
Biorganik bio tamari szójaszósz 250 ml
Összetevők: szójabab (46,5%), víz, só Természetes módon fermetált. A japán
"tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik.
Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a
miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során. A fő
különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A
tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő. Ma, modern technológiákkal a
következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só
és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6
hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek
fűszerezéséhez.
"tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik.
Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a
miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során. A fő
különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A
tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő. Ma, modern technológiákkal a
következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só
és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6
hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek
fűszerezéséhez.

Adatlap
Ár: | 1.896 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.07.22 |
Eddig megtekintették 4 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio tamari szójaszósz 250 ml" című hirdetést látja. (fent)