Sanct Bernhard C-vitamin+ cink kapszula (180 db)
C-vitamin + cink nyújtott felszívódással A C vitamin mellett a cink is nagyon
fontos a szervezet ellenállóképességének növeléséhez. Mennyiségileg a vas után a
cink a második leggyakrabban előforduló nyomelem az emberi szervezetben. Több
mint 200 enzim alkotóeleme, ami nélkülözhetetlen a szervezet számára.
Szervezetünk nem képes sem a cinket, sem pedig a C vitamint önállóan
előállítani, ezért ajánlott a rendszeres táplálékkiegészítés ezen fontos
tápanyag segítségével. Minden C-vitamin + cink nyújtott felszívódású kapszula
300 mg C vitamint és 5 mg cinket tartalmaz. Ez az egyedileg kifejlesztett
kapszula a C vitamint és a cinket a nap folyamán lassan adagolja a szervezet
számára, így hosszú időn keresztül optimális mennyiségben szívódik fel.
C-vitamin Aszkorbinsav Aszkorbinsav: a hexonsav laktonja. Vízben jól oldódó,
erősen redukáló vegyület. Képlete: C6H8O6. Teljesen eloxidált formájában
elveszti vitaminhatását. Az aszkorbinsav a sejtek biokémiai folyamataiban mint
hidrogéndonor vesz részt, ez adja meg elsőrendű biológiai jelentőségét. 85%-a
szívódik fel. Elősegíti a vas felszívódását a bélrendszerből. Az aszkorbinsavat
számos állatfaj szintetizálja, ugyanakkor az ember és néhány állatfaj nem képes
erre. Tegyen egészségéért vásároljon webáruházunkból ! A környezeti
stresszhatások, a dohányzás, egyes gyógyszerek, (pl. orális fogamzásgátlók),
lázas állapot, műtéti beavatkozások növelik a szükséges adag mértékét. A
C-vitaminnal jól ellátott anya tejének aszkorbinsav-tartalma 30...55 ml/l.
Szent-Györgyi Albert biokémikus az 1930-as években izolálta a C-vitamint,
munkásságát 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjjal ismerték el. Az egészséges
ember napi C-vitamin szükségletét a helyesen összeállított és jó
konyhatechnikával elkészített ételekkel még a tél végi és tavaszi hónapokban is
fedezni lehet. Aszkorbinsavban gazdag zöldségfélék: a zöldpaprika, paradicsom,
burgonya, saláta, és a káposztafélék: (káposzta, brokkoli, kelbimbó), friss
gyümölcsök, (elsősorban áfonya, ribizli, a vadrózsa termése, a csipkebogyó,
narancs, citrom, grapefruit), télen ezek, vagy az ezekből úgynevezett ?hideg?
eljárással készült teák, szörpök, gyümölcsborok fogyasztását kell szorgalmazni.
A zöldségféléket lehetőleg nyersen, salátának elkészítve, vagy pároltan célszerű
fogyasztani. A hosszú áztatás, főzés, vagy a főzővíz kiöntése jelentős
aszkorbinsav veszteséget okoz, de kerülni kell a fémedények (vas, réz)
használatát és az ételek ismételt felmelegítését is. Az C-vitamin (aszkorbinsav
formában) jellemző mennyisége 100g élelmiszerben: * gabonafélék, hüvelyesek és
örleményeik, kenyerek, péksütemények, száraztészták: 0-1 mg * zöldség, gyümölcs:
5-400 mg * vaj, margarinféleségek, zsír, olaj, szalonna: 0 mg * húsok, húsipari
termékek, máj, szív, vese: 0-30 mg * halak: 0 mg * tej: 0-5 mg * tojás: 0 mg A
napi szükséglet 45-80 mg/nap körül van. [1] Egyes vélemények szerint a
túladagolás (bár a felesleg a vizelettel távozik) megnövelheti a húgykő, vesekő
kialakulásának esélyét; a fölösleges C-vitamin oxálsav formáljában ürül ki a
szervezetből, ami alkotóeleme a vese- és húgykőnek. [2] A C-vitamin hiánya Ilyen
esetben fellépő betegség a skorbut. Jellemzője a kiszáradt bőr, emésztési
zavarok, fogínysorvadás következtében meglazult fogak. Hosszabb időn, (éveken,
évtizedeken) keresztül fennálló C-vitamin hiány esetén, (pl. hagyományos
táplálkozás), rendkívüli mértékben megemelkednek a szív- és érrendszeri
kockázatok. Például az érelmeszesedés és a szívroham kialakulásának közvetlen
visszavezethető oka ennek a vitaminnak a hiánya.
fontos a szervezet ellenállóképességének növeléséhez. Mennyiségileg a vas után a
cink a második leggyakrabban előforduló nyomelem az emberi szervezetben. Több
mint 200 enzim alkotóeleme, ami nélkülözhetetlen a szervezet számára.
Szervezetünk nem képes sem a cinket, sem pedig a C vitamint önállóan
előállítani, ezért ajánlott a rendszeres táplálékkiegészítés ezen fontos
tápanyag segítségével. Minden C-vitamin + cink nyújtott felszívódású kapszula
300 mg C vitamint és 5 mg cinket tartalmaz. Ez az egyedileg kifejlesztett
kapszula a C vitamint és a cinket a nap folyamán lassan adagolja a szervezet
számára, így hosszú időn keresztül optimális mennyiségben szívódik fel.
C-vitamin Aszkorbinsav Aszkorbinsav: a hexonsav laktonja. Vízben jól oldódó,
erősen redukáló vegyület. Képlete: C6H8O6. Teljesen eloxidált formájában
elveszti vitaminhatását. Az aszkorbinsav a sejtek biokémiai folyamataiban mint
hidrogéndonor vesz részt, ez adja meg elsőrendű biológiai jelentőségét. 85%-a
szívódik fel. Elősegíti a vas felszívódását a bélrendszerből. Az aszkorbinsavat
számos állatfaj szintetizálja, ugyanakkor az ember és néhány állatfaj nem képes
erre. Tegyen egészségéért vásároljon webáruházunkból ! A környezeti
stresszhatások, a dohányzás, egyes gyógyszerek, (pl. orális fogamzásgátlók),
lázas állapot, műtéti beavatkozások növelik a szükséges adag mértékét. A
C-vitaminnal jól ellátott anya tejének aszkorbinsav-tartalma 30...55 ml/l.
Szent-Györgyi Albert biokémikus az 1930-as években izolálta a C-vitamint,
munkásságát 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjjal ismerték el. Az egészséges
ember napi C-vitamin szükségletét a helyesen összeállított és jó
konyhatechnikával elkészített ételekkel még a tél végi és tavaszi hónapokban is
fedezni lehet. Aszkorbinsavban gazdag zöldségfélék: a zöldpaprika, paradicsom,
burgonya, saláta, és a káposztafélék: (káposzta, brokkoli, kelbimbó), friss
gyümölcsök, (elsősorban áfonya, ribizli, a vadrózsa termése, a csipkebogyó,
narancs, citrom, grapefruit), télen ezek, vagy az ezekből úgynevezett ?hideg?
eljárással készült teák, szörpök, gyümölcsborok fogyasztását kell szorgalmazni.
A zöldségféléket lehetőleg nyersen, salátának elkészítve, vagy pároltan célszerű
fogyasztani. A hosszú áztatás, főzés, vagy a főzővíz kiöntése jelentős
aszkorbinsav veszteséget okoz, de kerülni kell a fémedények (vas, réz)
használatát és az ételek ismételt felmelegítését is. Az C-vitamin (aszkorbinsav
formában) jellemző mennyisége 100g élelmiszerben: * gabonafélék, hüvelyesek és
örleményeik, kenyerek, péksütemények, száraztészták: 0-1 mg * zöldség, gyümölcs:
5-400 mg * vaj, margarinféleségek, zsír, olaj, szalonna: 0 mg * húsok, húsipari
termékek, máj, szív, vese: 0-30 mg * halak: 0 mg * tej: 0-5 mg * tojás: 0 mg A
napi szükséglet 45-80 mg/nap körül van. [1] Egyes vélemények szerint a
túladagolás (bár a felesleg a vizelettel távozik) megnövelheti a húgykő, vesekő
kialakulásának esélyét; a fölösleges C-vitamin oxálsav formáljában ürül ki a
szervezetből, ami alkotóeleme a vese- és húgykőnek. [2] A C-vitamin hiánya Ilyen
esetben fellépő betegség a skorbut. Jellemzője a kiszáradt bőr, emésztési
zavarok, fogínysorvadás következtében meglazult fogak. Hosszabb időn, (éveken,
évtizedeken) keresztül fennálló C-vitamin hiány esetén, (pl. hagyományos
táplálkozás), rendkívüli mértékben megemelkednek a szív- és érrendszeri
kockázatok. Például az érelmeszesedés és a szívroham kialakulásának közvetlen
visszavezethető oka ennek a vitaminnak a hiánya.
Adatlap
Ár: | 4.463 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 69 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Sanct Bernhard C-vitamin+ cink kapszula (180 db)" című hirdetést látja. (fent)