Nature Cookta Aszkorbinsav
Az L- Aszkorbinsav olyan természetes aszkorbinsav vegyület, melyet sok zöldség
és gyümölcs is tartalmaz. Többféle étel ízesítéséhez vagy állagának javításához
felhasználhatjuk. A Nature Cookta Aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési
célokra alkalmas L-aszkorbinsavat tartalmaz. Használhatjuk főzéshez, sütéshez,
tartósításhoz, vízben oldva is. Az aszkorbinsav a történelemben Az élelmiszerek
tartósítása már a régi időkben is foglalkoztatta az embereket. Az idényjellegű
alapanyagok fogyasztását szerették volna megoldani a szezonon kívüli hónapokban
is. Az ősi tartósító módszerek között szerepelt a füstölés, az erjesztés és a
savanyítás is. A franciáknak köszönhetően az üzemi élelmiszertartósítás a 18.
században indulhatott el hódító útjára. A házi tartósításnál nagy áttörést
jelentett a természetes aszkorbinsav használata. Zöldségek és gyümölcsök
barnulásának megakadályozására a mosóvízbe ezt a természetes vegyületet tették.
1936-ban Reichstein és Grüssner egy olyan szintézist dolgozott ki, amely az
aszkorbinsav gazdaságos előállítását tette lehetővé. Az aszkorbinsavról további
érdekességeket a Wikipédia oldalain olvashat:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Aszkorbinsav Aszkorbinsav a konyhában Kifejezetten
ajánlott a kenyérfélék sütése során egy kávéskanál Nature Cookta
L-aszkorbinsavat adni a tésztához. Ezáltal könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát
kapunk, sütés után pedig kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut. Ha a sütéshez
szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal,
például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor széndioxid szabadul fel,
az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Így is könnyed
állagú süteményeket, kenyereket készíthetünk. Az aszkorbinsav a befőzés során is
kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel
hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök barnulását. Így nagyon finom
befőtteket, lekvárokat készíthetünk, melyek biztosan az egész családnak ízleni
fognak majd. Eritrittel keverve kitűnő limonádét fogyaszthatunk. Javasolhatjuk
még olyan lisztekhez -mint például a napraforgóbél liszt-, melyek a főzés során
oxidációjuk miatt elszíneződhetnek. Az aszkorbinsav fogyasztása nem helyettesíti
az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz:100% L-aszkorbinsav Kiszerelés:250 gramm
és gyümölcs is tartalmaz. Többféle étel ízesítéséhez vagy állagának javításához
felhasználhatjuk. A Nature Cookta Aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési
célokra alkalmas L-aszkorbinsavat tartalmaz. Használhatjuk főzéshez, sütéshez,
tartósításhoz, vízben oldva is. Az aszkorbinsav a történelemben Az élelmiszerek
tartósítása már a régi időkben is foglalkoztatta az embereket. Az idényjellegű
alapanyagok fogyasztását szerették volna megoldani a szezonon kívüli hónapokban
is. Az ősi tartósító módszerek között szerepelt a füstölés, az erjesztés és a
savanyítás is. A franciáknak köszönhetően az üzemi élelmiszertartósítás a 18.
században indulhatott el hódító útjára. A házi tartósításnál nagy áttörést
jelentett a természetes aszkorbinsav használata. Zöldségek és gyümölcsök
barnulásának megakadályozására a mosóvízbe ezt a természetes vegyületet tették.
1936-ban Reichstein és Grüssner egy olyan szintézist dolgozott ki, amely az
aszkorbinsav gazdaságos előállítását tette lehetővé. Az aszkorbinsavról további
érdekességeket a Wikipédia oldalain olvashat:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Aszkorbinsav Aszkorbinsav a konyhában Kifejezetten
ajánlott a kenyérfélék sütése során egy kávéskanál Nature Cookta
L-aszkorbinsavat adni a tésztához. Ezáltal könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát
kapunk, sütés után pedig kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut. Ha a sütéshez
szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal,
például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor széndioxid szabadul fel,
az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Így is könnyed
állagú süteményeket, kenyereket készíthetünk. Az aszkorbinsav a befőzés során is
kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel
hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök barnulását. Így nagyon finom
befőtteket, lekvárokat készíthetünk, melyek biztosan az egész családnak ízleni
fognak majd. Eritrittel keverve kitűnő limonádét fogyaszthatunk. Javasolhatjuk
még olyan lisztekhez -mint például a napraforgóbél liszt-, melyek a főzés során
oxidációjuk miatt elszíneződhetnek. Az aszkorbinsav fogyasztása nem helyettesíti
az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz:100% L-aszkorbinsav Kiszerelés:250 gramm
Adatlap
Ár: | 2.190 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 27 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Aszkorbinsav" című hirdetést látja. (fent)