Betöltés...

Nature Cookta szőlőmag finomőrlemény 250 g

Napjainkban egyre több olyan káros hatással találkozunk, melyek így vagy úgy, de
hatással vannak szervezetünkre. A szennyezett víz és a szennyezett levegő, a
pollenek, az ételeinkben található tartósítószerek, vagy akár a stresszes
életmód mind szervezetünket károsítja. Nem foglalkozunk ezekkel a nem egészséges
terhelésekkel, és nem számolunk a következményekkel. Pedig ezek hatására
szervezetünkben egyre több és több szabadgyök termelődik, melyek károsítják
egészséges sejtjeinket. A szabadgyökök termelése a szervezet önfenntartó
funkciójában is fontos szerepet játszik, hiszen sejtjeink egy része azért termel
szabadgyököket, hogy a kórokozókat elpusztítsa. Más esetben szabadgyökök
termelése a véralvadásra, vérnyomás szabályozására van hatással. Addig nincs is
gond, amíg megfelelő mennyiségű szabadgyök termelődik, hiszen szervezetünk
semlegesíteni is képes őket. Ha azonban a kelleténél több van jelen
szervezetünkben, felborulhat a természetes egyensúly, és így a káros sejtek
mellett az egészségesek is veszélybe kerülhetnek. Ezért nagyon fontos, hogy
megfelelő táplálkozással, tápanyagokkal, és a ránk ható ártalmak csökkentésével
próbáljuk fenntartani a szervezetünk természetes egyensúlyát, vagy szükség
esetén visszaállítani azt. Helyes táplálkozással is segíthetünk a szabadgyökök
túltermelődését kiküszöbölni. Szentgyörgyi Albert 1936-ban mondta ki először,
hogy a legtöbb természetes antioxidánst a szőlőmag tartalmazza. A Nature Cookta
Szőlőmag finom őrleményben rengeteg antioxidáns, polifenol található, átlagos
polifenol tartalma 2500 mg/100 g. A polifenolok antioxidáns hatású összetevői
segítenek az oxidatív folyamatok meggátolásában. A szőlőmag finom őrleményben
nem csak, hogy nagy mennyiségben találhatóak meg a polifenolok, de a különleges
eljárásnak köszönhetően, melyet a szőlőmagon végeznek, a felszívódásuk is nagy
százalékú. A mikroőrlési eljárás következtében a szőlőmagokat szétterítik, és
egy kiterített mag felülete kb. fél m2, így majdnem 100 százalékos a
felszívódási arány a szervezetben. A Nature Cookta Szőlőmag finom őrlemény,
ahogyan a szőlőmag liszt is, beilleszthető a paleolit étrendbe. Készítése során
vegyszermentesen, hidegen sajtolják az olajat a magjából, ezután finom lisztté
őrlik az így kapott, zsírtalanított magot. A finom őrleményt pedig még a
szőlőmag lisztnél is finomabb szemcsés lisztté őrlik. A különleges eljárás során
omega6 tartalma is csökken, ezért kiváló alapanyaga a paleolit étrendnek. A
kissé kesernyés, de nem savanyú port többféleképpen tudjuk felhasználni a
konyhában. Használhatjuk sütésnél, kitűnő süteményeket, palacsintát készíthetünk
vele, ilyenkor körülbelül a liszt 3 százalékának megfelelő mennyiséget adjunk
hozzá. Fonott kalács készítésénél pedig a kakaó egy részét is kiválthatjuk vele.
Mézzel, vízzel elkeverve arcpakolást is készíthetünk, melynek frissítő hatása
van, így nem csak a konyhában, hanem a kozmetikában is felhasználható.
Összetétele: 100 százalék szőlőmag őrlemény 100 g Szőlőmag finom őrlemény
tartalmaz Energia: 344 kcal/1456 kJ Rost: 70 g Zsír: 8 g 70 százaléka telítetlen
zsírsav Összpolifenol 2500 mg A táblázatban szereplő adatok tájékoztató
jellegűek

Tovább
Adatlap
Ár: 1.481 Ft
 
Feladás dátuma: 2025.07.22
Eddig megtekintették 5 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Nature Cookta szőlőmag finomőrlemény 250 g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta szőlőmag finomőrlemény 250 g" című hirdetést látja. (fent)



Enyhén füstös, kesernyés aromájának köszönhetően a világ egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott fűszere.

Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem