Betöltés...

Természet Áldása bio céklalé 1L

Bio céklalé 1LA cékla (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. conditiva),
más néven céklarépa, ritkábban vörös répa, régóta ismert salátanövény. A
Földközi-tenger környékén őshonos, már i.e. 3000- ben ismerték. A középkori
Angliában a cékla könnyen emészthető leveleit egyes betegségek gyógyítására,
elsősorban fej-és fogfájás enyhítésére szolgált. Magyarországon a 17.
században vált ismertté. Elsősorban a gyökeréért termesztik, de a növény
többi része is hasznosítható, pl. a leveléből gyógyteát
készítenek.Antioxidánsokban gazdag, valamint tartalmaz kalciumot,
magnéziumot, mangánt, foszfort, nátriumot, A-vitamint, C-vitamint,
B-vitaminokat. Mindössze 100 gramm cékla elfogyasztásával a napi ajánlott
folsav bevitel 27%-át biztosíthatod. A folsav az emberi szervezet számos
élettani folyamatában fontos szerepet tölt be. A fehérvérsejtek,
vörösvértestek és a vérlemezkék képzésén túl, az aminosavak és nukleinsavak
anyagcseréjében is fontos szerepet tölt be. Továbbá szükséges a gyomor,
bélrendszer és a szájnyálkahártya épségéhez. Elsősorban várandósoknak ajánlott
pótlása, a terhesség korai szakaszában ugyanis a fejlődő embrió gerince csak
folsav jelenlétében záródik tökéletesen.A cékla jelentős vasforrás, mely
elem legfontosabb feladatai az emberi szervezetben az oxigén- és
elektronszállítás. A vérben a hemoglobin alkotórészeként, az izomban a mioglobin
építőköveként szállítja, illetve raktározza az oxigént. A C-vitamin, mely a
céklában szintén megtalálható, elősegíti a vas felszívódását a
vékonybélben. Rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk a vashiányos
vérszegénység megelőzéséhez, amely gyakori probléma, kifejezetten nők
körében.Kálium tartalma is magas, amely részt vesz a szervezet
folyadékháztartásának szabályozásában és a sav-bázis egyensúly fenntartásában is
fontos. Lényeges szerepet tölt be az ideg-izomműködésben, többek között a
szívizom munkájában. A céklalé rendszeres fogyasztása segít megelőzni,
illetve kezelni a gyulladásokat, beleértve az aknékat is. Segít eltávolítani a
pattanásokat, megőrizni a bőr szépségét, sőt még a haj növekedését is
fokozza!Egyes vizsgálatok szerint a cékla kiváló a vese-és epekövek, valamint a
köszvény kezelésére, csökkenti a koleszterinszintet és normalizálja a
vérnyomást. A homocisztein szint szabályozása révén pedig csökkenti az
érelmeszesedés kockázatát. Karotinoidjai: lutein és zeaxantin a szem
(különösen a retina) egészségét támogatják. A céklában található betain
pedig a máj védelmét szolgálja, valamint méregtelenítő funkcióját
fokozza. Rostjai növelik a bélmotilitást, szerepük van a székrekedés
megelőzésében és kezelésében is, kedvezően befolyásolja a vérzsír értékeket.
Ellenállnak az emésztésnek, a vastagbélben mikrobák által lebontásra
kerülhetnek, miközben olyan rövid szénláncú zsírsavak képződnek, melyek gátolják
a sejtosztódást, ezzel pedig bizonyos daganatok növekedését is
megakadályozhatják.A céklalé rendszeres fogyasztása amellett, hogy elűzi a
fáradtságot és feltölt energiával, javítja a memóriádat, növeli a fizikai
állóképességedet, erősíti az immunrendszeredet, ragyogó bőrt varázsol, véd a
sejtkárosodás és daganatok ellen, védi a májat, csökkenti a vérnyomást és a
kardiovaszkuláris betegségek kialakulását, serkenti a keringést és a vesék
egészséges működéséhez is hozzájárul! Terhesség alatt is kifejezetten ajánlott,
ugyanis összetevői szükségesek az anya és a növekvő magzat számára is.Fogyaszd
Te is rendszeresen a Természet Áldása céklalét egészséged megőrzése érdekében!

Tovább
Adatlap
Ár: 2.128 Ft
 
Feladás dátuma: 2025.06.29
Eddig megtekintették 3 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Természet Áldása bio céklalé 1L
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Természet Áldása bio céklalé 1L" című hirdetést látja. (fent)



Kásaköles, hántolva. Már honfoglaló őseink egyik legfőbb étke is a köleskása volt. Gluténmentes, vegán alapanyag, mely illeszkedik a lúgosító étrendbe is.

Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem