótlás hatásairól:
Fogínybetegségek Friss 2014-es vizsgálatban 10 előrehladott állapotú
fogágybetegséggel rendelkezőnek adtak 15 napig napi 500 mg taurint. A betegség
státusza már ilyen rövid idő alatt is javult, pedig 500 mg nagyon kis dózis.
Cukorbetegség: 2010-es vizsgálatban I-es típusú cukorbetegeknek adtak napi 1,5g
taurint, ami már 14 nap után jelentősen javította ereik állapotát. Fogyás
2004-es vizsgálatban elhízott betegeknek napi 3g taurint adtak 7 héten
keresztül. Jelentősen csökkent a testsúlyuk és javultak a vérzsír értékeik.
Dohányosok figyelem! Egy 2003-as vizsgálatban olyan fiatalembereknek adtak napi
1,5g taurint, akiknek erei a dohányzástól már beszűkültek. Már 5 nap után ereik
kitágultak és nem-dohányzókénak az átmérőjével egyeztek meg. Sportteljesítmény A
taurin növeli a sportteljesítményt is (erőt és kitartást egyaránt), miközben véd
a sérülésektől, a sport által oxidatív hatásoktól és az izomláztól is Fülzúgás
Újabban állatkísérletekben sok bíztató eredmény jön a taurin fülzúgást korrigáló
képességéről. Korábban viszont már emberi alanyokon is bizonyította ezt a
hatását. Epe Az epe előállításához nagy mennyiségű taurin szükséges, nélküle nem
tud megfelelően termelődni, így akinek problémája van a zsíros ételek
emésztésével, érdemes lehet pótolnia a taurint. Felhívás: Az étrend-kiegészítők
a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan
élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és
koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy
élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a
hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek
gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL
Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a
fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat,
továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink
hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó
kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s
azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók
tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a
termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő
rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL
termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
Forrásirodalom 1. Cordain et al. The paradoxical nature of hunter-gatherer
diets: meat-based, yet non-atherogenic. European Journal of Clinical Nutrition
(2002) 56, Suppl 1, S42?S52 2. Subramanian Divakaran: ?Taurine: An amino acid
rich in fish meal? VIII. Simposium Internacional Nutrición Acuícola 15-17
Novembre, Universidad Autónoma de Nuevo León 3. Zhao et al., Taurine content in
Chinese food and daily intake of Chinese men. Adv Exp Med Biol. 1998;442:501-5.
4. Aiushin et al.: Taurine and carnosine in tissues of Pacific mollusks. Vopr
Pitan. 1997;(6):6-8. 5. Subramanian Divakaran: ?Taurine: An amino acid rich in
fish meal? VIII. Simposium Internacional Nutrición Acuícola 15-17 Novembre,
Universidad Autónoma de Nuevo León 6. Rana SK and Sanders TA. Taurine
concentrations in the diet, plasma, urine and breast milk of vegans compared
with omnivores. Br J Nutr.1986 Jul;56(1), 17-27. 7. Laidlaw SA, Grosvenor M,
Kopple JD (1990). The taurine content of common foodstuffs. JPEN J Parenter
Enteral Nutr. 1990 Mar-Apr;14(2):183-8 8. Yamori Y, Liu L, Mori M, et al.
Taurine as the nutritional factor for the longevity of the Japanese revealed by
a world-wide epidemiological survey. Adv Exp Med Biol. 2009;643:13-25. 9. Yamori
Y. Food factors for atherosclerosis prevention: Asian perspective derived from
analyses of worldwide dietary biomarkers. Exp Clin Cardiol.2006
Summer;11(2):94-8. 10. Murakami S. Taurine and atherosclerosis. Amino Acids.2012
Dec 8. 11. Franconi F, Bennardini F, Mattana A, et al. Plasma and platelet
taurine are reduced in subjects with insln-dependent diabetes mellitus: effects
of taurine supplementation. Am J Clin Nutr.1995 May;61(5):1115-9. 12. Birdsall
TC. Therapeutic applications of taurine. Altern Med Rev. 1998 Apr;3(2):128-36.
13. Stapleton PP, O?Flaherty L, Redmond HP, Bouchier-Hayes DJ. Host defense?a
role for the amino acid taurine? J Parenter Enteral Nutr. 1998
Jan-Feb;22(1):42-8. 14. Lourenço R, Camilo ME. Taurine: a conditionally
essential amino acid in humans? An overview in health and disease. Nutr Hosp.
2002 Nov-Dec;17(6):262-70. 15. Ripps H, Shen W. Review: Taurine: A ?very
essential? amino acid. Mol Vis. 2012;18:2673-86. Epub Nov 12, 2012 16. Lourenço
R, Camilo ME. Taurine: a conditionally essential amino acid in humans? An
overview in health and disease. Nutr Hosp. 2002 Nov-Dec;17(6):262-70 17. Sree et
al.: Evaluation of the efficacy of taurine as an antioxidant in the management
of patients with chronic periodontitis. Dent Res J (Isfahan). 2014
Mar;11(2):228-33. 18. Moloney MA, Casey RG, O?Donnell DH, Fitzgerald P, Thompson
C, Bouchier-Hayes DJ. Two weeks taurine supplementation reverses endothelial
dysfunction in young male type 1 diabetics. Diab Vasc Dis Res. 2010
Oct;7(4):300-10. 19. Moloney MA, Casey RG, O?Donnell DH, Fitzgerald P, Thompson
C, Bouchier-Hayes DJ. Two weeks taurine supplementation reverses endothelial
dysfunction in young male type 1 diabetics. Diab Vasc Dis Res. 2010
Oct;7(4):300-10. 20. Fenessy et al., Taurine and vitamin C modify monocyte and
endothelial dysfunction in young smokers. Circulation. 2003 Jan 28;107(3):410-5.
21. Zhang M, Izumi I, Kagamimori S, et al. Role of taurine supplementation to
prevent exercise-induced oxidative stress in healthy young men. Amino Acids.2004
Mar;26(2):203-7. 22. Balshaw TG, Bampouras TM, Barry TJ, Sparks SA. The effect
of acute taurine ingestion on 3-km running performance in trained
middle-distance runners. Amino Acids.2013 Feb;44(2):555-61.40. Goodman CA, H 23.
Dawson R, Jr., Biasetti M, Messina S, Dominy J. The cytoprotective role of
taurine in exercise-induced muscle injury. Amino Acids.2002 Jun;22(4):309-24.
24. Hu YH, Lin CL, Huang YW, Liu PE, Hwang DF. Dietary amino acid taurine
ameliorates liver injury in chronic hepatitis patients. Amino Acids.2008
Aug;35(2):469-73. 25. Liu HY, Gao WY, Wen W, Zhang YM. Taurine modulates calcium
influx through L-type voltage-gated calcium channels in isolated cochlear outer
hair cells in guinea pigs. Neurosci Lett. 2006 May 15;399(1-2):23-6. 26. Liu HY,
Chi FL, Gao WY. Taurine attenuates aminoglycoside ototoxicity by inhibiting
inducible nitric oxide synthase expression in the cochlea. Neuroreport.2008 Jan
8;19(1):117-20. 27. Brozoski TJ, Caspary DM, Bauer CA, Richardson BD. The effect
of supplemental dietary taurine on tinnitus and auditory discrimination in an
animal model. Hear Res. 2010 Dec 1;270(1-2):71-80. 28. Liu HY, Chi FL, Gao WY.
Taurine modulates calcium influx under normal and ototoxic conditions in
isolated cochlear spiral ganglion neurons. Pharmacol Rep. 2008
Jul-Aug;60(4):508-13. 29. Davies E, Donaldson I. Tinnitus, membrane stabilizers
and taurine. Practitioner.1988 Oct 22;232(1456 ( Pt 2)):1139.
kutatás szerint a japánok a hosszú életüket és öregkorban is meglévő fiatalos
aktivitásukat nagyrészt a táplálkozásukból adódó magasabb taurinfogyasztásnak
köszönhetik. Ezen kívül jó pár előnyös hatására mutatnak rá kutatások. Ízetlen
por, amely bármilyen italba keverhető. Különleges táplálkozási célú élelmiszer
különösen sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére. Segédanyagok nélkül.
A taurin leggazdagabb természetes forrásai a kagylók, rákfélék és egyéb tengeri
herkentyűk, valamint a szív. Számos tanulmány mutat rá, hogy a magasabb
taurinbevitel, azaz a szervezet magasabb taurinszintje többek közt javítja az
életminőséget, és fokozza a sportteljesítményt. Mi több, egy 2009-es tanulmány
megállapítása szerint a japánok nagyrészt a magasabb taurinbevitelüknek
köszönhetik kimagasló élethosszukat és fiatalos aktivitásukat öreg korban is
(Yamori és mtsi., 2009). Adagolás: Napi 1 teáskanálnyit (3 g) fogyasszunk,
folyadékban feloldva. Legjobb étkezéskor. Lehet több részletben is (pl. fél-fél
teáskanállal reggel és este). Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az
egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Taurin por utántöltő -
500g - GAL - 3 g x 166 adag (1 g x 500 adag) A taurint legtöbben a régen
megengedett, magas dózisú koffeint tartalmazó energiaitalokból ismerjük, így az
lehet a benyomásunk, hogy ez valami káros stimuláló hatású anyag. Azonban az
energiaitalokba a túlzott koffein tartalmuk által okozott kellemetlen
mellékhatások enyhítése miatt tették bele anno. Nélküle annyi koffein
kellemetlen hatású lett volna. A taurin egy aminosav szerű organikus sav, mely
az emberi szervezet tömegének kb. 0,1%-át adja ki és kulcsfontosságú szerepet
tölt be szervezetünk egészséges működésének számos területén. Az ember, sok
állattal ellentétben, elvesztette a taurin szintetizáló képességét, így
megfelelő szintjének fönntartásához külső (élelmi) forrására szorulunk. Taurint
kizárólag állati eredetű élelmiszerek tartalmaznak. A tejtermékek alig, a húsok
egy keveset (30-160 mg /100 g), míg az olyan tengeri herkentyűk, mint a rákok,
kagylók és lábasfejűek a húsokénak kb. tízszeresét tartalmazzák (300-900 mg /100
g). Ezek a magas taurin tartalmú élőlények pont azok, melyek őseink számára a
leginkább hozzáférhetőek voltak, hiszen partközelben találhatóak és még csak
kifogni sem kell őket, csak összegyűjtögetni. A biológusok által egyre
elfogadottabb ún. ?Aquatic ape? elmélete szerint ezek voltak főbb táplálékaink
és ezek magas omega-3 DHA tartalma miatt fejlődhetett ekkorára az agyunk. Talán
taurin tartalmuk is hasonlóan fontos tényező lehetett? Bárhogy is, úgy néz ki,
magas taurin tartalmú étrendre vagyunk ?tervezve?. A mai nyugati táplálkozásra a
kagyló, rák napi többszöri fogyasztása nem éppen jellemző, így a taurin
fogyasztás is alacsony (30-400 mg /nap). Az eddigiekből az következik, hogy
taurin pótlásra lenne szükségünk. Ha ez így van, akkor az alacsony taurin
szinttel rendelkező emberek körében magasabb kell legyen a civilizációs
betegségek előfordulása, a magas taurin fogyasztású népcsoportok meg
egészségesebbek kell legyenek. A taurin kiegészítésnek meg csökkentenie kell a
betegségek kockázatát, vagy a már kialakult betegségek tüneteit kell, hogy
enyhítse. Lássuk így van-e? Egy 2009-es tanulmány megállapítása szerint a
taurin, a japánok hosszú életének kulcsa. Egy korábbi 2006-os tanulmányban
szintén azt találták ázsiai országokat vizsgálva, hogy akik vizeletében a
legtöbb taurint mérték, azok a legegészségesebbek és köztük a legritkább a
koszorúér megbetegedések száma. Ezt megerősítette egy friss, 2012-es tanulmány
is, ahol ráadásul azt is észrevették, hogy a magasabb taurin szinttel rendelkező
emberek vérnyomása és testtömeg indexe is alacsonyabb, ahogyan a vérük lipid
profiljuk is jobb. Diabétesz, rák, vese-, szív- és májelégtelenség esetén mind
megfigyelhető a szervezet alacsony taurin szintje. Egy 2012-eben orvosi
szaklapban publikált áttekintés a taurint, a korábbi vélekedésekkel ellentétben
a szervezet egyik legfontosabb, esszenciális elemének tartja, mely optimális
szintje csak magas taurin tartalmú élelmiszerek vagy kiegészítők fogyasztásával
tartható fent. Már egy korábbi, 2002-es, hasonló áttekintés szerint is a taurin
hiány gyakoribb, mint gondolnánk, mert nehezen mérhető és nem tárolódik.
Különösen fontosnak tarják a csecsemők taurin pótlását (ma már jobb bébi
tápszerek tartalmazzák is). Láthatjuk tehát, hogy a szervezet taurin
ellátottsága erősen összefügg a civilizációs betegségek előfordulásával és így a
magasabb taurin tartalmú táplálkozás fontos lenne. Vajon ha csak simán
kiegészítjük táplálkozásunkat taurinnal, annak is hasonló előnyei vannak? Ennek
megválaszolására íme néhány humán klinikai vizsgálat a taurin pótlás hatásairól:
Fogínybetegségek Friss 2014-es vizsgálatban 10 előrehladott állapotú
fogágybetegséggel rendelkezőnek adtak 15 napig napi 500 mg taurint. A betegség
státusza már ilyen rövid idő alatt is javult, pedig 500 mg nagyon kis dózis.
Cukorbetegség: 2010-es vizsgálatban I-es típusú cukorbetegeknek adtak napi 1,5g
taurint, ami már 14 nap után jelentősen javította ereik állapotát. Fogyás
2004-es vizsgálatban elhízott betegeknek napi 3g taurint adtak 7 héten
keresztül. Jelentősen csökkent a testsúlyuk és javultak a vérzsír értékeik.
Dohányosok figyelem! Egy 2003-as vizsgálatban olyan fiatalembereknek adtak napi
1,5g taurint, akiknek erei a dohányzástól már beszűkültek. Már 5 nap után ereik
kitágultak és nem-dohányzókénak az átmérőjével egyeztek meg. Sportteljesítmény A
taurin növeli a sportteljesítményt is (erőt és kitartást egyaránt), miközben véd
a sérülésektől, a sport által oxidatív hatásoktól és az izomláztól is Fülzúgás
Újabban állatkísérletekben sok bíztató eredmény jön a taurin fülzúgást korrigáló
képességéről. Korábban viszont már emberi alanyokon is bizonyította ezt a
hatását. Epe Az epe előállításához nagy mennyiségű taurin szükséges, nélküle nem
tud megfelelően termelődni, így akinek problémája van a zsíros ételek
emésztésével, érdemes lehet pótolnia a taurint. Felhívás: Az étrend-kiegészítők
a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan
élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és
koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy
élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a
hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek
gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL
Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a
fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat,
továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink
hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó
kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s
azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók
tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a
termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő
rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL
termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
Forrásirodalom 1. Cordain et al. The paradoxical nature of hunter-gatherer
diets: meat-based, yet non-atherogenic. European Journal of Clinical Nutrition
(2002) 56, Suppl 1, S42?S52 2. Subramanian Divakaran: ?Taurine: An amino acid
rich in fish meal? VIII. Simposium Internacional Nutrición Acuícola 15-17
Novembre, Universidad Autónoma de Nuevo León 3. Zhao et al., Taurine content in
Chinese food and daily intake of Chinese men. Adv Exp Med Biol. 1998;442:501-5.
4. Aiushin et al.: Taurine and carnosine in tissues of Pacific mollusks. Vopr
Pitan. 1997;(6):6-8. 5. Subramanian Divakaran: ?Taurine: An amino acid rich in
fish meal? VIII. Simposium Internacional Nutrición Acuícola 15-17 Novembre,
Universidad Autónoma de Nuevo León 6. Rana SK and Sanders TA. Taurine
concentrations in the diet, plasma, urine and breast milk of vegans compared
with omnivores. Br J Nutr.1986 Jul;56(1), 17-27. 7. Laidlaw SA, Grosvenor M,
Kopple JD (1990). The taurine content of common foodstuffs. JPEN J Parenter
Enteral Nutr. 1990 Mar-Apr;14(2):183-8 8. Yamori Y, Liu L, Mori M, et al.
Taurine as the nutritional factor for the longevity of the Japanese revealed by
a world-wide epidemiological survey. Adv Exp Med Biol. 2009;643:13-25. 9. Yamori
Y. Food factors for atherosclerosis prevention: Asian perspective derived from
analyses of worldwide dietary biomarkers. Exp Clin Cardiol.2006
Summer;11(2):94-8. 10. Murakami S. Taurine and atherosclerosis. Amino Acids.2012
Dec 8. 11. Franconi F, Bennardini F, Mattana A, et al. Plasma and platelet
taurine are reduced in subjects with insln-dependent diabetes mellitus: effects
of taurine supplementation. Am J Clin Nutr.1995 May;61(5):1115-9. 12. Birdsall
TC. Therapeutic applications of taurine. Altern Med Rev. 1998 Apr;3(2):128-36.
13. Stapleton PP, O?Flaherty L, Redmond HP, Bouchier-Hayes DJ. Host defense?a
role for the amino acid taurine? J Parenter Enteral Nutr. 1998
Jan-Feb;22(1):42-8. 14. Lourenço R, Camilo ME. Taurine: a conditionally
essential amino acid in humans? An overview in health and disease. Nutr Hosp.
2002 Nov-Dec;17(6):262-70. 15. Ripps H, Shen W. Review: Taurine: A ?very
essential? amino acid. Mol Vis. 2012;18:2673-86. Epub Nov 12, 2012 16. Lourenço
R, Camilo ME. Taurine: a conditionally essential amino acid in humans? An
overview in health and disease. Nutr Hosp. 2002 Nov-Dec;17(6):262-70 17. Sree et
al.: Evaluation of the efficacy of taurine as an antioxidant in the management
of patients with chronic periodontitis. Dent Res J (Isfahan). 2014
Mar;11(2):228-33. 18. Moloney MA, Casey RG, O?Donnell DH, Fitzgerald P, Thompson
C, Bouchier-Hayes DJ. Two weeks taurine supplementation reverses endothelial
dysfunction in young male type 1 diabetics. Diab Vasc Dis Res. 2010
Oct;7(4):300-10. 19. Moloney MA, Casey RG, O?Donnell DH, Fitzgerald P, Thompson
C, Bouchier-Hayes DJ. Two weeks taurine supplementation reverses endothelial
dysfunction in young male type 1 diabetics. Diab Vasc Dis Res. 2010
Oct;7(4):300-10. 20. Fenessy et al., Taurine and vitamin C modify monocyte and
endothelial dysfunction in young smokers. Circulation. 2003 Jan 28;107(3):410-5.
21. Zhang M, Izumi I, Kagamimori S, et al. Role of taurine supplementation to
prevent exercise-induced oxidative stress in healthy young men. Amino Acids.2004
Mar;26(2):203-7. 22. Balshaw TG, Bampouras TM, Barry TJ, Sparks SA. The effect
of acute taurine ingestion on 3-km running performance in trained
middle-distance runners. Amino Acids.2013 Feb;44(2):555-61.40. Goodman CA, H 23.
Dawson R, Jr., Biasetti M, Messina S, Dominy J. The cytoprotective role of
taurine in exercise-induced muscle injury. Amino Acids.2002 Jun;22(4):309-24.
24. Hu YH, Lin CL, Huang YW, Liu PE, Hwang DF. Dietary amino acid taurine
ameliorates liver injury in chronic hepatitis patients. Amino Acids.2008
Aug;35(2):469-73. 25. Liu HY, Gao WY, Wen W, Zhang YM. Taurine modulates calcium
influx through L-type voltage-gated calcium channels in isolated cochlear outer
hair cells in guinea pigs. Neurosci Lett. 2006 May 15;399(1-2):23-6. 26. Liu HY,
Chi FL, Gao WY. Taurine attenuates aminoglycoside ototoxicity by inhibiting
inducible nitric oxide synthase expression in the cochlea. Neuroreport.2008 Jan
8;19(1):117-20. 27. Brozoski TJ, Caspary DM, Bauer CA, Richardson BD. The effect
of supplemental dietary taurine on tinnitus and auditory discrimination in an
animal model. Hear Res. 2010 Dec 1;270(1-2):71-80. 28. Liu HY, Chi FL, Gao WY.
Taurine modulates calcium influx under normal and ototoxic conditions in
isolated cochlear spiral ganglion neurons. Pharmacol Rep. 2008
Jul-Aug;60(4):508-13. 29. Davies E, Donaldson I. Tinnitus, membrane stabilizers
and taurine. Practitioner.1988 Oct 22;232(1456 ( Pt 2)):1139.
Adatlap
Ár: | 4.131 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.11 |
Eddig megtekintették 63 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Taurin por utántöltő - 500g - GAL" című hirdetést látja. (fent)