GAL Glicin
GAL Glicin Optimális vércukor A glükóz (és így a szénhidrátok) vércukorszintet
megemelő hatását jelentősen mérsékli. Fokozza az inzulin hatékonyságát, azonban
az inzulin szintet szinte egyáltalán nem emeli, ellenben a jótékony hatású
glükagon szintjén igen, ami az inzulin ?ellenlábasa?. Csökkenti az
inzulin-rezisztencia esetén megfigyelhető magas vérzsír szintet is. Bőr A bőrünk
jelentős mennyiségű kollagént tartalmaz, így glicint is. A kollagén peptidek
ráncainkat csökkentő, bőrünk rugalmasságát növelő és hidratáló, bőrfiatalító
hatása jól ismert és sokat kutatott. A kollagén pedig hatását nagyrészt a magas
glicin tartalmának köszönheti. A kollagén, glicin, C-vitamin, szőlőhéj- és
magkivonat valamint a bioflavonoidok remek kombináció lehet, ha bőrünk
fiatalságára belsőleg gondolunk. Idegrendszer Kis mennyisége fokozza az
éberséget és az agyi mikrokapillárisok keringését. Emellett depresszió,
skizofrénia és OCD (kényszerbetegség) kezelésére is hatásos megoldás, a
különböző kísérletek szerint. Méregtelenítés Ezzel kapcsolatban csak állatokon
végzett kísérletek vannak, de ezen kutatások alapján a máj és vese funkcióját
javítja, fokozza a glutation nevű, erős méregtelenítő és antioxidáns hatású
anyag termelődését. Alvás Több kutatás is foglalkozott a glicin alvásra
gyakorolt hatásával emberek esetén. A megállapítások közé tartozik, hogy a
lefekvés előtt elfogyasztott glicin (3 gramm elszopogatva) javítja az alvás
minőséget, gyorsítja az elalvást, valamint enyhíti a túl korai ébredést és
kevesebb alvás esetén is kipihentebbek leszünk. (Hat óra alvás glicinnel sokszor
jobb alvásminőséget eredményezett, mint nyolc óra alvás glicin nélkül.) A glicin
édesítőszernek is kiváló! Nincs mellékíze, hőálló, a cukorral nagyjából
megegyező édesítő hatása van. A polialkoholokkal (pl.: xilit/nyírfacukor,
maltit, eritrit) szemben nem okoz bélrendszeri problémákat senkinél. Nem veri át
a szervezetet, mert az édes íze mögött nem üres kalória van, ahogy a legtöbb
édesítő esetében, hiszen a glicin fehérje és akként is kezeli szervezetünk. (Az
édes íz cukorforrást jelent a szervezetnek és a glicinből szükség esetén a
szervezet valóban képes cukrot előállítani, így nem okoz hypoglikémiát.) A
túlzott vércukor emelkedést gátló hatása miatt pedig különösen jó ?
szénhidrátokat amúgy is nagy mennyiségben tartalmazó ? sütik és hasonlók
édesítésére, hiszen azok hirtelen vércukor növelő hatását kordában tartja.
Adagolás: Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon fel 1 púpos
teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt
étkezések után is egy keveset (1 csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit )
elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az
étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak
arányának kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba elkeverhető,
süteményekbe is süthető. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a
port vesszük a szánkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes). A
glicin egy természetes aminosav, mely nagy mennyiségben található meg a
kollagénben. Mellékíz mentes édes íze miatt ételek/italok édesítésére is
alkalmas. Hőálló, így süteményekbe és forró italokba is alkalmazható. Édessége
kb a normál kristálycukoréval megegyező. A glicin a kollagén típusú fehérjékben
legnagyobb mennyiségben előforduló aminosav. Más fehérjeforrásokban csak kis
mennyiségben fordul elő. Manapság sokkal kevesebb kollagén típusú fehérjét
fogyasztunk mint őseink, hiszen a körömpörkölt, csontlé, kocsonya, pacal és
hasonló ételek nem túl divatosak már. Jelentősen eltolódott tehát a
fehérjebevitelünkből származó aminosavak aránya. (Például csökkent a glicin a
többihez képest.) Evolúciónk során nem ez volt a jellemző, így felmerül a gyanú,
hogy ennek káros következményei lehetnek. A glicinpótlás előnyös hatásai is ezt
a sejtést erősítik.
megemelő hatását jelentősen mérsékli. Fokozza az inzulin hatékonyságát, azonban
az inzulin szintet szinte egyáltalán nem emeli, ellenben a jótékony hatású
glükagon szintjén igen, ami az inzulin ?ellenlábasa?. Csökkenti az
inzulin-rezisztencia esetén megfigyelhető magas vérzsír szintet is. Bőr A bőrünk
jelentős mennyiségű kollagént tartalmaz, így glicint is. A kollagén peptidek
ráncainkat csökkentő, bőrünk rugalmasságát növelő és hidratáló, bőrfiatalító
hatása jól ismert és sokat kutatott. A kollagén pedig hatását nagyrészt a magas
glicin tartalmának köszönheti. A kollagén, glicin, C-vitamin, szőlőhéj- és
magkivonat valamint a bioflavonoidok remek kombináció lehet, ha bőrünk
fiatalságára belsőleg gondolunk. Idegrendszer Kis mennyisége fokozza az
éberséget és az agyi mikrokapillárisok keringését. Emellett depresszió,
skizofrénia és OCD (kényszerbetegség) kezelésére is hatásos megoldás, a
különböző kísérletek szerint. Méregtelenítés Ezzel kapcsolatban csak állatokon
végzett kísérletek vannak, de ezen kutatások alapján a máj és vese funkcióját
javítja, fokozza a glutation nevű, erős méregtelenítő és antioxidáns hatású
anyag termelődését. Alvás Több kutatás is foglalkozott a glicin alvásra
gyakorolt hatásával emberek esetén. A megállapítások közé tartozik, hogy a
lefekvés előtt elfogyasztott glicin (3 gramm elszopogatva) javítja az alvás
minőséget, gyorsítja az elalvást, valamint enyhíti a túl korai ébredést és
kevesebb alvás esetén is kipihentebbek leszünk. (Hat óra alvás glicinnel sokszor
jobb alvásminőséget eredményezett, mint nyolc óra alvás glicin nélkül.) A glicin
édesítőszernek is kiváló! Nincs mellékíze, hőálló, a cukorral nagyjából
megegyező édesítő hatása van. A polialkoholokkal (pl.: xilit/nyírfacukor,
maltit, eritrit) szemben nem okoz bélrendszeri problémákat senkinél. Nem veri át
a szervezetet, mert az édes íze mögött nem üres kalória van, ahogy a legtöbb
édesítő esetében, hiszen a glicin fehérje és akként is kezeli szervezetünk. (Az
édes íz cukorforrást jelent a szervezetnek és a glicinből szükség esetén a
szervezet valóban képes cukrot előállítani, így nem okoz hypoglikémiát.) A
túlzott vércukor emelkedést gátló hatása miatt pedig különösen jó ?
szénhidrátokat amúgy is nagy mennyiségben tartalmazó ? sütik és hasonlók
édesítésére, hiszen azok hirtelen vércukor növelő hatását kordában tartja.
Adagolás: Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon fel 1 púpos
teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt
étkezések után is egy keveset (1 csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit )
elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az
étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak
arányának kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba elkeverhető,
süteményekbe is süthető. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a
port vesszük a szánkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes). A
glicin egy természetes aminosav, mely nagy mennyiségben található meg a
kollagénben. Mellékíz mentes édes íze miatt ételek/italok édesítésére is
alkalmas. Hőálló, így süteményekbe és forró italokba is alkalmazható. Édessége
kb a normál kristálycukoréval megegyező. A glicin a kollagén típusú fehérjékben
legnagyobb mennyiségben előforduló aminosav. Más fehérjeforrásokban csak kis
mennyiségben fordul elő. Manapság sokkal kevesebb kollagén típusú fehérjét
fogyasztunk mint őseink, hiszen a körömpörkölt, csontlé, kocsonya, pacal és
hasonló ételek nem túl divatosak már. Jelentősen eltolódott tehát a
fehérjebevitelünkből származó aminosavak aránya. (Például csökkent a glicin a
többihez képest.) Evolúciónk során nem ez volt a jellemző, így felmerül a gyanú,
hogy ennek káros következményei lehetnek. A glicinpótlás előnyös hatásai is ezt
a sejtést erősítik.
Adatlap
Ár: | 2.090 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.11 |
Eddig megtekintették 50 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "GAL Glicin" című hirdetést látja. (fent)