Betöltés...

A MAGYAR ZSIDÓ KONYHA

Kultúrtörténet 77 autentikus recepttel Szerző: Körner András Corvina, 2017
Kultúrtörténetet akartam írni, nem pedig a mindennapi főzést-sütést segítő
praktikus szakácskönyvet, hiszen olyanból van éppen elég. Ez a kötet a
magyarországi zsidó konyha történetén, a regionális és a kulturális
különbségeken, a hétköznapok és az ünnepek ételrepertoárján kívül az
étkezéskultúra szinte minden más fontos jelenségét is bemutatja, így a falusi és
a városi háztartásokat, a zsidó vendéglátóhelyeket, valamint a kóser
élelmiszeripart és kereskedelmet. Újdonságai közé tartoznak a török hódoltság
alatti zsidó konyhának a maitól sokban eltérő jellegzetességeit bemutató
adalékok és a világ első jiddis szakácskönyvének részletes ismertetése - melyről
kevesen tudják, hogy Pesten adták ki 1854-ben. A korabeli sajtóbeszámolókra,
kortársak visszaemlékezéseire és saját gyűjtésű, 1945 előtti kézírásos
receptfüzetekre támaszkodó szöveget közel 200 kép egészíti ki. Előző köteteimhez
hasonlóan itt is a témákat elemző szöveg, a számos idézet és a jórészt
ismeretlen képanyag egymást kiegészítő együttesével igyekszem a sokféle zsidó
társadalmi, vallási csoport mindennapi életét úgy bemutatni, hogy az olvasó
betekintést kapjon a valóság sokdimenziós gazdagságába. (Körner András)

Tovább
Adatlap
Ár: 5.940 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.05.30
Eddig megtekintették 35 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

A MAGYAR ZSIDÓ KONYHA
Lehetőségek
Megosztók

Könyv kereső rovaton belül a(z) "A MAGYAR ZSIDÓ KONYHA " című hirdetést látja. (fent)



Útmutató a kommunikációhoz és a kapcsolatok kialakításához egy hibrid világban E-mailekre adott válaszok egyhetes késéssel. Videócsevegések tele ilyen megjegyzésekkel, hogy ?hoppá, bocsánat, te jössz, mondd csak? és ?hallasz?!?. Kétértelmű sms-ek. Furcsa írásjelek, amelyeket nem lehet...