Betöltés...

GAL Glicin

GAL Glicin Optimális vércukor A glükóz (és így a szénhidrátok) vércukorszintet
megemelő hatását jelentősen mérsékli. Fokozza az inzulin hatékonyságát, azonban
az inzulin szintet szinte egyáltalán nem emeli, ellenben a jótékony hatású
glükagon szintjén igen, ami az inzulin ?ellenlábasa?. Csökkenti az
inzulin-rezisztencia esetén megfigyelhető magas vérzsír szintet is. Bőr A bőrünk
jelentős mennyiségű kollagént tartalmaz, így glicint is. A kollagén peptidek
ráncainkat csökkentő, bőrünk rugalmasságát növelő és hidratáló, bőrfiatalító
hatása jól ismert és sokat kutatott. A kollagén pedig hatását nagyrészt a magas
glicin tartalmának köszönheti. A kollagén, glicin, C-vitamin, szőlőhéj- és
magkivonat valamint a bioflavonoidok remek kombináció lehet, ha bőrünk
fiatalságára belsőleg gondolunk. Idegrendszer Kis mennyisége fokozza az
éberséget és az agyi mikrokapillárisok keringését. Emellett depresszió,
skizofrénia és OCD (kényszerbetegség) kezelésére is hatásos megoldás, a
különböző kísérletek szerint. Méregtelenítés Ezzel kapcsolatban csak állatokon
végzett kísérletek vannak, de ezen kutatások alapján a máj és vese funkcióját
javítja, fokozza a glutation nevű, erős méregtelenítő és antioxidáns hatású
anyag termelődését. Alvás Több kutatás is foglalkozott a glicin alvásra
gyakorolt hatásával emberek esetén. A megállapítások közé tartozik, hogy a
lefekvés előtt elfogyasztott glicin (3 gramm elszopogatva) javítja az alvás
minőséget, gyorsítja az elalvást, valamint enyhíti a túl korai ébredést és
kevesebb alvás esetén is kipihentebbek leszünk. (Hat óra alvás glicinnel sokszor
jobb alvásminőséget eredményezett, mint nyolc óra alvás glicin nélkül.) A glicin
édesítőszernek is kiváló! Nincs mellékíze, hőálló, a cukorral nagyjából
megegyező édesítő hatása van. A polialkoholokkal (pl.: xilit/nyírfacukor,
maltit, eritrit) szemben nem okoz bélrendszeri problémákat senkinél. Nem veri át
a szervezetet, mert az édes íze mögött nem üres kalória van, ahogy a legtöbb
édesítő esetében, hiszen a glicin fehérje és akként is kezeli szervezetünk. (Az
édes íz cukorforrást jelent a szervezetnek és a glicinből szükség esetén a
szervezet valóban képes cukrot előállítani, így nem okoz hypoglikémiát.) A
túlzott vércukor emelkedést gátló hatása miatt pedig különösen jó ?
szénhidrátokat amúgy is nagy mennyiségben tartalmazó ? sütik és hasonlók
édesítésére, hiszen azok hirtelen vércukor növelő hatását kordában tartja.
Adagolás: Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon fel 1 púpos
teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt
étkezések után is egy keveset (1 csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit )
elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az
étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak
arányának kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba elkeverhető,
süteményekbe is süthető. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a
port vesszük a szánkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes). A
glicin egy természetes aminosav, mely nagy mennyiségben található meg a
kollagénben. Mellékíz mentes édes íze miatt ételek/italok édesítésére is
alkalmas. Hőálló, így süteményekbe és forró italokba is alkalmazható. Édessége
kb a normál kristálycukoréval megegyező. A glicin a kollagén típusú fehérjékben
legnagyobb mennyiségben előforduló aminosav. Más fehérjeforrásokban csak kis
mennyiségben fordul elő. Manapság sokkal kevesebb kollagén típusú fehérjét
fogyasztunk mint őseink, hiszen a körömpörkölt, csontlé, kocsonya, pacal és
hasonló ételek nem túl divatosak már. Jelentősen eltolódott tehát a
fehérjebevitelünkből származó aminosavak aránya. (Például csökkent a glicin a
többihez képest.) Evolúciónk során nem ez volt a jellemző, így felmerül a gyanú,
hogy ennek káros következményei lehetnek. A glicinpótlás előnyös hatásai is ezt
a sejtést erősítik.

Tovább
Adatlap
Ár: 2.090 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.11.11
Eddig megtekintették 50 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

GAL Glicin
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "GAL Glicin" című hirdetést látja. (fent)



A szervezet védekezőképességének javítására (betegség, fertőzés, influenza, túlterhelt, illetve betegség utáni állapotokban), alkalmazható önmagában vagy kiegészítő terápiában, amikor az immunrendszer működésének akut vagy tartós csökkenése áll fenn. Ideges, feszült, ingerült állapotok, hullámzó...

Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem