Betöltés...

Csuta Hántolt Árpa (500 g)

Az árpa a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje.
Származási helye Tibet. Elkészítése: A magokat előzetesen háromszoros
vízmennyiségben legalább 3-4 órára, de akár 1 napra is beáztatjuk. Ugyanabban a
vízben főzzük egyenletesen kis tűzön 25-30 percig, majd lefedve közepesen meleg
sütőben (100-120-as fokozat) hagyjuk dagadni (maximum fél-1 órát). Célszerű lágy
vizet használni (szénsavmentes ásványvizet, szűrt vizet), mert ezzel jelentősen
lerövidül a főzési idő. Jó tudni: a pirított árpa az otthoni tárolásnál jobban
ellenáll az élősködőkkel szemben. Felhasználása: pl. kásának Receptek:
Székelykáposzta - Vega módra Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1/2 csomag
szójakocka, 1/2 kg hántolt árpa, ételízesítő, só (tengeri) olaj, pirospaprika
Elkészítés: A hozzávalókat külön-külön megfőzzük (az árpát érdemes előző este
beáztatni). Amikor mind meg puhult, összefőzzük, befűszerezzük ételízesítővel,
ten?geri sóval. A végén olajat és pirospaprikát teszünk bele. Zöldséges árpa
leves Hozzávalók: - 1 maréknyi hántolt árpa - 2 szál sárgarépa, - 2 szál
szárzeller, - 2 szál újhagyma, - 3 db zsályalevél, - 3 evőkanál olívaolaj, - 1
db ?Gemüzebrühe? (salzarm), - 1 csipet borsikafű, - Shoyu - szűrt víz
Elkészítése: - Egy fazékban melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a
felkarikázott újhagymát és a zsályalevelet, pároljuk pár percig. - Öntsük fel
másfél liternyi vízzel, adjuk hozzá a zöldségleveskockát, borsikafűvet és az
árpát. - Lassú lángon főzzük tovább. - Ha az árpagyöngy megpuhult, tegyük hozzá
a felkarikázott sárgarépát és a felszeletelt zellerszárat. - Főzzük még további
pár percig, majd tálalhatjuk. - Tetejét frissen reszelt tormával szórhatjuk meg.
Csalános árpakása Hozzávalók: - 200 g hántolt árpa, - 200 g frissen szedett,
zsenge csalánhajtás, - 2 db hagyma, - 1 ek Shoyu, - olívaolaj, - szűrt víz
Elkészítése: - Az előkészített (megmosott, áztatott) árpát 3x-os vízben
feltesszük főni. - Közben kevés olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, és
adjuk hozzá a csalánleveleket, kíméletesen pároljuk meg. - Ha megfőtt az árpa
öntsük rá a hagymás csalánra és keverjük össze, ízesítsük. - Levéve a tűzről kb.
tíz percig pihentessük, hagyjuk egy kicsit összeérni. Bácskai árpás szejtán
(rizses hús helyett) Hozzávalók: - 30 dkg előző este beáztatott árpa, - 20 dkg
szejtán, - 1 fej vöröshagyma, - 2 gerezd fokhagyma, - 2 db zöldpaprika, - 3 db
szárított paradicsom, - 20 dkg zöldborsó, - kömény, majoránna, pirospaprika,
borsikafű, Shoyu, olívaolaj Elkészítése: - A hagymát az olajon pároljuk meg,
majd tegyük rá az apróra vágott zöldpaprikát, a zöldborsót és pároljuk tovább. -
Ha a borsó már majdnem puha, jöhet a szejtán, mely szintén kap néhány percet. -
Ha ezzel is megvagyunk, a paradicsomot is tegyük a lábasba, némi vízzel
lazítsuk, és kicsit forraljuk össze. - A külön megfőzött árpát is tegyük hozzá,
fűszerezzük a fenti felsorolásból nekünk tetszőkkel (lehetőség szerint
mindegyikből tegyünk bele), egy kicsit melegítsük össze és gyakorlatilag kész
is. - Aki szereti a fokhagymát, az tálalás előtt tegye bele az apróra vágott
vagy zúzott fokhagymát, úgy jellegzetesebb az íze.

Tovább
Adatlap
Ár: 562 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2025.01.30
Eddig megtekintették 45 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Csuta Hántolt Árpa (500 g)
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Csuta Hántolt Árpa (500 g)" című hirdetést látja. (fent)



A Damona Prémium kollagén azonnal oldódó italpor 10000 mg kollagént tartalmaz adagonként, ízletes meggy ízzel, cukormentes formában. A C-vitamin hozzájárul a normál kollagén-képződéshez, a bőr normál működéséhez. A kollagén a bőr természetes összetevője. Segít a bőrnek megőrizni feszességét és...

Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem