Medicura Bio Spirulina tabletta (150 db)
A Spirulina alga értékes vitaminok és ásványi anyagok forrása, jelentős része
tiszta fehérje. A B12-vitamin hozzájárulhat az immunrendszer, idegrendszer
normál működéséhez. A Spirulina egyike a világ a legtáplálóbb és
legkoncentráltabb szuperételeinek. Éppen ezért egyre többször jelenik meg
természetes élelmiszerekben és italokban, mint a zöld ételek és italok, az
energiaszeletek vagy a táplálék kiegészítők. A Spirulina csodálatosan magas
fehérje tartalommal rendelkezik, átlagosan 60%-kal, többel, mint a vörös hús,
melyben mindössze 27% körüli a fehérje mennyiség. A spirulinában található
fehérjék ráadásul teljesek, tartalmazzák valamennyi esszenciális aminosavat,
melyre az emberi szervezetnek az egészséghez szüksége van. A Spirulina
ugyanakkor tartalmaz egy sor más hasznos tápanyagot is: - B-vitaminokat
(kiemelkedően magas mennyiségben B-12-vitamint), K- és más vitaminokat -
természetesen gazdag jód- és ásványi anyagforrás (kálcium, vas, magnézium,
szelén, mangán, kálium, cink) - az egyik legjobb ismert gamma-linolénsav forrás
(GLA - fontos zsírsav a szív és az ízületek számára). Megtalálhatók benne egyéb
esszenciális zsírsavak, mint a szulfolipidek, melyek a T-limfociták védekezését
segíthetik elő a HIV-fertőzéssel szemben. - fitopigmentek (fikocianin, klorofill
és karotenoidok) - metallotionin vegyületek (fémekkel kombinált fehérjék, melyek
megkötik a radioaktív izotópokat) - alacsony (15-20%-os) szénhidráttartalommal
rendelkezik - 18 különböző aminosav található benne Tanulmányok igazolják, hogy
a spirulinában lévő fehérjék nagyon jól (83-90%-ban) emészthetők, köszönhetően
annak, hogy nem rendelkeznek cellulóz fallal, mint például az élesztő, így nem
igényel főzést ahhoz, hogy a fehérjék felszívódjanak a szervezetünkben. A
spirulina száraz súlyának nagyjából 60%-a fehérje, mely létfontosságú a
növekedéshez és a sejtregenerálódáshoz. A spirulina nagyszerűen megfelel, a
zsíros és koleszterindús húsok és száraztermékek helyettesítésére. A spirulina
félelmetes összetétele 10 gramm spirulina a minimum napi vasszükséglet 70%át és
a napi minimum A-, B-vitamin komplex, D- és K-vitamin mennyiség
három-négyszeresét fedezi. Ezek azok az értékek, amelyeket az egészsége iránt
tudatos ember, elvár egy szuperélelmiszertől. A Spirulina nagy mennyiségben
tartalmaz gamma-linolénsavat vagy GLA-t, ami az anyatejben is megtalálható és a
babák egészséges fejlődését segíti elő. A gamma-linolénsav ennyire magas
koncentrációban csak nagy ritkán fordul elő élelmiszerekben és általában a
szervezetnek szintetizálnia kell a linolénsavból. A GLA fontos előfutára a
biokémiai anyagoknak, mint a prosztaglandinok, leukotriének és tromboxánok,
melyek kémiai közvetítőként működnek a gyulladások és az immunválaszok között. A
Spirulina az éhínséggel küzdő közösségekben ideális az alultápláltság ellen,
segíti a szervezetnek felvenni a tápanyagokat, amikor az már elveszti a
képességét arra, hogy a táplálékot normál formában hasznosítani tudja. A
spirulina másik előnye, hogy jó hatással van a bélflórára, mint a laktobacillus
és a bifidobaktérium, ezzel elősegíti az emésztést és a megfelelő bélműködést.
Természetes tisztítóként működik a higany és más olyan nehézfémek ellen, melyek
felszívódnak a szervezetben. A spirulina mindenkinek ajánlott A spirulina a
sportolók állóképességét és erőnlétét is növeli, magas proteintartalma elősegíti
az izomépítést. Ugyanakkor csökkenti az éhségérzetet, mely az edzés alatt
gyakran jelentkezik, így hozzájárul a sportolók ideális testsúlyának
megtartásához. A spirulina közel annyi kalciumot, foszfort és magnéziumot
tartalmaz, mint a tej, E-vitamin szintje hasonló a búzacsíráéhoz, B12-vitamin
tartalma pedig négyszer annyi, mint a nyers májnak. A spirulina egészségvédő
hatásairól bőséges bizonyíték áll rendelkezésre, köztük figyelemreméltó klinikai
eredményekkel. A spirulina biztonság szempontjából is lenyűgöző. A nagy
mennyiségű spirulinával táplált rágcsálókon semmilyen mellékhatást nem
tapasztaltak. Ne feledjük azt sem, hogy az aztékok étrendjének az egyik fő
alkotóeleme volt. A spirulina háziállataink számára is hasznos (kutya, macska,
madár, hal, rovar), erősíti az immunrendszert, szebbé teszi az állatok bőrét,
bundáját, óvja a szív és az ízületek egészségét, jobb leheletet biztosít.
Mondhatjuk, hogy a család minden tagja számára szinte tökéletes élelmiszer, egy
újabb természetes módja annak, hogy megőrizzük egészségünket. A spirulina
egyszerre multi vitamin, béltisztító, lúgosító, immunerősítő és méregtelenítő.
Ha ki kellene választanunk azt az 5 szuperélelmiszert, amely az életben
maradásunkat garantálná extrém (hosszú űrutazás, katasztrófa stb.) körülmények
között, akkor a spirulina garantáltan köztük lenne. A Spirulina pozitív hatásai
A Spirulina a tengeri halakban megtalálható Omega zsírsav mennyiségének
sokszorosát tartalmazza, megtalálható benne a 12 legfontosabb vitamin, a
szervezet számára nélkülözhetetlen B12-vitamin is. Klorofill koncentrációja
szinte páratlanul magas, csak a chlorelláé hasonló, mely a természet
leggazdagabb klorofill forrása. Akik rendszeresen fogyasztják a Spirulinát,
tapasztalhatják, hogy könnyebben megy a tanulás, a munka, jobban teljesítenek a
sportban és szervezetük is ellenállóbb lesz, megszabadulnak az emésztési
problémáktól, valamint vércukorszintjük is beáll az egészséges szintre. De ez
még nem minden, hiszen a Spirulina a közérzetre is jó hatással van, kitűnő a
szellemi teljesítmény növeléséhez, javítja a koncentrációt és az észlelést,
kiegyensúlyozottá tesz. A Spirulina koleszterincsökkentő, a káros LDL
koncentrációját csökkenti, de az érvédőként hatékony HDL-koleszterin mennyiségét
növeli a vérben. A spirulina antioxidánsai megkötik a káros szabadgyököket,
melyek rákot is okozhatnak, immunerősítők és késleltetik az öregedést.
Enzimtartalma jótékonyan hat az emésztésre és az anyagcsere folyamatokra. A
Szuperhatékony Spirulina alga A Spirulinában található egy fitotápanyag, mely az
idegek és az agy károsodása esetén elősegíti a regenerálódást, ezért Parkinson-
és Alzheimer-kór kezeléséhez is használják. A Chlorella és a Spirulina
hatásaival kapcsolatban végzett klinikai vizsgálatok alátámasztják, hogy
hatékony a rákmegelőzésben és a már kialakult daganatok kezeléséhez is.
Csökkenti a fáradtságérzetet, teljesértékű ásványi anyag és vitaminforrás, ezért
az egészség és az erőnlét megőrzéséhez is hozzájárul. Főként magnézium, vas,
mangán, béta-karotin, B12-, D- és K-vitamin található benne nagy mennyiségben.
Az egyik leggazdagabb béta-karotinforrás, melyet a szervezet A-vitaminná alakít
át. A napi A-vitamin szükségletet már 1-2 gramm Spirulina elfogyasztásával
biztosíthatjuk. A bélflórában lévő hasznos baktériumok mennyiségét is növeli,
főként a lactobacillusét. B-vitaminok és zsírsavak a Spirulinában A Spirulinában
található B-vitaminok és telítetlen zsírsavak szebbé teszik a hajat és a bőrt.
Antibakteriális és antivirális hatása egyes bőrbetegségek ellen is hatékony,
mint az akné, a herpesz vagy a pikkelysömör. Megakadályozza az influenzát okozó
vírus terjedését, rákellenes hatásaival kapcsolatban pedig napjainkban is számos
kutatás folyik. Tartalmaz fikocianint, mely regenerálja a csontvelőt, ezért
kemoterápia után kifejezetten javasolt a fogyasztása. A Spirulinának ez is
egyedülálló képessége, hiszen a fikocianin semmilyen más növényben nem található
meg. Megóvja a vesét a gyógyszerek és a nehézfémek okozta károsodástól. Nagy
mennyiségben találhatók benne esszenciális aminosavak és B12-vitamin, ami a
vegetáriánusok számára kiemelkedően fontos, hiszen ez a vitamin egyébként nincs
jelen a növényekben. A Spirulina még az étvágytalan gyermekekre is kedvezően
hat, elősegíti egészséges növekedésüket.
tiszta fehérje. A B12-vitamin hozzájárulhat az immunrendszer, idegrendszer
normál működéséhez. A Spirulina egyike a világ a legtáplálóbb és
legkoncentráltabb szuperételeinek. Éppen ezért egyre többször jelenik meg
természetes élelmiszerekben és italokban, mint a zöld ételek és italok, az
energiaszeletek vagy a táplálék kiegészítők. A Spirulina csodálatosan magas
fehérje tartalommal rendelkezik, átlagosan 60%-kal, többel, mint a vörös hús,
melyben mindössze 27% körüli a fehérje mennyiség. A spirulinában található
fehérjék ráadásul teljesek, tartalmazzák valamennyi esszenciális aminosavat,
melyre az emberi szervezetnek az egészséghez szüksége van. A Spirulina
ugyanakkor tartalmaz egy sor más hasznos tápanyagot is: - B-vitaminokat
(kiemelkedően magas mennyiségben B-12-vitamint), K- és más vitaminokat -
természetesen gazdag jód- és ásványi anyagforrás (kálcium, vas, magnézium,
szelén, mangán, kálium, cink) - az egyik legjobb ismert gamma-linolénsav forrás
(GLA - fontos zsírsav a szív és az ízületek számára). Megtalálhatók benne egyéb
esszenciális zsírsavak, mint a szulfolipidek, melyek a T-limfociták védekezését
segíthetik elő a HIV-fertőzéssel szemben. - fitopigmentek (fikocianin, klorofill
és karotenoidok) - metallotionin vegyületek (fémekkel kombinált fehérjék, melyek
megkötik a radioaktív izotópokat) - alacsony (15-20%-os) szénhidráttartalommal
rendelkezik - 18 különböző aminosav található benne Tanulmányok igazolják, hogy
a spirulinában lévő fehérjék nagyon jól (83-90%-ban) emészthetők, köszönhetően
annak, hogy nem rendelkeznek cellulóz fallal, mint például az élesztő, így nem
igényel főzést ahhoz, hogy a fehérjék felszívódjanak a szervezetünkben. A
spirulina száraz súlyának nagyjából 60%-a fehérje, mely létfontosságú a
növekedéshez és a sejtregenerálódáshoz. A spirulina nagyszerűen megfelel, a
zsíros és koleszterindús húsok és száraztermékek helyettesítésére. A spirulina
félelmetes összetétele 10 gramm spirulina a minimum napi vasszükséglet 70%át és
a napi minimum A-, B-vitamin komplex, D- és K-vitamin mennyiség
három-négyszeresét fedezi. Ezek azok az értékek, amelyeket az egészsége iránt
tudatos ember, elvár egy szuperélelmiszertől. A Spirulina nagy mennyiségben
tartalmaz gamma-linolénsavat vagy GLA-t, ami az anyatejben is megtalálható és a
babák egészséges fejlődését segíti elő. A gamma-linolénsav ennyire magas
koncentrációban csak nagy ritkán fordul elő élelmiszerekben és általában a
szervezetnek szintetizálnia kell a linolénsavból. A GLA fontos előfutára a
biokémiai anyagoknak, mint a prosztaglandinok, leukotriének és tromboxánok,
melyek kémiai közvetítőként működnek a gyulladások és az immunválaszok között. A
Spirulina az éhínséggel küzdő közösségekben ideális az alultápláltság ellen,
segíti a szervezetnek felvenni a tápanyagokat, amikor az már elveszti a
képességét arra, hogy a táplálékot normál formában hasznosítani tudja. A
spirulina másik előnye, hogy jó hatással van a bélflórára, mint a laktobacillus
és a bifidobaktérium, ezzel elősegíti az emésztést és a megfelelő bélműködést.
Természetes tisztítóként működik a higany és más olyan nehézfémek ellen, melyek
felszívódnak a szervezetben. A spirulina mindenkinek ajánlott A spirulina a
sportolók állóképességét és erőnlétét is növeli, magas proteintartalma elősegíti
az izomépítést. Ugyanakkor csökkenti az éhségérzetet, mely az edzés alatt
gyakran jelentkezik, így hozzájárul a sportolók ideális testsúlyának
megtartásához. A spirulina közel annyi kalciumot, foszfort és magnéziumot
tartalmaz, mint a tej, E-vitamin szintje hasonló a búzacsíráéhoz, B12-vitamin
tartalma pedig négyszer annyi, mint a nyers májnak. A spirulina egészségvédő
hatásairól bőséges bizonyíték áll rendelkezésre, köztük figyelemreméltó klinikai
eredményekkel. A spirulina biztonság szempontjából is lenyűgöző. A nagy
mennyiségű spirulinával táplált rágcsálókon semmilyen mellékhatást nem
tapasztaltak. Ne feledjük azt sem, hogy az aztékok étrendjének az egyik fő
alkotóeleme volt. A spirulina háziállataink számára is hasznos (kutya, macska,
madár, hal, rovar), erősíti az immunrendszert, szebbé teszi az állatok bőrét,
bundáját, óvja a szív és az ízületek egészségét, jobb leheletet biztosít.
Mondhatjuk, hogy a család minden tagja számára szinte tökéletes élelmiszer, egy
újabb természetes módja annak, hogy megőrizzük egészségünket. A spirulina
egyszerre multi vitamin, béltisztító, lúgosító, immunerősítő és méregtelenítő.
Ha ki kellene választanunk azt az 5 szuperélelmiszert, amely az életben
maradásunkat garantálná extrém (hosszú űrutazás, katasztrófa stb.) körülmények
között, akkor a spirulina garantáltan köztük lenne. A Spirulina pozitív hatásai
A Spirulina a tengeri halakban megtalálható Omega zsírsav mennyiségének
sokszorosát tartalmazza, megtalálható benne a 12 legfontosabb vitamin, a
szervezet számára nélkülözhetetlen B12-vitamin is. Klorofill koncentrációja
szinte páratlanul magas, csak a chlorelláé hasonló, mely a természet
leggazdagabb klorofill forrása. Akik rendszeresen fogyasztják a Spirulinát,
tapasztalhatják, hogy könnyebben megy a tanulás, a munka, jobban teljesítenek a
sportban és szervezetük is ellenállóbb lesz, megszabadulnak az emésztési
problémáktól, valamint vércukorszintjük is beáll az egészséges szintre. De ez
még nem minden, hiszen a Spirulina a közérzetre is jó hatással van, kitűnő a
szellemi teljesítmény növeléséhez, javítja a koncentrációt és az észlelést,
kiegyensúlyozottá tesz. A Spirulina koleszterincsökkentő, a káros LDL
koncentrációját csökkenti, de az érvédőként hatékony HDL-koleszterin mennyiségét
növeli a vérben. A spirulina antioxidánsai megkötik a káros szabadgyököket,
melyek rákot is okozhatnak, immunerősítők és késleltetik az öregedést.
Enzimtartalma jótékonyan hat az emésztésre és az anyagcsere folyamatokra. A
Szuperhatékony Spirulina alga A Spirulinában található egy fitotápanyag, mely az
idegek és az agy károsodása esetén elősegíti a regenerálódást, ezért Parkinson-
és Alzheimer-kór kezeléséhez is használják. A Chlorella és a Spirulina
hatásaival kapcsolatban végzett klinikai vizsgálatok alátámasztják, hogy
hatékony a rákmegelőzésben és a már kialakult daganatok kezeléséhez is.
Csökkenti a fáradtságérzetet, teljesértékű ásványi anyag és vitaminforrás, ezért
az egészség és az erőnlét megőrzéséhez is hozzájárul. Főként magnézium, vas,
mangán, béta-karotin, B12-, D- és K-vitamin található benne nagy mennyiségben.
Az egyik leggazdagabb béta-karotinforrás, melyet a szervezet A-vitaminná alakít
át. A napi A-vitamin szükségletet már 1-2 gramm Spirulina elfogyasztásával
biztosíthatjuk. A bélflórában lévő hasznos baktériumok mennyiségét is növeli,
főként a lactobacillusét. B-vitaminok és zsírsavak a Spirulinában A Spirulinában
található B-vitaminok és telítetlen zsírsavak szebbé teszik a hajat és a bőrt.
Antibakteriális és antivirális hatása egyes bőrbetegségek ellen is hatékony,
mint az akné, a herpesz vagy a pikkelysömör. Megakadályozza az influenzát okozó
vírus terjedését, rákellenes hatásaival kapcsolatban pedig napjainkban is számos
kutatás folyik. Tartalmaz fikocianint, mely regenerálja a csontvelőt, ezért
kemoterápia után kifejezetten javasolt a fogyasztása. A Spirulinának ez is
egyedülálló képessége, hiszen a fikocianin semmilyen más növényben nem található
meg. Megóvja a vesét a gyógyszerek és a nehézfémek okozta károsodástól. Nagy
mennyiségben találhatók benne esszenciális aminosavak és B12-vitamin, ami a
vegetáriánusok számára kiemelkedően fontos, hiszen ez a vitamin egyébként nincs
jelen a növényekben. A Spirulina még az étvágytalan gyermekekre is kedvezően
hat, elősegíti egészséges növekedésüket.
Adatlap
Ár: | 3.200 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.30 |
Eddig megtekintették 46 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Medicura Bio Spirulina tabletta (150 db)" című hirdetést látja. (fent)