Betöltés...

Sertéskollagén peptidek por - 300g - GAL

Sertéskollagén peptidek - 300g - GAL A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy
mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr,
csont és porc elfogyasztásával (pl csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk
sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az emésztés
során kisebb alkotóira, peptidekre, majd egy része utána aminosavakra bomlik,
így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását.
Termékünkben a kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz elő van
emésztve, hidrolizálva van. Így a felszívódása már jó és az emésztésünket sem
terheli. Ez az emésztést már alig igénylő kollagén peptid (hidrolizált kollagén)
segíti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését és az ízületek megfelelő
működésétét, hajlékonyságát. A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak kollagén
peptidek fogyasztásával kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból
fogyasztott) kollagén esetében nem. (Fontos megjegyezni azonban a gyomor- és
bélnyálkahártyára a táplálékból származó, nem előemésztett kollagén a jó hatású
egyes szakemberek szerint). Adagolás: Napi 10g (1 púpozott evőkanál) fogyasztása
javasolt napi 1 vagy 2 alkalommal. Íze nincsen, de enyhe szaga miatt érdemes
narancslébe, kakaóba vagy pl. tejszínes-vaníliás italba keveri, melyek remekül
elfedik azt. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tárolandó. Sertéskollagén peptidek - 300g - GAL Az
emlősök szervezetét felépítő fehérjék legnagyobb részét kollagén típusú fehérjék
adják, hiszen a bőr, csont, ízületek, erek, kötőszövetek és különböző szervek
jelentős részét ezek alkotják. Idáig a kollagén típusú fehérjék 28 fajtáját
azonosították, azonban a szervezetet alkotó kollagének 90%-át egyetlen típus
adja, az I-es típusú kollagén fehérje. A kollagén-fehérjék a többi fehérjétől
főleg nagyságukban és aminosav-összetételükben különböznek. Ezek szervezetünk
legnagyobb méretű fehérjéi. Aminosav-összetételük pedig a többi fehérjéétől
abban különbözik, hogy glicin-tartalmuk nagyon magas (~35%), sokkal alacsonyabb
az ún. elágazó láncú aminosav-tartalmuk (BCAA: leucin, izoleucin, valin), nem
tartalmaznak triptofánt, és cisztein- és metionin-tartalmuk is jóval
alacsonyabb. Ezek óriási jelentőségéről hamarosan szó lesz. A modern nyugati
táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a kollagén-fehérjék, hiszen
fehérjeforrásaink nagy része színhúsokból származik, és nem a kollagén-tartalmú
állati részekből (csont, bőr, ízületek, stb.). Persze, hisz pacalt, kocsonyát,
csontlevest, körömpörköltet és hasonlókat manapság egyre ritkábban eszünk. Nagy
hiba! Mivel az állati szervezet fehérje-tartalmának is jelentős része
kollagén-fehérje, és az őseink illetve a mai vadászó-gyűjtögető népek
fehérje-bevitelének szinte teljes egésze állati eredetű, ezért logikus, hogy a
fehérje-bevitelük komoly hányada kollagén típusú kellett hogy legyen. Őseink és
a mai vadászó-gyűjtögető népek hasznosítottak mindent az állatból, nemcsak a
húsát ették meg. Ebből számomra az következik, hogy evolúciónk során a magas
kollagénfehérje-fogyasztáshoz adaptálódtunk, ez számunkra az egészséges. Ha az
elfogyasztott fehérjéknek csak csekély mennyisége kollagén-természetű, az idegen
a szervezetünk számára, és problémákat kell hogy okozzon. A következőkben e
sejtést próbálom alátámasztani. A csökkentett kalóriabevitellel (CR = Calorie
Restriction) állatokon jelentős élethossz-növekedést és csökkent
betegségkockázatot lehet elérni. Állatok esetén ezt könnyű volt megállapítani.
Egyszerűen kevesebb ételt adtak a kísérleti állatoknak, és megnézték, hogy a
kontrollcsoporthoz képest mennyivel éltek tovább, mennyivel kevesebb betegség
fordult elő. Embernél ilyen kísérletet csinálni ugye elég problémás. Ezért ott
csak különböző mutatókat tudnak vizsgálni, amelyekből következtetéseket tudnak
levonni. A CR élethosszra és egészségre gyakorolt pozitív hatását a kutatók
jelentős mértékben tulajdonítják a CR következtében csökkenő IGF-1-, tehát az
inzulinutánzó növekedési faktor-, és a növekvő IGFBP-3-szintnek, utóbbi az
IGF-1-et megkötő és káros hatásait semlegesítő fehérje. Humán CR-vizsgálatokból
2008-ig csupán rövidtávú kísérleteket rendeztek meg (pár hét - hónap). Ezekben
rendre megállapították, hogy embereknél is csökken az IGF-1-szint, tehát a CR
hatásosnak bizonyul. 2008-ban azonban megszületett az eredménye az első olyan
vizsgálatnak, ahol hosszútávon vizsgálták a CR hatásait embereken. Itt azt
vették észre, hogy a CR embereken 3 hónapig eredményez csak csökkent
IGF-1/IGFBP-3-arányt, utána az növekedni kezd. Ugyanakkor a magas kalória-,
szénhidrát-, és alacsony fehérjebevitellel rendelkező vegán csoport
IGF-1/IGFBP-3-aránya hosszútávon is alacsony marad. A CR-csoport néhány tagját
megkérték, hogy miután az IGF-1/IGFBP-3-arányuk visszaállt az eredeti, magas
értékre, úgy folytassák a CR-diétájukat, hogy a fehérjebevitelüket a vegán
csoporthoz hasonlóan alacsony szinten tartják. Ennek hatására újra
visszacsökkent az arány a kedvező szintre. A kutatók megállapítása, hogy az
állatoknál tapasztaltakkal ellentétben a CR emberek esetében növekvő élethosszt
csak akkor eredményez, ha a fehérjebevitel is korlátozva van (~ 0,8
g/testsúly-kg), nemcsak a kalória. Egy másik, 2012-es vizsgálatban
megállapították, hogy egy ún. mTORC fehérje-komplexet erősen, direkt módon
aktiválják az ún. BCAA aminosavak, főleg a leucin. Ezek az aminosavak a
tejfehérjékben és a húsokban találhatóak csak meg nagy mennyiségben. Az mTORC
fokozott aktivitása azért akkora probléma, mert mind az IGF-1, mind az inzulin
ezen keresztül fejtik ki negatív hatásaik nagy részét. Az mTORC aktivitását
fokozza az IGF-1 és az inzulin is. Éppen ezért nem jó, ha ezek szintje magas. A
fokozott mTORC-aktivitás csökkenti az élethosszt, és fokozza a civilizációs
betegségek kockázatát. Ma már fejlesztenek is az mTORC aktivitása gátlásának
elvén alapuló rák- és szívrohamellenes gyógyszereket. A kutatók megállapítása,
hogy egy húsokat nélkülöző, zöldségeken és komplex szénhidrátokon alapuló
paleolitszerű diéta lenne a legmegfelelőbb! Megrendezésre kerültek olyan
állatkísérletek is, ahol az állatoktól megvontak egyes aminosavakat. Mind a
metionin, mind a triptofán megvonásával nőtt az állatok élethossza, holott nem
csökkentették a kalóriabevitelüket! Mindez alátámasztja a kollagén-fehérjék
túlsúlyának fontosságát. Miért is? Ahogyan a cikk elején már írtam, a
kollagén-fehérjék alig tartalmazzák a problémás aminosavakat (BCAA-k, triptofán,
metionin), míg a húsok és tejfehérjék bővelkednek bennük. A mai
vadászó-gyűjtögetők és őseink jóval több fehérjét esznek/ettek, mint 0,8
g/testsúly-kg, amit a 2008-as kutatás ajánl, és nem kivitelezhető egy szinte
csak zöldség alapú diéta sem, amit a 2012-es tanulmány ajánl. Ilyen alacsony
fehérjebevitel amúgy sem egészséges hosszútávon; az izom sorvadásához, az
immunrendszer gyengüléséhez, és akár a csontsűrűség csökkenéshez is vezethet
közvetve. A kollagén-fehérjék tehát csökkentik az mTORC aktivitását, és segítik
csökkenteni a triptofán és metionin szintet is. Mindezek jobb egészséghez és
hosszabb élethez vezetnek. Sőt, egy újabb, 2014-es kutatás már arra is enged
következtetni, hogy még az IGF-1-szint is csökkenthető a segítségével
mellékhatások nélkül, ami szintén növeli az élethosszt. Ehetünk sok fehérjét
tehát, de vigyázzunk, hogy fehérjebevitelünknek csak kb. a fele legyen színhús,
a többi pedig kollagén-típusú fehérjéket tartalmazó állati részekből származzon
(vagy kollagén-kiegészítőkből). Lássuk akkor most mire is jó a közvetlen
kollagén kiegészítés! Elöljáróban fontos tisztázni, hogy a normál étkezési
zselatint (ahogyan pl. a kocsonyát is) óriás méretű fehérjék alkotják, amelyek
alig emészthetőek. A kutatásokban kizárólag előemésztett (hidrolizált)
zselatint/kollagént használtak (többnyire italba keverhető por formájában). Ezek
kollagén peptideket, és nem egész fehérjéket tartalmaznak. A normál zselatinról
nem tudni, használ-e. Mire jók tehát a kollagén peptidek: Bőr és haj Csökkenti a
nagyobb ráncok mélységét, és megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat
segít eltünteti. Fokozza a bőr hidratáltságát és feszességét. Fokozza a bőr
kollagén- és elasztin-tartalmát, így a rugalmasságát. Növeli a bőrben mért
hemoglobinszintet, tehát javítja a mikrocirkulációt. Csökkenti az arcbőr
zsírosságát, így az akné előfordulását, súlyosságát. Vastagabb, sűrűbb hajhoz,
gyorsabb hajnövekedéshez segít. Csökkenti a szeborreát (a hajzsírosodást és a
korpásodást). Csökkenti a diffúz és férfias típusú hajhullást (férfiaknál és
nőknél is). Továbbiak: Csökkenti az ízületi fájdalmakat. Fokozza az alvás
hatékonyságát (a glicin-tartalma miatt). Fokozza a tanulási képességet, az
emlékező-, felidéző-képességet stimuláció nélkül (glicin). Fokozza a nagyagyban
az új idegsejtek termelődését (erre csak egérkísérletet végeztek). Segíti
csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer által termelt hormonok
kiegyensúlyozása által. Fokozza a perifériális keringést (fejbőr és ujjak).
Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós
szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend
kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy
egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy
kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem
gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek
kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk. Felhasznált
szakirodalom: 1. Sylvie Ricard-Blum: The Collagen Family. Cold Spring Harb
Perspect Biol. 2011 Jan; 3(1): a004978. 2. Szpak, Paul (2011). Fish bone
chemistry and ultrastructure: implications for taphonomy and stable isotope
analysis. Journal of Archaeological Science 38 (12): 3358?3372. 3. Fontana et
al. (Long-term effects of calorie or protein restriction on serum IGF-1 and
IGFBP-3 concentration in humans. Aging Cell. 2008 Oct; 7(5): 681?687. 4. Bodo
Melnik: Dietary intervention in acne - Attenuation of increased mTORC1 signaling
promoted by Western diet. Dermatoendocrinol. 2012 Jan 1; 4(1): 20?32. 5.
Trepanowski et al.: Impact of caloric and dietary restriction regimens on
markers of health and longevity in humans and animals: a summary of available
findings. Nutrition Journal 2011, 10:107 6. C.Y. Ewald et al.,
?Dauer-independent inuln/IGF-1-signalling implicates collagen remodelling in
longevity,? Nature, doi:10.1038/nature14021, 2014. 7. Proksch et al.: Oral
intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and
increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(3):113-9. 8.
Schwartz et al.: Ingestion of BioCell Collagen(®), a novel hydrolyzed chicken
sternal cartilage extract; enhanced blood microcirculation and reduced facial
aging signs . Clin Interv Aging. (2012) 9. Kantor, I et al. 2002. Results of a
Study Evaluating the Use of a Dietary Supplement Formula in the Management of
Age-Related Skin Changes in Women with Moderate to Severe Wrinkling of the
Periorbital Area. Journal of the American 10. Nutraceutical Asscociation. Vol 5,
No.2 11. DERMSCAN study, 2008, Lyon France. Cutaneous properties of hydrolyzed
collagen 12. Ito et al.: Sebum secretion-blocking composition, and food or
beverage containing same. US 8,969,523 B2 (2015 március 3.) 13.
MorgantiP.,RandazzoS.D.,BrunoC,(1982)effectofgelatincysteineonhairafterathreemonthstreatment?,
J.Soc.Cosmet.Chemists33,95. 14.
RandazzoS.D.,MorgantiP.,(1982)titled:Theinfluenceofgelatincysteinesupplementationontheaminoacidscompositionofhumanhair,acceptedforpresentationonXVIintern.CongressofDermatology
May23-28Tokyo. 15. Morganti P., Bruno C. Colelli G (1983) Geltina-cistina.
Cheratogenesies trutturapilifcra Boil, Soc, It. Biol.Sper 59:20. 16. M.P. DE
Padova, A. TOSTI, titled: ?Gelatin -Cyctine in Seborrheic Alopecia?, department
of dermatology university of Bologna ?Italy, February 15, 1985. J Appl. Cosmetol
1968;4;55-60 (April/June 1986). 17. Morganti P., G. Fabrizl. B james, C. Bruno,
titled: ?Effect of gelatin-cystine and serenoa repens extract on free radicals
level and hair growth?, Presented at Singapore clinical dermatology 2000
?Singapore 18-20 June, 1998 18. Pam Z., Wikonkal N., Pam N., -15th Annual
Meeting of the European Hair Research Society (EHRS) , Jerusalem, Israel, July
6-9, 2011. 19. Benito-Ruiz et al.: A randomized controlled trial on the efficacy
and safety of a food ingredient, collagen hydrolysate, for improving joint
comfort. International Journal of Food Sciences and Nutrition, 2009, Vol. 60,
No. s2 : Pages 99-113 20. Schauss et al.: Effect of the novel low molecular
weight hydrolyzed chicken sternal cartilage extract, BioCell Collagen, on
improving osteoarthritis-related symptoms: a randomized, double-blind,
placebo-controlled trial. J Agric Food 21. Chem. 2012 Apr 25;60(16):4096-101.
22. Jing et al. 2014. 23. Bannai M, Kawai N. New therapeutic strategy for amino
acid medicine: glycine improves the quality of sleep. J Pharmacol Sci.
2012;118(2):145-8. 24. File et al.: Beneficial effects of glycine (bioglycin) on
memory and attention in young and middle-aged adults. J Clin Psychopharmacol.
1999 Dec;19(6):506-12. 25. Kakoi C. et al.: Collagen peptides enhance
hippocampal neurogenesis and reduce anxiety related behavior in mice . Biomed
Res. (2012) 26. Rubio et al.: Oral ingestion of a hydrolyzed gelatin meal in
subjects with normal weight and in obese patients: Postprandial effect on
circulating gut peptides, glucose and inuln. Eat Weight Disord. 2008
Mar;13(1):48-53. 27. THE SPECIFIC DYNAMIC ACTION OF GELATIN HYDROLYSATES by
DAVID RAPPORT, From the Department of Physiology, Western Reserve University
Medical School, Cleveland. Received for publication, October 8, 1926. Published
the American Society 28. of Biological Chemists, Inc., Vol 71. p. 75-86 in
English.

Tovább
Adatlap
Ár: 4.221 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.05.05
Eddig megtekintették 38 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Sertéskollagén peptidek por - 300g - GAL
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Sertéskollagén peptidek por - 300g - GAL" című hirdetést látja. (fent)



Komplex étrend-kiegészítő csomag a babavárás előtti, alatti és utáni időszakra egyaránt, egy tasak egy napi adagnak felel meg. A napi adagban ideális mennyiségben és arányban vannak olyan összetevők, amelyek bevitele ajánlott már a teherbeesés előtti időszaktól kezdve egészen a szoptatás végéig....

Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem