Liofilizált feketeszeder 20 g
A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás egy tartósításra
szolgáló víztelenítő eljárás. A szárítani kívánt, vizet tartalmazó
gyümölcsöket először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson, nagyon lassan
fel melegítve a jéggé fagyott vizet ?eltüntetik? belőle. A víz közvetlenül a
szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotú gőzzé, a
folyadékfázis kihagyásával. A technológiai eljárás magas színvonalú és
kíméletes. Előnyei a hagyományos szárításokkal szemben:Az értékes
összetevők nem károsodnak.A vitaminok nem bomlanak
le.Az ízek és aromák változatlanok maradnak.A gyümölcs
tartalma ízében és hatóanyagában is teljes mértékben megmarad.Mivel az eljárás
során nincs jelen a folyékony víz, nincs párolgás sem, így az értékes anyagok a
párolgó vízzel nem távoznak el, az így készült termékek nem tartalmaznak
hozzáadott aromát, cukrot, adalékanyagot.A
gyümölcsök szerkezete megmarad a szárítás során, mivel a jég
eltűnik, a kész termék könnyen harapható és rágható, valamint nem
deformálódott, így akár ételek díszítésként is felhasználható.A folyamat
alacsony, 1-4 %-os nedvességtartalmat eredményezhet, ezért az így készült
termékek hosszú ideig, akár évekig
is eltarthatók.A liofilizált gyümölcsök rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak,
amelyek a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlenek.
Erősítik az immunrendszert, egyes biokémiai folyamatokban
nélkülözhetetlen koenzimek, fontosak az anyagcsere és idegrendszer működésében,
továbbá a sav-bázis egyensúly, valamint belső környezet állandóságának
fenntartásában játszanak fontos szerepet. Alacsony kalóriatartalmúak, így
fogyókúrába is beilleszthető, édes ízűknek köszönhetően pedig még az édesség
iránti vágyat is enyhíti. Rostokban gazdagok, amelyek amellett,
hogy támogatják az emésztőrendszer megfelelő működését,
a salakanyagok kiürülését elősegítik, a vér koleszterin szintjét is
csökkenik,hozzájárulva ezzel a szívbetegségek rizikójának
csökkentéséhez. Teltségérzetet biztosítanak (megfelelő mennyiségű
folyadék elfogyasztása mellett), így a fogyást is elősegítik.A napjainkban egyik
leggyakoribb rákfajta, a vastagbélrák kialakulásában a táplálkozásnak nagy
szerepe, több vizsgálat során is összefüggést fedeztek fel az alacsony
rostbevitel és a vastagbélrák kialakulása között. Ennek megelőzéséhez
nagyban hozzájárulhatsz a liofilizált gyümölcsök rendszeres fogyasztásával.A
fagyasztva szárított gyümölcsök koncentráltan tartalmazzák az antioxidánsokat,
így jótékony hatásuk kifejtéséhez kisebb mennyiség elfogyasztása
szükséges, mint a friss gyümölcsökből. Gondoltad volna például, hogy
mindössze két teáskanál fagyasztva szárított málnában annyi antioxidáns van,
mint egy egész csésze frissben?Az antioxidánsok közömbösítik a szervezetbe
bejutó káros szabad gyököket. Rendszeres fogyasztásukkal hozzájárulhatunk
egyes betegségek, mint például a szív és érrendszeri valamint daganatos
betegségek megelőzéséhez. Szemben a szárított, aszalt, kandírozott
gyümölcsökkel, a fagyasztva szárított gyümölcsök nem tartalmaznak hozzáadott
cukrot. Természetesen édes ízük kiválóan alkalmazható édesítés céljából
(cukor, édesítőszerek helyett) például sütemények készítése során
is. Cukorbetegek is fogyaszthatják, a napi szénhidrát mennyiségbe
beleszámolva a bevitt mennyiséget. Vegetáriánus, paleolit és
egyéb diétás étrendekbe is
kiválóan beilleszthetők. Gyerekek, felnőttek, és idősebbek számára is
kiváló tápanyagforrás.Fogyaszd Te is egészséged megőrzése érdekében! Keverd
bele a reggeli müzlidbe, zabkásába, joghurtba, süteménybe, vagy fogyaszd magában
kisétkezésre. Felhasználhatod gyümölcslevesek, szószok, mártások,
turmixok, teák ízesítésére is.
szolgáló víztelenítő eljárás. A szárítani kívánt, vizet tartalmazó
gyümölcsöket először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson, nagyon lassan
fel melegítve a jéggé fagyott vizet ?eltüntetik? belőle. A víz közvetlenül a
szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotú gőzzé, a
folyadékfázis kihagyásával. A technológiai eljárás magas színvonalú és
kíméletes. Előnyei a hagyományos szárításokkal szemben:Az értékes
összetevők nem károsodnak.A vitaminok nem bomlanak
le.Az ízek és aromák változatlanok maradnak.A gyümölcs
tartalma ízében és hatóanyagában is teljes mértékben megmarad.Mivel az eljárás
során nincs jelen a folyékony víz, nincs párolgás sem, így az értékes anyagok a
párolgó vízzel nem távoznak el, az így készült termékek nem tartalmaznak
hozzáadott aromát, cukrot, adalékanyagot.A
gyümölcsök szerkezete megmarad a szárítás során, mivel a jég
eltűnik, a kész termék könnyen harapható és rágható, valamint nem
deformálódott, így akár ételek díszítésként is felhasználható.A folyamat
alacsony, 1-4 %-os nedvességtartalmat eredményezhet, ezért az így készült
termékek hosszú ideig, akár évekig
is eltarthatók.A liofilizált gyümölcsök rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak,
amelyek a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlenek.
Erősítik az immunrendszert, egyes biokémiai folyamatokban
nélkülözhetetlen koenzimek, fontosak az anyagcsere és idegrendszer működésében,
továbbá a sav-bázis egyensúly, valamint belső környezet állandóságának
fenntartásában játszanak fontos szerepet. Alacsony kalóriatartalmúak, így
fogyókúrába is beilleszthető, édes ízűknek köszönhetően pedig még az édesség
iránti vágyat is enyhíti. Rostokban gazdagok, amelyek amellett,
hogy támogatják az emésztőrendszer megfelelő működését,
a salakanyagok kiürülését elősegítik, a vér koleszterin szintjét is
csökkenik,hozzájárulva ezzel a szívbetegségek rizikójának
csökkentéséhez. Teltségérzetet biztosítanak (megfelelő mennyiségű
folyadék elfogyasztása mellett), így a fogyást is elősegítik.A napjainkban egyik
leggyakoribb rákfajta, a vastagbélrák kialakulásában a táplálkozásnak nagy
szerepe, több vizsgálat során is összefüggést fedeztek fel az alacsony
rostbevitel és a vastagbélrák kialakulása között. Ennek megelőzéséhez
nagyban hozzájárulhatsz a liofilizált gyümölcsök rendszeres fogyasztásával.A
fagyasztva szárított gyümölcsök koncentráltan tartalmazzák az antioxidánsokat,
így jótékony hatásuk kifejtéséhez kisebb mennyiség elfogyasztása
szükséges, mint a friss gyümölcsökből. Gondoltad volna például, hogy
mindössze két teáskanál fagyasztva szárított málnában annyi antioxidáns van,
mint egy egész csésze frissben?Az antioxidánsok közömbösítik a szervezetbe
bejutó káros szabad gyököket. Rendszeres fogyasztásukkal hozzájárulhatunk
egyes betegségek, mint például a szív és érrendszeri valamint daganatos
betegségek megelőzéséhez. Szemben a szárított, aszalt, kandírozott
gyümölcsökkel, a fagyasztva szárított gyümölcsök nem tartalmaznak hozzáadott
cukrot. Természetesen édes ízük kiválóan alkalmazható édesítés céljából
(cukor, édesítőszerek helyett) például sütemények készítése során
is. Cukorbetegek is fogyaszthatják, a napi szénhidrát mennyiségbe
beleszámolva a bevitt mennyiséget. Vegetáriánus, paleolit és
egyéb diétás étrendekbe is
kiválóan beilleszthetők. Gyerekek, felnőttek, és idősebbek számára is
kiváló tápanyagforrás.Fogyaszd Te is egészséged megőrzése érdekében! Keverd
bele a reggeli müzlidbe, zabkásába, joghurtba, süteménybe, vagy fogyaszd magában
kisétkezésre. Felhasználhatod gyümölcslevesek, szószok, mártások,
turmixok, teák ízesítésére is.
Adatlap
Ár: | 910 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.21 |
Eddig megtekintették 72 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Liofilizált feketeszeder 20 g" című hirdetést látja. (fent)