GAL K-komplex Forte 20ml
GAL K-komplex Forte vitamin, 1000 mcg K-komplex x 60 adag K1- és K2-vitamin
tartalmú étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel Termékünk a megfelelő
felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható
gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból nyert
MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz
K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem tartalmazó
változatát. (Egyes termékek a K2 MK-7-nek a nem természetes, kevésbé hatásos
?cisz-? formáját is tartalmazzák, a GAL K-komplex csak a hatásos, természetes
?transz-? formáját.) Adagolás: Napi 12 csepp fogyasztását javasoljuk közvetlen
szájba cseppentve vagy az ételhez keverve. Folyadékba ne keverje! Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől
elzárva tárolandó. Többféle K-vitamin van: K1, K2 és K3. A K1-vitamin zöld
leveles zöldségekben van jelen, a K2-vitamin állati belsőségekben (főleg
csontvelőben, agyban és májban) és a fermentált nattóban található meg. Végül a
K3-vitamin a szervezetünkben termelődik, ha nagy mennyiségű K1-vitamint
fogyasztunk. K2-vitaminból többféle is létezik: az ún. menakinon-4 (MK-4) és a
menakinon-7 (MK-7). Ezeknek van szintetikus (cisz-) és természetes (transz-)
változata. A természetes MK-7 a legjobban hasznosuló ezek közül. Miért fontos
pótolni a K-vitaminokat? Gyakorlatilag mindenki a hiányukban szenved. Aki sok
zöld leveles zöldséget fogyaszt, elegendő K1-vitaminhoz jut, azonban a
K2-vitamin fontosabb. Az viszont főleg füvet legelő állatok belsőségeiben és
csontvelejében, agyában, illetve a fermentált nattoban van, ezeket pedig napi
rendszerességgel nem fogyasztjuk nagy mennyiségben. Hatásuk Nemrég még nem
tulajdonítottak különösebb fontosságot a K-vitaminoknak, mert csak a
véralvadás-gátlásban látták szerepét a szervezetben. Annyi zöldséget pedig
mindenki eszik, amennyi ahhoz kell, hogy ezt a szerepét megfelelően ellássa,
hiszen ehhez kevés K1-vitamin is elegendő. Újabban azonban észrevették, hogy a
szív- és érrendszeri betegségek (meszesedés) megelőzésében, a jó fogazat és
csontozat kialakulásában és megtartásában, a csontritkulás megelőzésében,
visszafordításában. Egyes daganatos betegségek gyógyításában és megelőzésében is
komoly szerepük van, különösen a K2-vitaminnak. A legtöbb kutatás még csak a
csontritkulásra és a szív- és érrendszeri betegségekre koncentrál, de már a
mostani kutatásokból is jól látható, hogy a szervezet K3-vitamin szintje
megemelésének, és a nagy dózisú K1- és K2-vitamin bevitelnek jelentős szerepe
lehet a daganatos betegségek, a cukorbetegség és az Alzheimer-kór megelőzésében
és kezelésében is. Ezenfelül pedig ha megfigyeljük azokat a népcsoportokat, akik
ma is úgy élnek, mint ahogyan őseink éltek (vadászó-gyűjtögető népek),
észrevehetjük, hogy jóval magasabb K1- és K2-bevitelt valósítanak meg a
táplálkozásukkal, mint mi, és mentesek is a K-vitaminok hiányából adódó
betegségektől. A K2-vitamin segíti a D3-vitamin működését is, és éppúgy
nélkülözhetetlen a számunkra. A K2-vitamin talán legfontosabb szerepe a
szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek,
hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és fogakba) és ne
oda, ahol árt (lágyszövetek, vesék, erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is
igazolta, hogy a K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a
koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulása, míg a
kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek száma, de csak K2-vitamin
hiány esetén, ami viszont általános. K2 hiányában az elfogyasztott kalcium tehát
kifejezetten káros! Ha a D3- és K2-vitamin bevitelünk megfelelő, akkor az
egészségesnek tartott kalciumfogyasztás töredéke mellett is több kalciumhoz jut
szervezetünk, ugyanis sokkal jobban hasznosítjuk. A mai vadászó-gyűjtögető népek
kalciumfogyasztása is veszélyesen alacsonynak tűnik, mégis nekik vannak a
legerősebb csontjaik és fogaik még öregkorukban is. Abból, hogy a
kalciumbeépülésre és így a csontfejlődésre milyen jó hatású a K2-vitamin, már
önmagában is következik, hogy gyermekeknek különösen fontos, de van itt még
valami! A XX. század első felében élt egy híres fogorvos, Dr. Weston Price, aki
másfél évtizedig volt az Amerikai Fogorvosok Szövetsége kutatási osztályának
elnöke. Vallásos ember volt, és nem fért a fejébe, hogyan teremthette Isten a
fogakat ilyen tökéletlenre, hogy már gyermekkorban lyukadjanak, és felnőtt korra
már foghíjasak legyünk. Körbeutazta hát a világot, tanulmányozva sok
népcsoportot, akiknek nagyon egészséges fogazatuk volt. Észrevette, hogy sok
helyen még az öregeknek is teljesen egészséges fogazatuk van, holott még csak
fogat sem mosnak! Ezen felül észrevette azt is, hogy azoknak a fogazata, akik
sok olyan vajat fogyasztanak, amely lucernát vagy más magas K1-vitamin tartalmú
füvet legelő állatok tejéből készül, épségében kiemelkedő. Végül arra jött rá,
hogy az általa megfigyelt, jó fogazatú, vadászó-gyűjtögető népek táplálkozásában
és a magas K-vitamin tartalmú füvet legelő tehenek tejéből készült vajban van
egy anyag, ami a jó fogazatukért felelős. Ekkoriban még nem tudta ezt pontosan
beazonosítani, így ?Aktivátor-X??nek nevezte el, s elkezdte vizsgálgatni a
különböző vajak Aktivátor-X tartalmát. Végül készített egy ebben gazdag
vajkivonatot, amit aztán elkezdett használni a praxisában, illetve iker- és
testvérpároknak adagolta születésüktől (egyikük kapta, másikuk nem). Azoknak,
akik kapták, kerekebb, szimmetrikusabb arcuk fejlődött, szép, rendezett foguk
lett. Azoknál, akik nem kapták, gyakran hosszúkásabb, kevésbé szimmetrikus
arcszerkezetük és keskeny orruk (orrsövényferdülés) fejlődött, és gyakran
fogszabályozásra szorultak. A praxisában meg azt vette észre, hogy ezzel a
vajkivonattal képes volt gyerekeken 6 hónapnyi kezeléssel, fúrás nélkül kezelni
szuvas fogakat. Új dentin-réteg alakult ki, és a szuvasodás megszűnt!
Eredményeit és az ikerpárok összehasonlító fotóit a Nutrition and Physical
Degeneration című könyvében jelentette meg. Azóta beazonosították ezt a
rejtélyes Aktivátor X-t. Kiderült, hogy nem más, mint a K2-vitamin,
D3-vitaminnal együtt, ez volt olyan sok az általa készített vaj-kivonatban. Az
eddigi tudományos vizsgálatokból és Dr. Weston Price megfigyeléseiből a
következő hatások tulajdoníthatóak a K2-vitaminnak, illetve a nagy dózisú
K1-vitaminnak: Meszesedés gátlása Megakadályozza (és megfigyelések szerint
vissza is fordítja) a szív- és érrendszeri meszesedést, ahogyan egyéb
lágyszöveti és szervi (pl. vesék) meszesedést is. Fogazat és arcszerkezet A K2
és D3 együtt megakadályozza és vissza is fordítja a fogkövességet,
fogszuvasodást, sőt a kisebb lyukakat képes be is forrasztani (a dentin-réteget
legalábbis). Kora gyermekkortól szedve biztosítja a szabályos, egészséges fogak
és szép, szimmetrikus arc fejlődését. Csontritkulás Megakadályozza a
csontritkulást, az erős, egészséges, rugalmasabb csontszerkezet fejlődéséhez
fontos. Alzheimer-kór Nagy dózisú K2-vitamin egy vizsgálatban jelentősen
javította Alzheimer-kóros betegek állapotát. Daganatos megbetegedések ellen A
nagy dózisú K1- és K2-vitaminnak is rákellenes hatása van. Egy vizsgálatban nagy
dózisú K1-vitamint adva daganatos betegeknek, jelentősen javult az állapotuk,
illetve meggátolta a daganat növekedését. Feltehetően a K3-vitamin szintjének
növekedése miatt, amit a nagy dózisú K1-vitamin okozott. K3-vitamin szint
növelése A nagy dózisú K1-vitamin jelentősen növeli a szervezetben a K3-vitamin
képződését. A K3-vitamin a jelenlegi vizsgálatok alapján ígéretes a daganatos
megbetegedések kezelésében. Termékünkben a K2-vitamin legaktívabb, természetes,
MK-7-es formáját alkalmazzuk, és a K3-vitamin termelés fokozása érdekében nagy
mennyiségű K1-vitamint is adunk hozzá. Semmi egyéb adalékanyagot nem tartalmaz,
és mivel olajban van oldva, a felszívódása is kiváló. A K2 MK-4-probléma
áthidalása Termékeink a K2-vitamin MK-7-es formáját tartalmazzák, mivel az
EU-ban csak ez engedélyezett, a K2 MK-4-es formája nem. A termékeinkben
található nagy dózisú K1-vitamin szintén remekül fokozza a szervezet K2
MK-4-szintjét. Őseink is K1-vitaminból alakítottak elegendő mennyiségű MK-4-et,
ugyanis élelmiszerekből lehetetlen megfelelő mennyiségű MK-4-et bevinni, míg a
K1-vitamin bőségesen fordul elő zöldségekben és állati belsőségekben is (ez
utóbbiakban egy kevés MK-4 is van). Termékünkbe tehát a megengedett legtöbb
K1-vitamint tettük a K2 MK-7-es változata mellé, hogy az MK-4-szintünket is
fokozza. A K1 és a K2 sem túladagolható, minél több kerül a szervezetbe, annál
jobb. A K2 cisz/transz-problematika A K2-vitaminoknak azontúl, hogy MK-4, MK-7
vagy éppen egyéb változatairól beszélünk, két formája létezik: cisz és transz.
Csak a transz formájú hatásos és található meg a természetben. A K2 cisz-formája
se nem természetes, se nem hatásos, sőt feltételezhető, hogy szintén tud kötődni
a K2 receptoraihoz, és ezáltal elfoglalja azt a megfelelő transz-K2 elől. Azaz
ha egy K2-alapanyagnak magas a cisz-tartalma, akár K2-vitamin-hiányhoz is
vezethet. Sajnos a K2-alapanyagok többsége nem megfelelő cisz/transz-arányú, és
minél rosszabb ez az arány, annál olcsóbb az alapanyag. Emiatt egyre több
hatástalan (vagy akár ártalmas) K2-vitamint tartalmazó termék jelenik meg, egyre
olcsóbban. Csak az olyan K2 MK-7 megfelelő, ami maximum 5% cisz-izomért
tartalmaz (min. 95% transz mellett). Ezt persze nem szokták jelölni, de fontos
tudni, hogy még a legnevesebb gyártók is sokszor a legolcsóbb, legrosszabb
arányú alapanyagot használják, aminek akár 80%-a is lehet cisz (20% transz
mellett).Mi a termékünkben sokáig egy virágesszenciaolaj-komponensekből
előállított K2 MK-7-et használtunk, mert az volt az egyetlen szója- és egyéb
allergének felhasználása nélkül készült és egyben legjobb cisz/transz-arányú
alapanyag (max. 2% cisz, min.98% transz). Nemrég azonban megjelent egy még jobb
arányú alapanyag, most már ennek van a világon a legjobb cisz/transz-aránya (1%
alatti cisz, 99% feletti transz). Ez szintén szója- és egyéb allergén-mentes, és
egyben az egyetlen olyan K2 MK-7, amelyet teljesen vegyszermentesen, pusztán
erjesztéssel állítanak elő, így azonnal át is álltunk erre az alapanyagra. A
nattó egy tradicionális japán étel, ami a Bacillus subtilis natto nevű
baktériummal erjesztett szójabab. Ebben rengeteg K2 MK-7 van. Sok gyártó ezzel a
baktériummal (vagy gyakran másikkal) szójaprotein-izolátumot fermentál, amiből
aztán vegyszeresen kinyerik a K2 MK-7-et. Ezek bár nem nattó-kivonatok, mégis
minden esetben így nevezik őket. A nem megfelelő fermentációs táptalaj
(szójaprotein-izolátum) és a B. subtilis natto-tól eltérő baktérium miatt ezek
cisz/transz-aránya is sokszor rossz. Az előbb említett, általunk használt új K2
MK-7 is a ?nattó-kivonatok? közé tartozik, ha úgy vesszük, de lényeges különbség
van: itt a fermentációs táptalaj nem szója, hanem egyéb allergén-mentes
növényekből áll, amit egy neves japán tradicionális nattógyártó által
biztosított Bacillus subtilis natto-val erjesztenek. Emiatt szójamentes. Az így
keletkezett magas K2 MK-7 (~100% transz)-tartalmú, fermentált növényi masszából
vegyszermentesen, ún. szuperkritikus extrakcióval (pusztán változó nyomású
szén-dioxid gázzal) nyerik és kristályosítják ki a világ legmagasabb transz- (és
legalacsonyabb cisz-) tartalmú K2 MK-7-jét, ami emellett teljesen vegyszer- és
allergén-mentes is. Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben
levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos
étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak
tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező
anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak
megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak
betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
tartalmú étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel Termékünk a megfelelő
felszívódás és stabilitás biztosítása érdekében RSPO-minősítésű (fenntartható
gazdaságból származó, ?orangután-barát?) pálma- és kókuszolajból nyert
MCT-olajban oldva tartalmazza hatóanyagait természetes formájukban, azaz
K1-vitamint és a K2-vitamin bioaktív MK-7-es szója allergént sem tartalmazó
változatát. (Egyes termékek a K2 MK-7-nek a nem természetes, kevésbé hatásos
?cisz-? formáját is tartalmazzák, a GAL K-komplex csak a hatásos, természetes
?transz-? formáját.) Adagolás: Napi 12 csepp fogyasztását javasoljuk közvetlen
szájba cseppentve vagy az ételhez keverve. Folyadékba ne keverje! Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől
elzárva tárolandó. Többféle K-vitamin van: K1, K2 és K3. A K1-vitamin zöld
leveles zöldségekben van jelen, a K2-vitamin állati belsőségekben (főleg
csontvelőben, agyban és májban) és a fermentált nattóban található meg. Végül a
K3-vitamin a szervezetünkben termelődik, ha nagy mennyiségű K1-vitamint
fogyasztunk. K2-vitaminból többféle is létezik: az ún. menakinon-4 (MK-4) és a
menakinon-7 (MK-7). Ezeknek van szintetikus (cisz-) és természetes (transz-)
változata. A természetes MK-7 a legjobban hasznosuló ezek közül. Miért fontos
pótolni a K-vitaminokat? Gyakorlatilag mindenki a hiányukban szenved. Aki sok
zöld leveles zöldséget fogyaszt, elegendő K1-vitaminhoz jut, azonban a
K2-vitamin fontosabb. Az viszont főleg füvet legelő állatok belsőségeiben és
csontvelejében, agyában, illetve a fermentált nattoban van, ezeket pedig napi
rendszerességgel nem fogyasztjuk nagy mennyiségben. Hatásuk Nemrég még nem
tulajdonítottak különösebb fontosságot a K-vitaminoknak, mert csak a
véralvadás-gátlásban látták szerepét a szervezetben. Annyi zöldséget pedig
mindenki eszik, amennyi ahhoz kell, hogy ezt a szerepét megfelelően ellássa,
hiszen ehhez kevés K1-vitamin is elegendő. Újabban azonban észrevették, hogy a
szív- és érrendszeri betegségek (meszesedés) megelőzésében, a jó fogazat és
csontozat kialakulásában és megtartásában, a csontritkulás megelőzésében,
visszafordításában. Egyes daganatos betegségek gyógyításában és megelőzésében is
komoly szerepük van, különösen a K2-vitaminnak. A legtöbb kutatás még csak a
csontritkulásra és a szív- és érrendszeri betegségekre koncentrál, de már a
mostani kutatásokból is jól látható, hogy a szervezet K3-vitamin szintje
megemelésének, és a nagy dózisú K1- és K2-vitamin bevitelnek jelentős szerepe
lehet a daganatos betegségek, a cukorbetegség és az Alzheimer-kór megelőzésében
és kezelésében is. Ezenfelül pedig ha megfigyeljük azokat a népcsoportokat, akik
ma is úgy élnek, mint ahogyan őseink éltek (vadászó-gyűjtögető népek),
észrevehetjük, hogy jóval magasabb K1- és K2-bevitelt valósítanak meg a
táplálkozásukkal, mint mi, és mentesek is a K-vitaminok hiányából adódó
betegségektől. A K2-vitamin segíti a D3-vitamin működését is, és éppúgy
nélkülözhetetlen a számunkra. A K2-vitamin talán legfontosabb szerepe a
szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek,
hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és fogakba) és ne
oda, ahol árt (lágyszövetek, vesék, erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is
igazolta, hogy a K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a
koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulása, míg a
kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek száma, de csak K2-vitamin
hiány esetén, ami viszont általános. K2 hiányában az elfogyasztott kalcium tehát
kifejezetten káros! Ha a D3- és K2-vitamin bevitelünk megfelelő, akkor az
egészségesnek tartott kalciumfogyasztás töredéke mellett is több kalciumhoz jut
szervezetünk, ugyanis sokkal jobban hasznosítjuk. A mai vadászó-gyűjtögető népek
kalciumfogyasztása is veszélyesen alacsonynak tűnik, mégis nekik vannak a
legerősebb csontjaik és fogaik még öregkorukban is. Abból, hogy a
kalciumbeépülésre és így a csontfejlődésre milyen jó hatású a K2-vitamin, már
önmagában is következik, hogy gyermekeknek különösen fontos, de van itt még
valami! A XX. század első felében élt egy híres fogorvos, Dr. Weston Price, aki
másfél évtizedig volt az Amerikai Fogorvosok Szövetsége kutatási osztályának
elnöke. Vallásos ember volt, és nem fért a fejébe, hogyan teremthette Isten a
fogakat ilyen tökéletlenre, hogy már gyermekkorban lyukadjanak, és felnőtt korra
már foghíjasak legyünk. Körbeutazta hát a világot, tanulmányozva sok
népcsoportot, akiknek nagyon egészséges fogazatuk volt. Észrevette, hogy sok
helyen még az öregeknek is teljesen egészséges fogazatuk van, holott még csak
fogat sem mosnak! Ezen felül észrevette azt is, hogy azoknak a fogazata, akik
sok olyan vajat fogyasztanak, amely lucernát vagy más magas K1-vitamin tartalmú
füvet legelő állatok tejéből készül, épségében kiemelkedő. Végül arra jött rá,
hogy az általa megfigyelt, jó fogazatú, vadászó-gyűjtögető népek táplálkozásában
és a magas K-vitamin tartalmú füvet legelő tehenek tejéből készült vajban van
egy anyag, ami a jó fogazatukért felelős. Ekkoriban még nem tudta ezt pontosan
beazonosítani, így ?Aktivátor-X??nek nevezte el, s elkezdte vizsgálgatni a
különböző vajak Aktivátor-X tartalmát. Végül készített egy ebben gazdag
vajkivonatot, amit aztán elkezdett használni a praxisában, illetve iker- és
testvérpároknak adagolta születésüktől (egyikük kapta, másikuk nem). Azoknak,
akik kapták, kerekebb, szimmetrikusabb arcuk fejlődött, szép, rendezett foguk
lett. Azoknál, akik nem kapták, gyakran hosszúkásabb, kevésbé szimmetrikus
arcszerkezetük és keskeny orruk (orrsövényferdülés) fejlődött, és gyakran
fogszabályozásra szorultak. A praxisában meg azt vette észre, hogy ezzel a
vajkivonattal képes volt gyerekeken 6 hónapnyi kezeléssel, fúrás nélkül kezelni
szuvas fogakat. Új dentin-réteg alakult ki, és a szuvasodás megszűnt!
Eredményeit és az ikerpárok összehasonlító fotóit a Nutrition and Physical
Degeneration című könyvében jelentette meg. Azóta beazonosították ezt a
rejtélyes Aktivátor X-t. Kiderült, hogy nem más, mint a K2-vitamin,
D3-vitaminnal együtt, ez volt olyan sok az általa készített vaj-kivonatban. Az
eddigi tudományos vizsgálatokból és Dr. Weston Price megfigyeléseiből a
következő hatások tulajdoníthatóak a K2-vitaminnak, illetve a nagy dózisú
K1-vitaminnak: Meszesedés gátlása Megakadályozza (és megfigyelések szerint
vissza is fordítja) a szív- és érrendszeri meszesedést, ahogyan egyéb
lágyszöveti és szervi (pl. vesék) meszesedést is. Fogazat és arcszerkezet A K2
és D3 együtt megakadályozza és vissza is fordítja a fogkövességet,
fogszuvasodást, sőt a kisebb lyukakat képes be is forrasztani (a dentin-réteget
legalábbis). Kora gyermekkortól szedve biztosítja a szabályos, egészséges fogak
és szép, szimmetrikus arc fejlődését. Csontritkulás Megakadályozza a
csontritkulást, az erős, egészséges, rugalmasabb csontszerkezet fejlődéséhez
fontos. Alzheimer-kór Nagy dózisú K2-vitamin egy vizsgálatban jelentősen
javította Alzheimer-kóros betegek állapotát. Daganatos megbetegedések ellen A
nagy dózisú K1- és K2-vitaminnak is rákellenes hatása van. Egy vizsgálatban nagy
dózisú K1-vitamint adva daganatos betegeknek, jelentősen javult az állapotuk,
illetve meggátolta a daganat növekedését. Feltehetően a K3-vitamin szintjének
növekedése miatt, amit a nagy dózisú K1-vitamin okozott. K3-vitamin szint
növelése A nagy dózisú K1-vitamin jelentősen növeli a szervezetben a K3-vitamin
képződését. A K3-vitamin a jelenlegi vizsgálatok alapján ígéretes a daganatos
megbetegedések kezelésében. Termékünkben a K2-vitamin legaktívabb, természetes,
MK-7-es formáját alkalmazzuk, és a K3-vitamin termelés fokozása érdekében nagy
mennyiségű K1-vitamint is adunk hozzá. Semmi egyéb adalékanyagot nem tartalmaz,
és mivel olajban van oldva, a felszívódása is kiváló. A K2 MK-4-probléma
áthidalása Termékeink a K2-vitamin MK-7-es formáját tartalmazzák, mivel az
EU-ban csak ez engedélyezett, a K2 MK-4-es formája nem. A termékeinkben
található nagy dózisú K1-vitamin szintén remekül fokozza a szervezet K2
MK-4-szintjét. Őseink is K1-vitaminból alakítottak elegendő mennyiségű MK-4-et,
ugyanis élelmiszerekből lehetetlen megfelelő mennyiségű MK-4-et bevinni, míg a
K1-vitamin bőségesen fordul elő zöldségekben és állati belsőségekben is (ez
utóbbiakban egy kevés MK-4 is van). Termékünkbe tehát a megengedett legtöbb
K1-vitamint tettük a K2 MK-7-es változata mellé, hogy az MK-4-szintünket is
fokozza. A K1 és a K2 sem túladagolható, minél több kerül a szervezetbe, annál
jobb. A K2 cisz/transz-problematika A K2-vitaminoknak azontúl, hogy MK-4, MK-7
vagy éppen egyéb változatairól beszélünk, két formája létezik: cisz és transz.
Csak a transz formájú hatásos és található meg a természetben. A K2 cisz-formája
se nem természetes, se nem hatásos, sőt feltételezhető, hogy szintén tud kötődni
a K2 receptoraihoz, és ezáltal elfoglalja azt a megfelelő transz-K2 elől. Azaz
ha egy K2-alapanyagnak magas a cisz-tartalma, akár K2-vitamin-hiányhoz is
vezethet. Sajnos a K2-alapanyagok többsége nem megfelelő cisz/transz-arányú, és
minél rosszabb ez az arány, annál olcsóbb az alapanyag. Emiatt egyre több
hatástalan (vagy akár ártalmas) K2-vitamint tartalmazó termék jelenik meg, egyre
olcsóbban. Csak az olyan K2 MK-7 megfelelő, ami maximum 5% cisz-izomért
tartalmaz (min. 95% transz mellett). Ezt persze nem szokták jelölni, de fontos
tudni, hogy még a legnevesebb gyártók is sokszor a legolcsóbb, legrosszabb
arányú alapanyagot használják, aminek akár 80%-a is lehet cisz (20% transz
mellett).Mi a termékünkben sokáig egy virágesszenciaolaj-komponensekből
előállított K2 MK-7-et használtunk, mert az volt az egyetlen szója- és egyéb
allergének felhasználása nélkül készült és egyben legjobb cisz/transz-arányú
alapanyag (max. 2% cisz, min.98% transz). Nemrég azonban megjelent egy még jobb
arányú alapanyag, most már ennek van a világon a legjobb cisz/transz-aránya (1%
alatti cisz, 99% feletti transz). Ez szintén szója- és egyéb allergén-mentes, és
egyben az egyetlen olyan K2 MK-7, amelyet teljesen vegyszermentesen, pusztán
erjesztéssel állítanak elő, így azonnal át is álltunk erre az alapanyagra. A
nattó egy tradicionális japán étel, ami a Bacillus subtilis natto nevű
baktériummal erjesztett szójabab. Ebben rengeteg K2 MK-7 van. Sok gyártó ezzel a
baktériummal (vagy gyakran másikkal) szójaprotein-izolátumot fermentál, amiből
aztán vegyszeresen kinyerik a K2 MK-7-et. Ezek bár nem nattó-kivonatok, mégis
minden esetben így nevezik őket. A nem megfelelő fermentációs táptalaj
(szójaprotein-izolátum) és a B. subtilis natto-tól eltérő baktérium miatt ezek
cisz/transz-aránya is sokszor rossz. Az előbb említett, általunk használt új K2
MK-7 is a ?nattó-kivonatok? közé tartozik, ha úgy vesszük, de lényeges különbség
van: itt a fermentációs táptalaj nem szója, hanem egyéb allergén-mentes
növényekből áll, amit egy neves japán tradicionális nattógyártó által
biztosított Bacillus subtilis natto-val erjesztenek. Emiatt szójamentes. Az így
keletkezett magas K2 MK-7 (~100% transz)-tartalmú, fermentált növényi masszából
vegyszermentesen, ún. szuperkritikus extrakcióval (pusztán változó nyomású
szén-dioxid gázzal) nyerik és kristályosítják ki a világ legmagasabb transz- (és
legalacsonyabb cisz-) tartalmú K2 MK-7-jét, ami emellett teljesen vegyszer- és
allergén-mentes is. Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben
levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos
étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak
tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező
anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak
megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak
betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
Adatlap
Ár: | 6.820 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 43 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "GAL K-komplex Forte 20ml" című hirdetést látja. (fent)