Glicin por - 250g - GAL
Glicin por - 250g - GAL Optimális vércukorszint, fiatal bőr, pihentető alvás; a
glicin természetesen és egészségesen édesít. A glicin egy természetes aminosav,
mely nagy mennyiségben található meg a kollagénben. Mellékíz mentes édes íze
miatt ételek/italok édesítésére is alkalmas. Hőálló, így süteményekbe és forró
italokba is alkalmazható. Édessége kb a normál kristálycukoréval megegyező. A
glicin a kollagén típusú fehérjékben legnagyobb mennyiségben előforduló
aminosav. Más fehérjeforrásokban csak kis mennyiségben fordul elő. Manapság
sokkal kevesebb kollagén típusú fehérjét fogyasztunk mint őseink, hiszen a
körömpörkölt, csontlé, kocsonya, pacal és hasonló ételek nem túl divatosak már.
Jelentősen eltolódott tehát a fehérjebevitelünkből származó aminosavak aránya.
(Például csökkent a glicin a többihez képest.) Evolúciónk során nem ez volt a
jellemző, így felmerül a gyanú, hogy ennek káros következményei lehetnek. A
glicinpótlás előnyös hatásai is ezt a sejtést erősítik. Adagolás: Elalvás előtt
1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon fel 1 púpos teáskanálnyit és lassan
kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt étkezések után is egy
keveset (1 csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha
étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után
fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának
kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba elkeverhető, süteményekbe is
süthető. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a port vesszük a
szánkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes). Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől
elzárva tárolandó. Glicin por - 250g - GAL Optimális vércukor A glükóz (és így a
szénhidrátok) vércukorszintet megemelő hatását jelentősen mérsékli. Fokozza az
inzulin hatékonyságát, azonban az inzulin szintet szinte egyáltalán nem emeli,
ellenben a jótékony hatású glükagon szintjén igen, ami az inzulin ?ellenlábasa?.
Csökkenti az inzulin-rezisztencia esetén megfigyelhető magas vérzsír szintet is.
Bőr A bőrünk jelentős mennyiségű kollagént tartalmaz, így glicint is. A kollagén
peptidek ráncainkat csökkentő, bőrünk rugalmasságát növelő és hidratáló,
bőrfiatalító hatása jól ismert és sokat kutatott. A kollagén pedig hatását
nagyrészt a magas glicin tartalmának köszönheti. A kollagén, glicin, C-vitamin,
szőlőhéj- és magkivonat valamint a bioflavonoidok remek kombináció lehet, ha
bőrünk fiatalságára belsőleg gondolunk. Idegrendszer Kis mennyisége fokozza az
éberséget és az agyi mikrokapillárisok keringését. Emellett depresszió,
skizofrénia és OCD (kényszerbetegség) kezelésére is hatásos megoldás, a
különböző kísérletek szerint. Méregtelenítés Ezzel kapcsolatban csak állatokon
végzett kísérletek vannak, de ezen kutatások alapján a máj és vese funkcióját
javítja, fokozza a glutation nevű, erős méregtelenítő és antioxidáns hatású
anyag termelődését. Alvás Több kutatás is foglalkozott a glicin alvásra
gyakorolt hatásával emberek esetén. A megállapítások közé tartozik, hogy a
lefekvés előtt elfogyasztott glicin (3 gramm elszopogatva) javítja az alvás
minőséget, gyorsítja az elalvást, valamint enyhíti a túl korai ébredést és
kevesebb alvás esetén is kipihentebbek leszünk. (Hat óra alvás glicinnel sokszor
jobb alvásminőséget eredményezett, mint nyolc óra alvás glicin nélkül.) A glicin
édesítőszernek is kiváló! Nincs mellékíze, hőálló, a cukorral nagyjából
megegyező édesítő hatása van. A polialkoholokkal (pl.: xilit/nyírfacukor,
maltit, eritrit) szemben nem okoz bélrendszeri problémákat senkinél. Nem veri át
a szervezetet, mert az édes íze mögött nem üres kalória van, ahogy a legtöbb
édesítő esetében, hiszen a glicin fehérje és akként is kezeli szervezetünk. (Az
édes íz cukorforrást jelent a szervezetnek és a glicinből szükség esetén a
szervezet valóban képes cukrot előállítani, így nem okoz hypoglikémiát.) A
túlzott vércukor emelkedést gátló hatása miatt pedig különösen jó ?
szénhidrátokat amúgy is nagy mennyiségben tartalmazó ? sütik és hasonlók
édesítésére, hiszen azok hirtelen vércukor növelő hatását kordában tartja.
Élethosszabbító hatás Egérkísérletekben a csökkent kalóriabevitel ? normál
hasznos mikro/makro tápanyag bevitel mellett ? hatásosan növeli az egerek
életének hosszát. Ennek hatását már majmokon is igazolták és részben embereken
is. (Természetesen élethosszig tartó kalóriamegvonásos kísérletet embereken
etikai okokból nem lehet végezni, így csak pl. az ún. telomerek hosszának
méréséből következtettek emberek esetében.) A kalóriamegvonásnál is hosszabb
élethosszt (+40%) tudtak elérni egérkísérletekben, a metionin nevű aminosav
bevitelének korlátozásával. Később hasonló eredményt értek el úgy is, ha az
egerek táplálkozását nagy mennyiségű glicinnel egészítették ki. Ez azért van,
mert a glicin korlátozza a táplálékból a metionin hasznosulását, így
kiegyensúlyozza a fehérjékből felszívódó aminosav arányát a vérben. Emberek
esetében még nem vizsgálták, de feltételezhetően szintén hatásos. Mivel a
legtöbb ételben sok metionin található, ezért a gyakorlatban nehezen
kivitelezhető a metionin csökkentett diéta. Azonban az étkezés után
elfogyasztott glicin (pl. a glicinnel édesített desszert vagy ital) szimulálja a
metionin csökkentett, élethosszabbító hatású diétát, hiszen a glicin korlátozza
a metionin felszívódását. Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is
érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a
hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában
tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással
rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos
állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s
nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech
Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek
jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a
gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink
hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó
kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s
azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók
tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a
termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő
rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL
termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
glicin természetesen és egészségesen édesít. A glicin egy természetes aminosav,
mely nagy mennyiségben található meg a kollagénben. Mellékíz mentes édes íze
miatt ételek/italok édesítésére is alkalmas. Hőálló, így süteményekbe és forró
italokba is alkalmazható. Édessége kb a normál kristálycukoréval megegyező. A
glicin a kollagén típusú fehérjékben legnagyobb mennyiségben előforduló
aminosav. Más fehérjeforrásokban csak kis mennyiségben fordul elő. Manapság
sokkal kevesebb kollagén típusú fehérjét fogyasztunk mint őseink, hiszen a
körömpörkölt, csontlé, kocsonya, pacal és hasonló ételek nem túl divatosak már.
Jelentősen eltolódott tehát a fehérjebevitelünkből származó aminosavak aránya.
(Például csökkent a glicin a többihez képest.) Evolúciónk során nem ez volt a
jellemző, így felmerül a gyanú, hogy ennek káros következményei lehetnek. A
glicinpótlás előnyös hatásai is ezt a sejtést erősítik. Adagolás: Elalvás előtt
1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon fel 1 púpos teáskanálnyit és lassan
kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt étkezések után is egy
keveset (1 csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha
étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után
fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának
kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba elkeverhető, süteményekbe is
süthető. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a port vesszük a
szánkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes). Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől
elzárva tárolandó. Glicin por - 250g - GAL Optimális vércukor A glükóz (és így a
szénhidrátok) vércukorszintet megemelő hatását jelentősen mérsékli. Fokozza az
inzulin hatékonyságát, azonban az inzulin szintet szinte egyáltalán nem emeli,
ellenben a jótékony hatású glükagon szintjén igen, ami az inzulin ?ellenlábasa?.
Csökkenti az inzulin-rezisztencia esetén megfigyelhető magas vérzsír szintet is.
Bőr A bőrünk jelentős mennyiségű kollagént tartalmaz, így glicint is. A kollagén
peptidek ráncainkat csökkentő, bőrünk rugalmasságát növelő és hidratáló,
bőrfiatalító hatása jól ismert és sokat kutatott. A kollagén pedig hatását
nagyrészt a magas glicin tartalmának köszönheti. A kollagén, glicin, C-vitamin,
szőlőhéj- és magkivonat valamint a bioflavonoidok remek kombináció lehet, ha
bőrünk fiatalságára belsőleg gondolunk. Idegrendszer Kis mennyisége fokozza az
éberséget és az agyi mikrokapillárisok keringését. Emellett depresszió,
skizofrénia és OCD (kényszerbetegség) kezelésére is hatásos megoldás, a
különböző kísérletek szerint. Méregtelenítés Ezzel kapcsolatban csak állatokon
végzett kísérletek vannak, de ezen kutatások alapján a máj és vese funkcióját
javítja, fokozza a glutation nevű, erős méregtelenítő és antioxidáns hatású
anyag termelődését. Alvás Több kutatás is foglalkozott a glicin alvásra
gyakorolt hatásával emberek esetén. A megállapítások közé tartozik, hogy a
lefekvés előtt elfogyasztott glicin (3 gramm elszopogatva) javítja az alvás
minőséget, gyorsítja az elalvást, valamint enyhíti a túl korai ébredést és
kevesebb alvás esetén is kipihentebbek leszünk. (Hat óra alvás glicinnel sokszor
jobb alvásminőséget eredményezett, mint nyolc óra alvás glicin nélkül.) A glicin
édesítőszernek is kiváló! Nincs mellékíze, hőálló, a cukorral nagyjából
megegyező édesítő hatása van. A polialkoholokkal (pl.: xilit/nyírfacukor,
maltit, eritrit) szemben nem okoz bélrendszeri problémákat senkinél. Nem veri át
a szervezetet, mert az édes íze mögött nem üres kalória van, ahogy a legtöbb
édesítő esetében, hiszen a glicin fehérje és akként is kezeli szervezetünk. (Az
édes íz cukorforrást jelent a szervezetnek és a glicinből szükség esetén a
szervezet valóban képes cukrot előállítani, így nem okoz hypoglikémiát.) A
túlzott vércukor emelkedést gátló hatása miatt pedig különösen jó ?
szénhidrátokat amúgy is nagy mennyiségben tartalmazó ? sütik és hasonlók
édesítésére, hiszen azok hirtelen vércukor növelő hatását kordában tartja.
Élethosszabbító hatás Egérkísérletekben a csökkent kalóriabevitel ? normál
hasznos mikro/makro tápanyag bevitel mellett ? hatásosan növeli az egerek
életének hosszát. Ennek hatását már majmokon is igazolták és részben embereken
is. (Természetesen élethosszig tartó kalóriamegvonásos kísérletet embereken
etikai okokból nem lehet végezni, így csak pl. az ún. telomerek hosszának
méréséből következtettek emberek esetében.) A kalóriamegvonásnál is hosszabb
élethosszt (+40%) tudtak elérni egérkísérletekben, a metionin nevű aminosav
bevitelének korlátozásával. Később hasonló eredményt értek el úgy is, ha az
egerek táplálkozását nagy mennyiségű glicinnel egészítették ki. Ez azért van,
mert a glicin korlátozza a táplálékból a metionin hasznosulását, így
kiegyensúlyozza a fehérjékből felszívódó aminosav arányát a vérben. Emberek
esetében még nem vizsgálták, de feltételezhetően szintén hatásos. Mivel a
legtöbb ételben sok metionin található, ezért a gyakorlatban nehezen
kivitelezhető a metionin csökkentett diéta. Azonban az étkezés után
elfogyasztott glicin (pl. a glicinnel édesített desszert vagy ital) szimulálja a
metionin csökkentett, élethosszabbító hatású diétát, hiszen a glicin korlátozza
a metionin felszívódását. Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is
érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a
hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában
tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással
rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos
állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s
nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech
Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek
jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a
gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink
hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó
kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s
azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók
tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a
termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő
rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL
termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
Adatlap
Ár: | 2.066 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 36 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Glicin por - 250g - GAL" című hirdetést látja. (fent)