Betöltés...
Promot.hu > Agrár > Hirdetés

10 G PEKTINBONTÓ LALLZYME HC KEZELŐANYAG - 10 HL szőlő és gy

Pektinbontó Enzim Lallzyme Hc 10g. Alkalmas
gyümölcsből készített cefrék
feldolgozásához LALLZYME HC. Nagy
koncentrációjú, nagy
tisztaságú pektinbontó
enzimkészítmény lé
növeléshez, musttisztításhoz. A
Lallzyme HC szelektált enzimek keveréke, mely  bor
készítésénél
használható
pektináz enzimkészítmény. A
Lallzyme HC-t a világ sok borvidékén
évek óta használják
héjáztatáshoz, a 
préselhetőség javítására,
lé növelésre. Az E.U.-ban
állítják elő Aspergilus
niger fermentációjával nyert
speciális enzimekből. AKTIVITÁS A Lallzyme HC
enzimaktivitása magas SO2  és savtartalom mellett,
alacsony pH-n is jó stabilitást mutat. A HC-nek erős
 pektolitikus, celluláz és hemicelluláz
aktivitása van, így lebontja
az összefonódott pektin és
hemicellulóz tartalmú makromolekulákat. A HC
aromaprekurzorokat extrahál a bogyó
szilárd részeiből, és hatékonyan
növeli a bor fajtajelleget okozó
aromafrakcióját.ALKALMAZÁS  Pektinbontásra,
héjáztatáshoz és a mustok
tisztítására alkalmas pektinbontó
enzimkészítmény. A szőlőhöz
feltárás során adagolandó. A
Lallzyme HC hatására nagyobb a lé
nyerésére, amely elsősorban
színléként jelentkezik. Kisebb a
barnulást okozó polifenolok
koncentrációja, mivel
a préselés
nyomásigényét csökkenti.
Hatására gyorsulnak a mustok tisztulási
folyamatai
nyálkázásnál, ülepítésnél,
szeparációnál.
Ülepítéses
musttisztításnál tömörebb az
üledék. Javul az
újborok deríthetősége,
szűrhetősége. Erősen rothadt szőlő esetén a nagyobb
hatékonyságú és gyorsabb
musttisztításhoz
mindenképpen  javasolt a Lallzyme HC
alkalmazása. Rothadt termés esetén azonban ne a
feltárás előtt a fogadógaratba adagoljuk a
készítményt! Alkalmazzunk minél
gyorsabb szőlőfeldolgozást, majd a mustot
kénezzük. A must kénezése
után 1 – 1,5 g/hl adagban alkalmazzuk a HC
tisztítóenzimet. A kénessav, a
kénessavas nyálkázás
oncentrációtartományában nem
gátolja az enzimműködést. A megfelelő
enzimaktivitás érdekében a mustot ne
hűtsük 8 C alá. AROMAKARAKTER A Lallzyme HC
alkalmazásával készült borok
aromapotenciálja nagyobb, mint az enzimkezelésen
át nem esett boroké, mivel a celluláz
és hemicelluláz enzimek hatására
lebontódnak az aromaanyagokat fogva tartó
héj alatti tasakocskák, amelyből szabad és a
kötött aromaanyagok jutnak a
mustba. ÖKONÓMIAI ELŐNYÖK A Lallzyme HC
könnyen préselhető levet ad, és
megnöveli a lényereséget (80%-ban
színléként jelentkezik).
Lerövidül a préselési idő. A mustok
könnyebben tisztíthatók,
ülepítéses
musttisztításnál tömörebb
az ülepítési alj. Az újborok
derítése és szűrése sokkal
könnyebbé válik. Alkalmazása
az aromakarakter erősödését
eredményezi. TISZTASÁG A Lallzyme HC a
különféle oxidgáz
mellékaktivitásoktól mentes (pl.
fahéjsav-észteráz), így
nem gyorsítja a borok öregedési folyamatait,
sőt ellenkezőleg, alkalmazásával
visszaszorítjuk a természetes, káros
mellékaktivitással rendelkező mikrobiális
pektinázok tevékenységét,
így a borok öregedésre való
hajlamát csökkentjük
!!! ADAGOLÁS 0,5 – 1 – 1,5 g/q szőlő.
Az enzim 15 C feletti hőmérsékleten 20-30 perc alatt
lebontja a pektin teljes mennyiségét. A
dózist a gyümölcs
pektintartalmától, a hőmérséklettől
és a pektinbontáshoz rendelkezésre
álló időtől függően változtatni lehet.
A száraz enzimet adagolás előtt 15  – 25 C.
Hőmérsékletű vízben feloldjuk, majd
ezután a pektinbontandó tételhez
adjuk. TÁROLÁS Száraz, hűvös
helyen (5  – 20 C). A Lallzyme HC 20 C-on
történő tárolás esetén is
évekig
megőrzi aktivitását. ÓVINTÉZKEDÉSEK Az
enzimkészítmény porának
belégzését

Tovább
Adatlap
Ár: 1.090 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
Termék: Egyéb
 
Feladás dátuma: 2019.01.12
Eddig megtekintették 20 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

10 G PEKTINBONTÓ LALLZYME HC KEZELŐANYAG - 10 HL szőlő és gy
Lehetőségek
Megosztók

Agrár rovaton belül a(z) "10 G PEKTINBONTÓ LALLZYME HC KEZELŐANYAG - 10 HL szőlő és gy" című hirdetést látja. (fent)