Biorganik BIO barnarizs basmati (500 g)
A hántolatlan rizsszemet nevezik barnarizsnek. A rizs a búza után az emberiség
legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos
alapanyaga. Több mint 40000 fajtája ismert. Táplálkozástani szempontból a barna
rizs a legértékesebb, hiszen rendkívül magas a rost-, a komplex szénhidrát és a
B-vitamin-tartalma. Összetevők: *basmati barnarizs, *= Ellenőrzött Ökológiai
Gazdálkodásból HU-ÖKO-01, ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1485 KJ / 385 kcal Fehérje: 8,3g
Szénhidrát: 74,9g Zsír: 1,9g Ásványi anyagok: kálium, kalcium, magnézium, vas,
foszfor, nátrium Vitamin: A, B6, E Felhasználása: Ma már sok rizzsel kapcsolatos
recepthez hozzá lehet jutni. El lehet készíteni például fűszerekkel, dióval,
zöldségekkel és babbal. A rövid szemű rizst legjobb desszertnek megfőzni
(gabonatejjel). A legjobb, ha más gabonákkal variáljuk, ilyen például a quinoa,
köles, árpa, kuszkusz és az amarant. Elkészítése: jól mossuk meg a szemeket,
lábasban két-, két és félszer annyi vizet öntsünk alá (egy csésze rizshez tehát
két-, két és fél csésze vizet). Lassú tűzön főzzük, 30-40 percig. A főzési idő
elteltével zárjuk el alatta a lángot, vagy húzzuk le az edényt, és a lábas
tetejére tegyük konyharuhát, így hagyjuk tovább puhulni. Jó tudni: az indiai
származású basmati rizs a legízletesebb rizs. Csak kézzel aratható, ezért
drágább a többi rizshez képest. Az olcsó basmati rizzsel vigyázzunk, mert az
valószínűleg basmati típusú rizs, amit sajnos nem megfelelően tűntetnek fel a
csomagoláson.
legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos
alapanyaga. Több mint 40000 fajtája ismert. Táplálkozástani szempontból a barna
rizs a legértékesebb, hiszen rendkívül magas a rost-, a komplex szénhidrát és a
B-vitamin-tartalma. Összetevők: *basmati barnarizs, *= Ellenőrzött Ökológiai
Gazdálkodásból HU-ÖKO-01, ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1485 KJ / 385 kcal Fehérje: 8,3g
Szénhidrát: 74,9g Zsír: 1,9g Ásványi anyagok: kálium, kalcium, magnézium, vas,
foszfor, nátrium Vitamin: A, B6, E Felhasználása: Ma már sok rizzsel kapcsolatos
recepthez hozzá lehet jutni. El lehet készíteni például fűszerekkel, dióval,
zöldségekkel és babbal. A rövid szemű rizst legjobb desszertnek megfőzni
(gabonatejjel). A legjobb, ha más gabonákkal variáljuk, ilyen például a quinoa,
köles, árpa, kuszkusz és az amarant. Elkészítése: jól mossuk meg a szemeket,
lábasban két-, két és félszer annyi vizet öntsünk alá (egy csésze rizshez tehát
két-, két és fél csésze vizet). Lassú tűzön főzzük, 30-40 percig. A főzési idő
elteltével zárjuk el alatta a lángot, vagy húzzuk le az edényt, és a lábas
tetejére tegyük konyharuhát, így hagyjuk tovább puhulni. Jó tudni: az indiai
származású basmati rizs a legízletesebb rizs. Csak kézzel aratható, ezért
drágább a többi rizshez képest. Az olcsó basmati rizzsel vigyázzunk, mert az
valószínűleg basmati típusú rizs, amit sajnos nem megfelelően tűntetnek fel a
csomagoláson.
Adatlap
Ár: | 1.583 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.12.01 |
Eddig megtekintették 29 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik BIO barnarizs basmati (500 g) " című hirdetést látja. (fent)