
Természet Áldása hántolt köles 500g
Természet Áldása hántolt kölesA hántolt köles tápanyagban gazdag gluténmentes
gabonaféle. Lúgosító hatása, egyik legnépszerűbb és legelőnyösebb tulajdonsága,
így segít fenntartani testünkben az egészséges pH-egyensúlyt, ami
elengedhetetlen a betegségek megelőzésében. A köles antioxidáns hatása erős,
fogyasztásával védhetjük magunkat a szabad gyökök károsító támadásaival szemben.
Kellemes ízű gabona.Ha ásványi anyagokban gazdag ételt keres, megtalálta! A
hántolt köles ásványi anyagai közül érdemes megemlítenünk a káliumot, foszfort,
magnéziumot és kalciumot. A kálium a szívizom működését szabályozza, a foszfor a
szellemi munkánál a fáradság ellen nyújthat védelmet. Magnéziumtartalma járul
hozzá leginkább a köles elvitathatatlan élettani előnyeihez: a magnézium ugyanis
olyan ásványi anyag mely számos testi funkciónkban kulcsszerepet játszik.
Bizonyítottan csökkenti a migrénes rohamok számát és kordában tartja az asztmát.
A magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyag a szervezet számára, ugyanis több
mint 300 enzim működéséhez szükséges, melyek - többek között - sejtek
energiatermelő folyamatait katalizálják. A magnézium az idegrendszer sejtjeinek
működésén túl a csontok és fogak felépítésében is részt vesz a kalcium mellett.
A sejtek hártyájának áteresztőképességét is szabályozza, hatására az érfalak
rugalmassága nő, a szívizom összehúzódó képessége javul, és csökken a
ritmuszavarhoz vezető állapot kialakulásának valószínűsége, vagyis javítja a
szív munkájának hatásfokát.A hántolt köles nagy mennyiségű B-vitaminnal látja el
szervezetünket. Héjában és a héj alatti részben B-vitamin, míg csírájában nagy
mennyiségű E-vitamin található. A niacin, folacin, riboflavin, tiamin csak
néhány azon fontos B-vitaminok között, melyeket a köles tartalmaz és testünk
energiaszintézisében szerepet játszanak.A kölesnek ismert prebiotikus aktivitása
is. Úgy járul hozzá a jó baktériumok mennyiségének növeléséhez a szervezetben,
hogy nem teszi lehetővé a rossz baktériumok elszaporodását. A jó baktériumok
pedig kulcsszerepet játszanak az egészséges emésztés elősegítésében.A kölesben
gazdag étrenddel csökkenthetjük a vérünkben lévő triglicerid-szintet. A
triglicerid egyfajta zsír, mely a vérben kering. Az abnormális trigliceridszint
növeli a szívproblémák kialakulásának kockázatát.Szénhidrát-tartalmának jelentős
hányada (72%) keményítő, ami szervezetünk számára egy igen jól hasznosítható
energiaforrás. Kisebb arányban diétás rostokat, cellulózt, hemicellulózt,
lignint, vízoldékony rostokat, pektint is tartalmaz, melyek elősegítik a
normális bélműködés helyreállítását. E tekintetben főként a vízben oldódó
rostanyagoknak van kiemelkedő szerepük, mivel folyadékmegkötőtulajdonságuknak
köszönhetően megnő a térfogatuk, élénkítik a bélperisztaltikát (a bél tápanyag
továbbító mozgása).A köles fehérje tartalma 10-15%.Reggelire dióval, mandulával,
mazsolával, cukros-mézes tejjel elkészítve ajánlott fogyasztani, sós változatát
zöldséges, vegamixes vízben megfőzve köretként fogyaszthatjuk. A köles kiválóan
alkalmas gyümölcspudingok és gyümölcsös desszertek, illetve lepény- és
palacsinta készítésére, sőt kenyér is süthető belőle.
gabonaféle. Lúgosító hatása, egyik legnépszerűbb és legelőnyösebb tulajdonsága,
így segít fenntartani testünkben az egészséges pH-egyensúlyt, ami
elengedhetetlen a betegségek megelőzésében. A köles antioxidáns hatása erős,
fogyasztásával védhetjük magunkat a szabad gyökök károsító támadásaival szemben.
Kellemes ízű gabona.Ha ásványi anyagokban gazdag ételt keres, megtalálta! A
hántolt köles ásványi anyagai közül érdemes megemlítenünk a káliumot, foszfort,
magnéziumot és kalciumot. A kálium a szívizom működését szabályozza, a foszfor a
szellemi munkánál a fáradság ellen nyújthat védelmet. Magnéziumtartalma járul
hozzá leginkább a köles elvitathatatlan élettani előnyeihez: a magnézium ugyanis
olyan ásványi anyag mely számos testi funkciónkban kulcsszerepet játszik.
Bizonyítottan csökkenti a migrénes rohamok számát és kordában tartja az asztmát.
A magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyag a szervezet számára, ugyanis több
mint 300 enzim működéséhez szükséges, melyek - többek között - sejtek
energiatermelő folyamatait katalizálják. A magnézium az idegrendszer sejtjeinek
működésén túl a csontok és fogak felépítésében is részt vesz a kalcium mellett.
A sejtek hártyájának áteresztőképességét is szabályozza, hatására az érfalak
rugalmassága nő, a szívizom összehúzódó képessége javul, és csökken a
ritmuszavarhoz vezető állapot kialakulásának valószínűsége, vagyis javítja a
szív munkájának hatásfokát.A hántolt köles nagy mennyiségű B-vitaminnal látja el
szervezetünket. Héjában és a héj alatti részben B-vitamin, míg csírájában nagy
mennyiségű E-vitamin található. A niacin, folacin, riboflavin, tiamin csak
néhány azon fontos B-vitaminok között, melyeket a köles tartalmaz és testünk
energiaszintézisében szerepet játszanak.A kölesnek ismert prebiotikus aktivitása
is. Úgy járul hozzá a jó baktériumok mennyiségének növeléséhez a szervezetben,
hogy nem teszi lehetővé a rossz baktériumok elszaporodását. A jó baktériumok
pedig kulcsszerepet játszanak az egészséges emésztés elősegítésében.A kölesben
gazdag étrenddel csökkenthetjük a vérünkben lévő triglicerid-szintet. A
triglicerid egyfajta zsír, mely a vérben kering. Az abnormális trigliceridszint
növeli a szívproblémák kialakulásának kockázatát.Szénhidrát-tartalmának jelentős
hányada (72%) keményítő, ami szervezetünk számára egy igen jól hasznosítható
energiaforrás. Kisebb arányban diétás rostokat, cellulózt, hemicellulózt,
lignint, vízoldékony rostokat, pektint is tartalmaz, melyek elősegítik a
normális bélműködés helyreállítását. E tekintetben főként a vízben oldódó
rostanyagoknak van kiemelkedő szerepük, mivel folyadékmegkötőtulajdonságuknak
köszönhetően megnő a térfogatuk, élénkítik a bélperisztaltikát (a bél tápanyag
továbbító mozgása).A köles fehérje tartalma 10-15%.Reggelire dióval, mandulával,
mazsolával, cukros-mézes tejjel elkészítve ajánlott fogyasztani, sós változatát
zöldséges, vegamixes vízben megfőzve köretként fogyaszthatjuk. A köles kiválóan
alkalmas gyümölcspudingok és gyümölcsös desszertek, illetve lepény- és
palacsinta készítésére, sőt kenyér is süthető belőle.

Adatlap
Ár: | 570 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.02.19 |
Eddig megtekintették 78 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Természet Áldása hántolt köles 500g" című hirdetést látja. (fent)