K-komplex+D3 vitamin forte cseppek - 20ml - 60adag - GAL
K2+D3 vitamin forte cseppek - 20ml - 60adag - GAL Fönntartható gazdaságból
származó MCT-olajban oldva, bioaktív MK-7-es, természetes ?transz-? formában. K
vitamin és D vitamin. GAL K2-D3 vitamin, 1000 mcg K-komplex + 4000 NE D3 x 60
adag D3-, K1- és K2-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel.
Termékünk a megfelelő felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében
RSPO-minősítésű (fenntartható gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- és
kókuszolajból nyert MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes
formájukban, azaz D3-vitamint, K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es
szója allergént sem tartalmazó változatát. (Egyes termékek a K2 MK-7-nek a nem
természetes, kevésbé hatásos ?cisz-? formáját is tartalmazzák, a GAL K2+D3 Forte
csak a hatásos, természetes ?transz-? formáját.) Adagolás: Napi 12 csepp
fogyasztását javasoljuk közvetlen szájba cseppentve vagy az ételhez keverve.
Legjobb a nap első étkezésekor fogyasztani. Folyadékba ne keverje! Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől
elzárva tárolandó. K2+D3 vitamin forte cseppek - 20ml - 60adag - GAL
Terméktulajdonságok: - Allergénmentes - Gluténmentes - Tojásmentes -
Szójaallergén-mentes - Tejtermék- és laktózmentes - Kén-dioxid-mentes -
Cukormentes - GMO-mentes - Vegetáriánus - RSPO minősített MCT - FSC minősített
papír-alapanyag (CO31340) - Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás -
100%-ban újrahasznosítható csomagolás Miért fontos a K2- és D3-vitaminokat
együtt szedni? A K2-vitamin talán legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy
képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda
épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és fogakba), és ne oda, ahol árt
(lágyszövetek, vesék, erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is igazolta, hogy a
K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a
csontritkulás előfordulása, míg a kalciumfogyasztással arányosan növekszik e
betegségek száma, de csak K2-vitamin hiány esetén (azaz szinte mindig). K2
hiányában az elfogyasztott kalcium tehát kifejezetten káros! Ha a D3- és
K2-vitamin bevitelünk megfelelő, akkor az egészséges mértékűnek tartott
kalciumfogyasztás töredéke mellett is több kalciumhoz jut szervezetünk, ugyanis
sokkal jobban hasznosítjuk. A mai a vadászó-gyűjtögető népek kalciumfogyasztása
is veszélyesen alacsonynak tűnik, mégis nekik vannak a legerősebb csontjaik és
fogaik még öregkorukban is. Így van ez, hiszen K2- és D3-ellátottságuk viszont
jó. Bár a D3-vitamint túladagolni nehéz, az esetleges túladagolás káros
következményeit (túl magas kalciumszint a vérben, illetve annak lerakodása) a
K1- és különösen a K2-vitamin megakadályozza, és mivel a K-vitaminok a D3
hatását is segítik, érdemes mindig K1- és K2-vitamint is szedni mellette. Így
sem magas kalciumfogyasztású táplálkozás nem árthat, sem az esetlegesen túl sok
D3, ellenben ezek pozitív hatásait fokozza! Bizonyított, hogy a K-vitaminokat
túladagolni lehetetlen, a feleslegesen bevitt mennyiség egyszerűen csak nem
hasznosul. A XX. század első felében élt egy híres fogorvos, Dr. Weston Price,
aki másfél évtizedig volt az Amerikai Fogorvosok Szövetsége kutatási osztályának
elnöke. Vallásos ember volt, és nem fért a fejébe, hogyan teremthette Isten a
fogakat ilyen tökéletlenre, hogy már gyermekkorban lyukadjanak, és felnőtt korra
már foghíjasak legyünk. Körbeutazta hát a világot, tanulmányozva sok
népcsoportot, akiknek nagyon egészséges fogazatuk volt. Észrevette, hogy sok
helyen még az öregeknek is teljesen egészséges fogazatuk van, holott még csak
fogat sem mosnak! Ezen felül észrevette azt is, hogy azoknak a fogazata, akik
sok olyan vajat fogyasztanak, amely lucernát vagy más magas K1-vitamin tartalmú
füvet legelő állatok tejéből készül, épségében kiemelkedő. Végül arra jött rá,
hogy az általa megfigyelt, jó fogazatú, vadászó-gyűjtögető népek táplálkozásában
és a magas K-vitamin tartalmú füvet legelő tehenek tejéből készült vajban van
egy anyag, ami a jó fogazatukért felelős. Ekkoriban még nem tudta ezt pontosan
beazonosítani, így ?Aktivátor-X??nek nevezte el, s elkezdte vizsgálgatni a
különböző vajak Aktivátor-X tartalmát. Végül készített egy ebben gazdag
vajkivonatot, amit aztán elkezdett használni a praxisában, illetve iker- és
testvérpároknak adagolta születésüktől (egyikük kapta, másikuk nem). Azoknak,
akik kapták, kerekebb, szimmetrikusabb arcuk fejlődött, szép, rendezett foguk
lett. Azoknál, akik nem kapták, gyakran hosszúkásabb, kevésbé szimmetrikus
arcszerkezetük és keskeny orruk (orrsövényferdülés) fejlődött, és gyakran
fogszabályozásra szorultak. A praxisában meg azt vette észre, hogy ezzel a
vajkivonattal képes volt gyerekeken 6 hónapnyi kezeléssel, fúrás nélkül kezelni
szuvas fogakat. Új dentin-réteg alakult ki, és a szuvasodás megszűnt!
Eredményeit és az ikerpárok összehasonlító fotóit a Nutrition and Physical
Degeneration című könyvében jelentette meg. Azóta beazonosították ezt a
rejtélyes Aktivátor X-t. Kiderült, hogy nem más, mint a K2-vitamin,
D3-vitaminnal együtt, ez volt olyan sok az általa készített vaj-kivonatban. A
K2- és D3-vitaminok máig bizonyított hatásai: Általános immunrendszer-erősítés
és influenza-megelőzés: Az optimális D3-szint esetén nehezebb elkapni az
influenzát és egyéb fertőzéseket, illetve azok gyorsabb és enyhébb lefolyásúak,
ha elkaptuk. Igazoltan hatásos, ha az influenza első tüneteinek megjelenésekor
12 óránként 50 ezer NE D3-vitamint szedünk 3 alkalommal, pl. reggel, este, s
újra reggel (3 alkalom után az eredetileg ajánlott fenntartó dózisra, azaz 5-10
ezer NE-re csökkentsük az adagot). Autoimmun betegségek: A D3 segíti az
immunrendszert ?behangolni?, így az autoimmun folyamatok ellen is hatásos, pl.
Sclerosis multiplex, gyulladásos bélbetegségek esetén. Cukorbetegség: A D3 az
I-es- és II-es típusú cukorbetegség megelőzésében és enyhítésében is hatásos.
Szív- és érrendszer: A D3-vitamin vérnyomáscsökkentő, sztrók-, metabolikus
szindróma-megelőző hatású, csökkenti a szívhalálozást, ahogy a szív- és
érrendszeri betegségekkel szemben is általánosan véd. A K2 megakadályozza (és
megfigyelések szerint vissza is fordítja) a szív- és érrendszeri meszesedést,
ahogyan az egyéb lágyszöveti és szervi (pl. vesék) meszesedést is.
Idegrendszer/agy: A D3-vitamin az autizmus, skizofrénia, epilepszia, Parkinson-
és Alzheimer-kór enyhítésében, megelőzésében is segít. Depresszió: A D3-vitamin
enyhíti és megelőzi a depressziót, ami nem meglepő, hiszen a napozás ilyen
hatása is ismert, s ez részben annak D3-vitamin-szintet emelő hatásának is
betudható. Termékenység és női problémák: A D3-vitamin férfiak és nők
termékenységét egyaránt fokozza. Férfiaknál a tesztoszteronszintet is emeli.
Endometriózis, PCOSZ, preeklampszia esetén is hatásos, ahogy csökkenti a
terhesség alatt kialakuló inzulinrezisztenciát és a koraszülés esélyét is.
Légúti megbetegedések: A D3-vitamin az influenzán túl a TBC, asztma, COPD és
egyéb légúti betegségek megelőzésében is hatásos, ahogy kezelésükben is segít.
Fogazat és arcszerkezet: A K2- és D3-vitamin együtt megakadályozza és vissza is
fordítja a fogkövességet, fogszuvasodást, sőt a kisebb lyukakat képes be is
forrasztani (a dentin-réteget legalábbis). Kora gyermekkortól szedve biztosítja
a szabályos, egészséges fogak és szép, szimmetrikus arc fejlődését.
Csontritkulás: A K2- és D3-vitamin is segít megelőzni a csontritkulást, az erős,
egészséges, rugalmasabb csontszerkezet fejlődéséhez fontosak. Alzheimer-kór:
Nagy dózisú K2-vitamin egy vizsgálatban jelentősen javította Alzheimer-kóros
betegek állapotát. K3-vitamin szint növelése: A nagy dózisú K1-vitamin
jelentősen növeli a szervezetben a K3-vitamin képződését. A K3-vitamin a
jelenlegi vizsgálatok alapján ígéretes a daganatos megbetegedések kezelésében.
Termékünkben a K2-vitamin legaktívabb, természetes, MK-7-es formáját
alkalmazzuk, és a K3-vitamin termelés fokozása érdekében nagy mennyiségű
K1-vitamint is adunk hozzá. Mindezt ?napoztatott? birkagyapjúzsírból nyert
D3-vitaminnal együtt. A K2 MK-4-probléma áthidalása: Termékeink a K2-vitamin
MK-7-es formáját tartalmazzák, mivel az EU-ban csak ez engedélyezett, a K2
MK-4-es formája nem. A termékeinkben található nagy dózisú K1-vitamin szintén
remekül fokozza a szervezet K2 MK-4-szintjét. Őseink is K1-vitaminból
alakítottak elegendő mennyiségű MK-4-et, ugyanis élelmiszerekből lehetetlen
megfelelő mennyiségű MK-4-et bevinni, míg a K1-vitamin bőségesen fordul elő
zöldségekben és állati belsőségekben is (ez utóbbiakban egy kevés MK-4 is van).
Termékünkbe tehát a megengedett legtöbb K1-vitamint tettük a K2 MK-7-es
változata mellé, hogy az MK-4-szintünket is fokozza. A K1 és a K2 sem
túladagolható, minél több kerül a szervezetbe, annál jobb. A K2
cisz/transz-problematika: A K2-vitaminoknak azontúl, hogy MK-4, MK-7 vagy éppen
egyéb változatairól beszélünk, két formája létezik: cisz és transz. Csak a
transz formájú hatásos és található meg a természetben. A K2 cisz-formája se nem
természetes, se nem hatásos, sőt feltételezhető, hogy szintén tud kötődni a K2
receptoraihoz, és ezáltal elfoglalja azt a megfelelő transz-K2 elől. Azaz ha egy
K2-alapanyagnak magas a cisz-tartalma, akár K2-vitamin-hiányhoz is vezethet.
Sajnos a K2-alapanyagok többsége nem megfelelő cisz/transz-arányú, és minél
rosszabb ez az arány, annál olcsóbb az alapanyag. Emiatt egyre több hatástalan
(vagy akár ártalmas) K2-vitamint tartalmazó termék jelenik meg, egyre olcsóbban.
Csak az olyan K2 MK-7 megfelelő, ami maximum 5% cisz-izomért tartalmaz (min. 95%
transz mellett). Ezt persze nem szokták jelölni, de fontos tudni, hogy még a
legnevesebb gyártók is sokszor a legolcsóbb, legrosszabb arányú alapanyagot
használják, aminek akár 80%-a is lehet cisz (20% transz mellett).Mi a
termékünkben sokáig egy virágesszenciaolaj-komponensekből előállított K2 MK-7-et
használtunk, mert az volt az egyetlen szója- és egyéb allergének felhasználása
nélkül készült és egyben legjobb cisz/transz-arányú alapanyag (max. 2% cisz,
min.98% transz). Nemrég azonban megjelent egy még jobb arányú alapanyag, most
már ennek van a világon a legjobb cisz/transz-aránya (1% alatti cisz, 99%
feletti transz). Ez szintén szója- és egyéb allergén-mentes, és egyben az
egyetlen olyan K2 MK-7, amelyet teljesen vegyszermentesen, pusztán erjesztéssel
állítanak elő, így azonnal át is álltunk erre az alapanyagra. A nattó egy
tradicionális japán étel, ami a Bacillus subtilis natto nevű baktériummal
erjesztett szójabab. Ebben rengeteg K2 MK-7 van. Sok gyártó ezzel a baktériummal
(vagy gyakran másikkal) szójaprotein-izolátumot fermentál, amiből aztán
vegyszeresen kinyerik a K2 MK-7-et. Ezek bár nem nattó-kivonatok, mégis minden
esetben így nevezik őket. A nem megfelelő fermentációs táptalaj
(szójaprotein-izolátum) és a B. subtilis natto-tól eltérő baktérium miatt ezek
cisz/transz-aránya is sokszor rossz. Az előbb említett, általunk használt új K2
MK-7 is a ?nattó-kivonatok? közé tartozik, ha úgy vesszük, de lényeges különbség
van: itt a fermentációs táptalaj nem szója, hanem egyéb allergén-mentes
növényekből áll, amit egy neves japán tradicionális nattógyártó által
biztosított Bacillus subtilis natto-val erjesztenek. Emiatt szójamentes. Az így
keletkezett magas K2 MK-7 (~100% transz)-tartalmú, fermentált növényi masszából
vegyszermentesen, ún. szuperkritikus extrakcióval (pusztán változó nyomású
szén-dioxid gázzal) nyerik és kristályosítják ki a világ legmagasabb transz- (és
legalacsonyabb cisz-) tartalmú K2 MK-7-jét, ami emellett teljesen vegyszer- és
allergén-mentes is. A szappan, tusfürdő, de még a meleg víz is kioldja a bőr
felsőbb rétegeiből a napozás által megtermelt D3-vitamint. A napkrémek szintén
meggátolják a D3-termelődést, és eleve nem süt a nap egész évben megfelelően. A
mai higiéniai szokásaink mellett, illetve a mindennapos, teljes testfelülettel,
erős napon, napkrém nélkül történő napozás hiányában senki sem tud elegendő
D3-vitamint termelni. Táplálékkal sem lehet a szükséges mennyiségű D3-hoz jutni,
ugyanis annak forrásai A-vitaminban jóval gazdagabbak, így az A-vitamin
túladagolását elkerülni lehetetlen volna. Bár a közegészségügy ajánlása szerint
ha kézfejünket és arcunkat éri egy kis napfény, az is elegendő, de ez minden
tudományos megfigyelésnek ellentmond (talán ahhoz elegendő, hogy ne haljunk meg
D3 hiányban azonnal, de a betegségmegelőző hatású, optimális D3-szint eléréséhez
semmiképpen). Bizonyíték erre egy 2007-es, hawaii szörfösök körében végzett
vizsgálat is: heti 22 órát napkrém nélkül, fürdőnadrágban töltenek erős napon,
többségük D3-szintje mégsem éri el az optimális (50-70ng/ml) értéket, de még a
minimálisan szükséges 40ng/ml-es értéket sem! Nálunk mindenki kevesebbet van
napon, azaz lehetetlen napozással elegendő D3-vitaminhoz jutni. Egyedül az
Egyenlítő-közeli, vadászó-gyűjtögető népek D3-szintje optimális, azoknak,
akiknek a világon a legjobb az egészségük, a betegségeket nem is ismerik
szinte... Ők sem meleg vízzel, szappannal nem fürödnek, sem napkrémet nem
használnak, viszont teljes testfelületüket naponta sok erős napfény éri.
Őseinkre is pont ez volt jellemző, az emberi szervezet a magas D3-vitamin
szinthez van optimalizálva, hiányában nem működünk megfelelően. Nem csoda hát,
ami a kutatásokból is világosan következik, hogy a megfelelő D3-szint elérése
szinte minden gyakori betegség megelőzésében segít; a manapság oly gyakori
daganatos megbetegedések legfőbb oka is a D3 hiánya! A K2-vitamin hasonlóan
fontos, és szintén általános a hiánya, pótlásra szorul, mert K2-ben dús
táplálékokat őseinkkel ellentétben ma már alig eszünk (füvet legelő állatok
csontveleje, agya, belsőségei, zsigerek, nattó). A nagy mennyiségű K1-vitamin is
képes ugyan emelni a szervezetünk K2- és K3-vitamin szintjét, és aki sok zöld
leveles zöldséget eszik, az bőséges K1-vitaminhoz jut, de még ez is kevés a
megfelelően magas K2- (és K3-) szint eléréséhez. Felhívás: Az étrend-kiegészítők
a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan
élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és
koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy
élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a
hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek
gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL
Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a
fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat,
továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink
hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó
kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s
azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók
tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a
termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő
rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL
termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
Forrásirodalom 1. http://examine.com/supplements/Vitamin+K/ 2. Nutrition and
Physical Degeneration: A Comparison of Primitive and Modern Diets and Their
Effects (1939) Paul B. Hoeber, Inc; Medical Book Department of Harper &
Brothers 3. Nutrition and Disease ? the Interaction of Clinical and Experimental
Work (Edinburgh and London: Oliver and Boyd, 1934) 4. www.vitamindcouncil.org 5.
Könyv: Szendi Gábor: Napfényvitamin - Hazugságok, tévhitek és a tények (Jaffa
kiadó, 2012)
származó MCT-olajban oldva, bioaktív MK-7-es, természetes ?transz-? formában. K
vitamin és D vitamin. GAL K2-D3 vitamin, 1000 mcg K-komplex + 4000 NE D3 x 60
adag D3-, K1- és K2-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel.
Termékünk a megfelelő felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében
RSPO-minősítésű (fenntartható gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- és
kókuszolajból nyert MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes
formájukban, azaz D3-vitamint, K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es
szója allergént sem tartalmazó változatát. (Egyes termékek a K2 MK-7-nek a nem
természetes, kevésbé hatásos ?cisz-? formáját is tartalmazzák, a GAL K2+D3 Forte
csak a hatásos, természetes ?transz-? formáját.) Adagolás: Napi 12 csepp
fogyasztását javasoljuk közvetlen szájba cseppentve vagy az ételhez keverve.
Legjobb a nap első étkezésekor fogyasztani. Folyadékba ne keverje! Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől
elzárva tárolandó. K2+D3 vitamin forte cseppek - 20ml - 60adag - GAL
Terméktulajdonságok: - Allergénmentes - Gluténmentes - Tojásmentes -
Szójaallergén-mentes - Tejtermék- és laktózmentes - Kén-dioxid-mentes -
Cukormentes - GMO-mentes - Vegetáriánus - RSPO minősített MCT - FSC minősített
papír-alapanyag (CO31340) - Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás -
100%-ban újrahasznosítható csomagolás Miért fontos a K2- és D3-vitaminokat
együtt szedni? A K2-vitamin talán legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy
képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda
épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és fogakba), és ne oda, ahol árt
(lágyszövetek, vesék, erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is igazolta, hogy a
K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a
csontritkulás előfordulása, míg a kalciumfogyasztással arányosan növekszik e
betegségek száma, de csak K2-vitamin hiány esetén (azaz szinte mindig). K2
hiányában az elfogyasztott kalcium tehát kifejezetten káros! Ha a D3- és
K2-vitamin bevitelünk megfelelő, akkor az egészséges mértékűnek tartott
kalciumfogyasztás töredéke mellett is több kalciumhoz jut szervezetünk, ugyanis
sokkal jobban hasznosítjuk. A mai a vadászó-gyűjtögető népek kalciumfogyasztása
is veszélyesen alacsonynak tűnik, mégis nekik vannak a legerősebb csontjaik és
fogaik még öregkorukban is. Így van ez, hiszen K2- és D3-ellátottságuk viszont
jó. Bár a D3-vitamint túladagolni nehéz, az esetleges túladagolás káros
következményeit (túl magas kalciumszint a vérben, illetve annak lerakodása) a
K1- és különösen a K2-vitamin megakadályozza, és mivel a K-vitaminok a D3
hatását is segítik, érdemes mindig K1- és K2-vitamint is szedni mellette. Így
sem magas kalciumfogyasztású táplálkozás nem árthat, sem az esetlegesen túl sok
D3, ellenben ezek pozitív hatásait fokozza! Bizonyított, hogy a K-vitaminokat
túladagolni lehetetlen, a feleslegesen bevitt mennyiség egyszerűen csak nem
hasznosul. A XX. század első felében élt egy híres fogorvos, Dr. Weston Price,
aki másfél évtizedig volt az Amerikai Fogorvosok Szövetsége kutatási osztályának
elnöke. Vallásos ember volt, és nem fért a fejébe, hogyan teremthette Isten a
fogakat ilyen tökéletlenre, hogy már gyermekkorban lyukadjanak, és felnőtt korra
már foghíjasak legyünk. Körbeutazta hát a világot, tanulmányozva sok
népcsoportot, akiknek nagyon egészséges fogazatuk volt. Észrevette, hogy sok
helyen még az öregeknek is teljesen egészséges fogazatuk van, holott még csak
fogat sem mosnak! Ezen felül észrevette azt is, hogy azoknak a fogazata, akik
sok olyan vajat fogyasztanak, amely lucernát vagy más magas K1-vitamin tartalmú
füvet legelő állatok tejéből készül, épségében kiemelkedő. Végül arra jött rá,
hogy az általa megfigyelt, jó fogazatú, vadászó-gyűjtögető népek táplálkozásában
és a magas K-vitamin tartalmú füvet legelő tehenek tejéből készült vajban van
egy anyag, ami a jó fogazatukért felelős. Ekkoriban még nem tudta ezt pontosan
beazonosítani, így ?Aktivátor-X??nek nevezte el, s elkezdte vizsgálgatni a
különböző vajak Aktivátor-X tartalmát. Végül készített egy ebben gazdag
vajkivonatot, amit aztán elkezdett használni a praxisában, illetve iker- és
testvérpároknak adagolta születésüktől (egyikük kapta, másikuk nem). Azoknak,
akik kapták, kerekebb, szimmetrikusabb arcuk fejlődött, szép, rendezett foguk
lett. Azoknál, akik nem kapták, gyakran hosszúkásabb, kevésbé szimmetrikus
arcszerkezetük és keskeny orruk (orrsövényferdülés) fejlődött, és gyakran
fogszabályozásra szorultak. A praxisában meg azt vette észre, hogy ezzel a
vajkivonattal képes volt gyerekeken 6 hónapnyi kezeléssel, fúrás nélkül kezelni
szuvas fogakat. Új dentin-réteg alakult ki, és a szuvasodás megszűnt!
Eredményeit és az ikerpárok összehasonlító fotóit a Nutrition and Physical
Degeneration című könyvében jelentette meg. Azóta beazonosították ezt a
rejtélyes Aktivátor X-t. Kiderült, hogy nem más, mint a K2-vitamin,
D3-vitaminnal együtt, ez volt olyan sok az általa készített vaj-kivonatban. A
K2- és D3-vitaminok máig bizonyított hatásai: Általános immunrendszer-erősítés
és influenza-megelőzés: Az optimális D3-szint esetén nehezebb elkapni az
influenzát és egyéb fertőzéseket, illetve azok gyorsabb és enyhébb lefolyásúak,
ha elkaptuk. Igazoltan hatásos, ha az influenza első tüneteinek megjelenésekor
12 óránként 50 ezer NE D3-vitamint szedünk 3 alkalommal, pl. reggel, este, s
újra reggel (3 alkalom után az eredetileg ajánlott fenntartó dózisra, azaz 5-10
ezer NE-re csökkentsük az adagot). Autoimmun betegségek: A D3 segíti az
immunrendszert ?behangolni?, így az autoimmun folyamatok ellen is hatásos, pl.
Sclerosis multiplex, gyulladásos bélbetegségek esetén. Cukorbetegség: A D3 az
I-es- és II-es típusú cukorbetegség megelőzésében és enyhítésében is hatásos.
Szív- és érrendszer: A D3-vitamin vérnyomáscsökkentő, sztrók-, metabolikus
szindróma-megelőző hatású, csökkenti a szívhalálozást, ahogy a szív- és
érrendszeri betegségekkel szemben is általánosan véd. A K2 megakadályozza (és
megfigyelések szerint vissza is fordítja) a szív- és érrendszeri meszesedést,
ahogyan az egyéb lágyszöveti és szervi (pl. vesék) meszesedést is.
Idegrendszer/agy: A D3-vitamin az autizmus, skizofrénia, epilepszia, Parkinson-
és Alzheimer-kór enyhítésében, megelőzésében is segít. Depresszió: A D3-vitamin
enyhíti és megelőzi a depressziót, ami nem meglepő, hiszen a napozás ilyen
hatása is ismert, s ez részben annak D3-vitamin-szintet emelő hatásának is
betudható. Termékenység és női problémák: A D3-vitamin férfiak és nők
termékenységét egyaránt fokozza. Férfiaknál a tesztoszteronszintet is emeli.
Endometriózis, PCOSZ, preeklampszia esetén is hatásos, ahogy csökkenti a
terhesség alatt kialakuló inzulinrezisztenciát és a koraszülés esélyét is.
Légúti megbetegedések: A D3-vitamin az influenzán túl a TBC, asztma, COPD és
egyéb légúti betegségek megelőzésében is hatásos, ahogy kezelésükben is segít.
Fogazat és arcszerkezet: A K2- és D3-vitamin együtt megakadályozza és vissza is
fordítja a fogkövességet, fogszuvasodást, sőt a kisebb lyukakat képes be is
forrasztani (a dentin-réteget legalábbis). Kora gyermekkortól szedve biztosítja
a szabályos, egészséges fogak és szép, szimmetrikus arc fejlődését.
Csontritkulás: A K2- és D3-vitamin is segít megelőzni a csontritkulást, az erős,
egészséges, rugalmasabb csontszerkezet fejlődéséhez fontosak. Alzheimer-kór:
Nagy dózisú K2-vitamin egy vizsgálatban jelentősen javította Alzheimer-kóros
betegek állapotát. K3-vitamin szint növelése: A nagy dózisú K1-vitamin
jelentősen növeli a szervezetben a K3-vitamin képződését. A K3-vitamin a
jelenlegi vizsgálatok alapján ígéretes a daganatos megbetegedések kezelésében.
Termékünkben a K2-vitamin legaktívabb, természetes, MK-7-es formáját
alkalmazzuk, és a K3-vitamin termelés fokozása érdekében nagy mennyiségű
K1-vitamint is adunk hozzá. Mindezt ?napoztatott? birkagyapjúzsírból nyert
D3-vitaminnal együtt. A K2 MK-4-probléma áthidalása: Termékeink a K2-vitamin
MK-7-es formáját tartalmazzák, mivel az EU-ban csak ez engedélyezett, a K2
MK-4-es formája nem. A termékeinkben található nagy dózisú K1-vitamin szintén
remekül fokozza a szervezet K2 MK-4-szintjét. Őseink is K1-vitaminból
alakítottak elegendő mennyiségű MK-4-et, ugyanis élelmiszerekből lehetetlen
megfelelő mennyiségű MK-4-et bevinni, míg a K1-vitamin bőségesen fordul elő
zöldségekben és állati belsőségekben is (ez utóbbiakban egy kevés MK-4 is van).
Termékünkbe tehát a megengedett legtöbb K1-vitamint tettük a K2 MK-7-es
változata mellé, hogy az MK-4-szintünket is fokozza. A K1 és a K2 sem
túladagolható, minél több kerül a szervezetbe, annál jobb. A K2
cisz/transz-problematika: A K2-vitaminoknak azontúl, hogy MK-4, MK-7 vagy éppen
egyéb változatairól beszélünk, két formája létezik: cisz és transz. Csak a
transz formájú hatásos és található meg a természetben. A K2 cisz-formája se nem
természetes, se nem hatásos, sőt feltételezhető, hogy szintén tud kötődni a K2
receptoraihoz, és ezáltal elfoglalja azt a megfelelő transz-K2 elől. Azaz ha egy
K2-alapanyagnak magas a cisz-tartalma, akár K2-vitamin-hiányhoz is vezethet.
Sajnos a K2-alapanyagok többsége nem megfelelő cisz/transz-arányú, és minél
rosszabb ez az arány, annál olcsóbb az alapanyag. Emiatt egyre több hatástalan
(vagy akár ártalmas) K2-vitamint tartalmazó termék jelenik meg, egyre olcsóbban.
Csak az olyan K2 MK-7 megfelelő, ami maximum 5% cisz-izomért tartalmaz (min. 95%
transz mellett). Ezt persze nem szokták jelölni, de fontos tudni, hogy még a
legnevesebb gyártók is sokszor a legolcsóbb, legrosszabb arányú alapanyagot
használják, aminek akár 80%-a is lehet cisz (20% transz mellett).Mi a
termékünkben sokáig egy virágesszenciaolaj-komponensekből előállított K2 MK-7-et
használtunk, mert az volt az egyetlen szója- és egyéb allergének felhasználása
nélkül készült és egyben legjobb cisz/transz-arányú alapanyag (max. 2% cisz,
min.98% transz). Nemrég azonban megjelent egy még jobb arányú alapanyag, most
már ennek van a világon a legjobb cisz/transz-aránya (1% alatti cisz, 99%
feletti transz). Ez szintén szója- és egyéb allergén-mentes, és egyben az
egyetlen olyan K2 MK-7, amelyet teljesen vegyszermentesen, pusztán erjesztéssel
állítanak elő, így azonnal át is álltunk erre az alapanyagra. A nattó egy
tradicionális japán étel, ami a Bacillus subtilis natto nevű baktériummal
erjesztett szójabab. Ebben rengeteg K2 MK-7 van. Sok gyártó ezzel a baktériummal
(vagy gyakran másikkal) szójaprotein-izolátumot fermentál, amiből aztán
vegyszeresen kinyerik a K2 MK-7-et. Ezek bár nem nattó-kivonatok, mégis minden
esetben így nevezik őket. A nem megfelelő fermentációs táptalaj
(szójaprotein-izolátum) és a B. subtilis natto-tól eltérő baktérium miatt ezek
cisz/transz-aránya is sokszor rossz. Az előbb említett, általunk használt új K2
MK-7 is a ?nattó-kivonatok? közé tartozik, ha úgy vesszük, de lényeges különbség
van: itt a fermentációs táptalaj nem szója, hanem egyéb allergén-mentes
növényekből áll, amit egy neves japán tradicionális nattógyártó által
biztosított Bacillus subtilis natto-val erjesztenek. Emiatt szójamentes. Az így
keletkezett magas K2 MK-7 (~100% transz)-tartalmú, fermentált növényi masszából
vegyszermentesen, ún. szuperkritikus extrakcióval (pusztán változó nyomású
szén-dioxid gázzal) nyerik és kristályosítják ki a világ legmagasabb transz- (és
legalacsonyabb cisz-) tartalmú K2 MK-7-jét, ami emellett teljesen vegyszer- és
allergén-mentes is. A szappan, tusfürdő, de még a meleg víz is kioldja a bőr
felsőbb rétegeiből a napozás által megtermelt D3-vitamint. A napkrémek szintén
meggátolják a D3-termelődést, és eleve nem süt a nap egész évben megfelelően. A
mai higiéniai szokásaink mellett, illetve a mindennapos, teljes testfelülettel,
erős napon, napkrém nélkül történő napozás hiányában senki sem tud elegendő
D3-vitamint termelni. Táplálékkal sem lehet a szükséges mennyiségű D3-hoz jutni,
ugyanis annak forrásai A-vitaminban jóval gazdagabbak, így az A-vitamin
túladagolását elkerülni lehetetlen volna. Bár a közegészségügy ajánlása szerint
ha kézfejünket és arcunkat éri egy kis napfény, az is elegendő, de ez minden
tudományos megfigyelésnek ellentmond (talán ahhoz elegendő, hogy ne haljunk meg
D3 hiányban azonnal, de a betegségmegelőző hatású, optimális D3-szint eléréséhez
semmiképpen). Bizonyíték erre egy 2007-es, hawaii szörfösök körében végzett
vizsgálat is: heti 22 órát napkrém nélkül, fürdőnadrágban töltenek erős napon,
többségük D3-szintje mégsem éri el az optimális (50-70ng/ml) értéket, de még a
minimálisan szükséges 40ng/ml-es értéket sem! Nálunk mindenki kevesebbet van
napon, azaz lehetetlen napozással elegendő D3-vitaminhoz jutni. Egyedül az
Egyenlítő-közeli, vadászó-gyűjtögető népek D3-szintje optimális, azoknak,
akiknek a világon a legjobb az egészségük, a betegségeket nem is ismerik
szinte... Ők sem meleg vízzel, szappannal nem fürödnek, sem napkrémet nem
használnak, viszont teljes testfelületüket naponta sok erős napfény éri.
Őseinkre is pont ez volt jellemző, az emberi szervezet a magas D3-vitamin
szinthez van optimalizálva, hiányában nem működünk megfelelően. Nem csoda hát,
ami a kutatásokból is világosan következik, hogy a megfelelő D3-szint elérése
szinte minden gyakori betegség megelőzésében segít; a manapság oly gyakori
daganatos megbetegedések legfőbb oka is a D3 hiánya! A K2-vitamin hasonlóan
fontos, és szintén általános a hiánya, pótlásra szorul, mert K2-ben dús
táplálékokat őseinkkel ellentétben ma már alig eszünk (füvet legelő állatok
csontveleje, agya, belsőségei, zsigerek, nattó). A nagy mennyiségű K1-vitamin is
képes ugyan emelni a szervezetünk K2- és K3-vitamin szintjét, és aki sok zöld
leveles zöldséget eszik, az bőséges K1-vitaminhoz jut, de még ez is kevés a
megfelelően magas K2- (és K3-) szint eléréséhez. Felhívás: Az étrend-kiegészítők
a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan
élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és
koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy
élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a
hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek
gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL
Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a
fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat,
továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink
hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó
kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s
azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók
tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a
termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő
rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL
termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
Forrásirodalom 1. http://examine.com/supplements/Vitamin+K/ 2. Nutrition and
Physical Degeneration: A Comparison of Primitive and Modern Diets and Their
Effects (1939) Paul B. Hoeber, Inc; Medical Book Department of Harper &
Brothers 3. Nutrition and Disease ? the Interaction of Clinical and Experimental
Work (Edinburgh and London: Oliver and Boyd, 1934) 4. www.vitamindcouncil.org 5.
Könyv: Szendi Gábor: Napfényvitamin - Hazugságok, tévhitek és a tények (Jaffa
kiadó, 2012)
Adatlap
Ár: | 4.774 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.10.22 |
Eddig megtekintették 62 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "K-komplex+D3 vitamin forte cseppek - 20ml - 60adag - GAL" című hirdetést látja. (fent)